reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Zgadzam się! Doznałam szoku 2 lata temu, będąc świadkową na ślubie - bez przerwy proponowano mi zapełnienie kieliszka. Powtarzałam, że nie, dziękuję, mam sok i nie chcę wódki. Na co świadek puszcza do mnie oko i mówi: spokojnie, my tu mamy taką „specjalną” wódeczkę… I powiedział mi na ucho, że to… woda! Woda w butelce od wódki, żeby pić równo z gośćmi, a trzymać fason. Przekonałam się wtedy jak silna jest kultura picia alkoholu w Polsce i stanowczo powinniśmy uczyć współimprezowiczów, że nie - to nie. Niezależnie od przyczyny odmowy. 😉
Teraz jest idealny czas by zrzucić na „postanowienie noworoczne” ale ja mam coraz więcej niepijących wokół siebie. Na imprezie też polewali każdemu, ja grzecznie „nie, dzięki” i słyszę „oooo nie pijesz? Super! Jedyna porządna! Ja też nie” aż zapytałam czemu nie pije - czy nie ma ochoty, przekonania czy jakiś inny powód bo mi totalnie nie wchodzi a koleś mi mówi że on autem przyjechał a w ogóle to jakoś mu się nie chce potem kaca leczyć 😂 nie jest nas wcale tak mało 🤪

reklama
no to faktycznie nieciekawa sprawa , jak człowiek wie tyle że nie wie nic to się jeszcze bardziej denerwuje . Sama siedzę jak na szpilkach i chce już 18 żeby jechać na wizytę i sprawdzić czy te pęcherzyki pękły ,bo po ostatniej akcji kiedy jednen nie pękł mam schizy że teraz nie pęknie żadnen 🤦 oczywiście jak czuje kłucie w jajniku na którym były to głowa sobie nakręca niepotrzebnie 🤦 wsumie porg też nie za dużo ci powie nie ? Skoro nie wiadomo kiedy co i jak 😔 trzymam kciuki cykl okazał się owulacyjnym a brak sygnałów 🐒 okazał się sygnałem 🫄 . 🤞🤞
Heh, dzięki 😅
No nie za dużo mi powie, bo jak będzie < 3, to równie dobrze może być spadkowy i sobie luteiną opóźnię. Ale jak będzie coś koło 0.x, to poczekam jeden dzień - jak nie zawita 🐒 to chyba uznam, że to bezowulacyjny i zacznę brać proga.
Ciągnie mi się to strasznie, bo już bym chciała nowy cykl, żeby zacząć stymulację i podejść do tej pierwszej IUI 😔

Okres raczej nie ma nic wspólnego z tym czy owulacja była czy nie. Chyba, że miesiączki byłyby bardzo skąpe np. przy pcos to wtedy mogą być bez owulacyjne cykle.
@niezapominajka876 Ja mam PCO, miewam cykle bezowulacyjne, ale endometrium zawsze ładne i jak okres już przyjdzie, to jest normalny, żaden skąpy. Więc jak najbardziej bez owulacji występuje okres i tak. Tylko czasem trzeba na niego dłuuuuugo poczekać. Bo owulacja = pęknięcie pęcherzyka, który zmienia się w ciałko żółte, a to właśnie ono jest odpowiedzialne za produkcję progesteronu. Jeśli do zapłodnienia nie dochodzi, prog zaczyna spadać i to jest sygnał dla endo, żeby zacząć się złuszczać.

Zgadzam się! Doznałam szoku 2 lata temu, będąc świadkową na ślubie - bez przerwy proponowano mi zapełnienie kieliszka. Powtarzałam, że nie, dziękuję, mam sok i nie chcę wódki. Na co świadek puszcza do mnie oko i mówi: spokojnie, my tu mamy taką „specjalną” wódeczkę… I powiedział mi na ucho, że to… woda! Woda w butelce od wódki, żeby pić równo z gośćmi, a trzymać fason. Przekonałam się wtedy jak silna jest kultura picia alkoholu w Polsce i stanowczo powinniśmy uczyć współimprezowiczów, że nie - to nie. Niezależnie od przyczyny odmowy. 😉
Tak..
Ale ja właśnie z tych co nienawidzą namawiania, zmuszania. Wtedy najchętniej za××××bym komuś za namawianie.
Wiem, że ludzi nie zmienię, a tyle razy odmawialam to konczylo ale ale jak to... 10 min spokoju i znowu - dlatego zawsze mowie, ze jestem na antybiotyku i wtedy koniec... nikt nie namawia

