reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Najważniejsze że jest przyrost!

ckai9jcg6bmdzokj.png

atdcx1hpyj5xku9m.png

reklama
Hej dziewczyny, w srode bete mialam 67 a dzisiaj az 957 czy to nie jest zbyt duzy przyrost? Do tego mam 83 progesteron, czyli duzo ponad norme, martwie sie ze cos nie tak jest. Blizniaki moga byc nawet moj facet mowi ze by sie jeszcze bardziej cieszyl z blizniakow ;) a ja sie boje ze to np zaśniad. W srode lekarz, chyba zwariuje do tego czasu
I dlatego nie powinnas robic więcej bety.
Lekarz i tak na to nie spojrzy. A kazdy wynik stresuje, czy nie za mało rośnie, czy nie za duzo, w sumie w normie ale blisko jednej czy 2giej granicy... nie warto:)
Beta żeby potwierdzić ciążę, ok.
Cos sie stało a wizyta za jakiś czas? To 2 beta i tylko sprawdzam, czy rośnie.
Sa różne kalkulatory, po co się tym stresować! Zostaw już te bete i czekaj na wizytę, jesli będą jakies problemy to lekarz je wyhaczy podczas badania a nie podczas analizy bety.;))
Kilka głębokich wdechow, wydechow i spoooookój!:) będzie dobrze!:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, w srode bete mialam 67 a dzisiaj az 957 czy to nie jest zbyt duzy przyrost? Do tego mam 83 progesteron, czyli duzo ponad norme, martwie sie ze cos nie tak jest. Blizniaki moga byc nawet moj facet mowi ze by sie jeszcze bardziej cieszyl z blizniakow ;) a ja sie boje ze to np zaśniad. W srode lekarz, chyba zwariuje do tego czasu

Nie analizuj tak tej bety. Ja miałam ciążę pozamaciczną, wg. wszelkich danych powinnam mieć przyrost poniżej normy a miałam taki, jaki wychodzi większości - powyżej normy. Betą należy się martwić, jeśli przyrost jest poniżej 66%. A kazdy inny wynik nie znaczy nic konkretnego. Nic. Więc skoro nie masz żadnych złych objawów (silnych bóli, plamień, krwawień) to przyjmij, że wszystko jest ok i nie katuj się czytaniem. Bo na tym etapie i tak nie masz żadnego wpływu na przebieg ciąży. Więc się nie męcz. :)

Przyrpst jak dla mnie jak najbardziej w porządku.x moglabyś się martwić, gdyby był za niski. Duże przyrosty bety zwiastują ponoć dzirwczynkę albo bliźniaki.

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie analizuj tak tej bety. Ja miałam ciążę pozamaciczną, wg. wszelkich danych powinnam mieć przyrost poniżej normy a miałam taki, jaki wychodzi większości - powyżej normy. Betą należy się martwić, jeśli przyrost jest poniżej 66%. A kazdy inny wynik nie znaczy nic konkretnego. Nic. Więc skoro nie masz żadnych złych objawów (silnych bóli, plamień, krwawień) to przyjmij, że wszystko jest ok i nie katuj się czytaniem. Bo na tym etapie i tak nie masz żadnego wpływu na przebieg ciąży. Więc się nie męcz. :)
Wiem Kochana juz przestalam sie zadreczac :*

reklama
Do góry