Przez te plamienia nie wiem jak liczyć ten cykl więc jakby pierwsze plamienie policzyć jako okres to dziś 10dc. Dziś śluz wyglądał jak białko jaja ale mam długie cykle 34/35 dni więc dziwna sprawa , a akurat mąż mówi dziś że nie płodne to można sie sexowac 🤭 Liczę że ten cykl będzie krótszy i faktycznie owulacja jest blisko 😅 Jeśli tak to też bym zdazyla zatestowac jeszcze w styczniu 😆 W czwartek mam wizytę u gin to zobaczę czy śluz mnie w konia robi czy faktycznie się po przesuwało. W tym cyklu nie mierze temperatury bo denerwujące to a i tak nie umiałam odczytać kiedy była owulacja bo każda aplikacja inaczej liczyła.

Tak..
Ale ja właśnie z tych co nienawidzą namawiania, zmuszania. Wtedy najchętniej za××××bym komuś za namawianie.
Wiem, że ludzi nie zmienię, a tyle razy odmawialam to konczylo ale ale jak to... 10 min spokoju i znowu - dlatego zawsze mowie, ze jestem na antybiotyku i wtedy koniec... nikt nie namawia
To odpowiedz srak to nie muszę się tłumaczyć. Może dotrze. Serio nie ma obowiązku picia, jak bardzo Cię wkurzają to zawsze można zapytać „q czemu nie jesz tych klopsików? Ale jak tooo ze mną nie zjesz?”

Jakiś dłuższy czas temu jeździłam do Poznania na polną. Tam przepisali mi leki po których mega źle się czułam. A okresy miałam co4/5 mies od półtora roki nie biorę nic. I moje cykle w miarę się unormowały (22-34) najważniejsze że mam okres co miesiąc. Dopiero zaczęliśmy starania ale chce iść do lekarza po dniu planowanej miesiączki. A jak Twoje cykle?
Ja okres zawsze mialam tak mniej wiecej co 35-45 dni przed ciaza pierwsza. I nie leczylam tego bo kazdy lekarz zbywal i mowil ze wszystko wyglada ok. W ciaze zawslam niespodziewanie 5 temu. Wszystko w porzadku bylo. Dwa lata po ciazy, gdy skonczylam kp syna to zaczelam suplementowac inozytol i te cykle sa tak 38-40 dni. W miare regularne. Teraz staramy sie ponad rok i nie mozemy.
26/01 mam spotkanie z ginekologiem specjalizujacym sie w nieplodnosci.
Juz mialam sporo badan, maz teraz. Pare jeszcze przed nami.

Jestem wkoncu po wizycie , długi lekarka kazała na siebie czekać bo weszłam x godzinnym opóźnieniem i to na 5-10 min 🤦 ale ale , są super informacje mamy 2 ciałka żółte także oba pęcherzyki pękły , od jutra duphaston i trzymamy kciuki . Powiedziała że wszystko wygląda pięknie . Jeżeli dalej się nie uda (oby nie ) to jeszcze jedna sytumolacja i to robimy podejście do inseminacji ,tylko przed tym musimy zrobić parę badań a niektóre odświeżyć . Narazie liczę na to że nie będziemy musieli 🤞🤞

Jestem wkoncu po wizycie , długi lekarka kazała na siebie czekać bo weszłam x godzinnym opóźnieniem i to na 5-10 min 🤦 ale ale , są super informacje mamy 2 ciałka żółte także oba pęcherzyki pękły , od jutra duphaston i trzymamy kciuki . Powiedziała że wszystko wygląda pięknie . Jeżeli dalej się nie uda (oby nie ) to jeszcze jedna sytumolacja i to robimy podejście do inseminacji ,tylko przed tym musimy zrobić parę badań a niektóre odświeżyć . Narazie liczę na to że nie będziemy musieli 🤞🤞
Ściskam kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞

reklama
Czekam na twoje dziecko bardziej niż na własne więc zaciskamy kciuki!! 🩷🩷

Do góry