reklama
Asis7
Fanka BB :)
Juz sie uspokoilam wyczytalam wkoncu ze 1ng = 3,14 nmol a moj wynik jest podany w nmol czyli 83 ×0,314 = 26.. czyli normieNajważniejsze że jest przyrost!
Asis7
Tego to nie wiemA nieweisz jaki % oni daja ze sie uda? Bo tutaj kosztuje $15 tysiecy ale daja 90% ze sie uda a czytalam ze w Polsce daja tylko 43% ze sie uda i kosztuje $5 tysiecy
AgaRS90
I dlatego nie powinnas robic więcej bety.Hej dziewczyny, w srode bete mialam 67 a dzisiaj az 957 czy to nie jest zbyt duzy przyrost? Do tego mam 83 progesteron, czyli duzo ponad norme, martwie sie ze cos nie tak jest. Blizniaki moga byc nawet moj facet mowi ze by sie jeszcze bardziej cieszyl z blizniakow a ja sie boje ze to np zaśniad. W srode lekarz, chyba zwariuje do tego czasu
Lekarz i tak na to nie spojrzy. A kazdy wynik stresuje, czy nie za mało rośnie, czy nie za duzo, w sumie w normie ale blisko jednej czy 2giej granicy... nie warto
Beta żeby potwierdzić ciążę, ok.
Cos sie stało a wizyta za jakiś czas? To 2 beta i tylko sprawdzam, czy rośnie.
Sa różne kalkulatory, po co się tym stresować! Zostaw już te bete i czekaj na wizytę, jesli będą jakies problemy to lekarz je wyhaczy podczas badania a nie podczas analizy bety.)
Kilka głębokich wdechow, wydechow i spoooookój! będzie dobrze!
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
mala.wiedzma.
agrafka07
Hej dziewczyny, w srode bete mialam 67 a dzisiaj az 957 czy to nie jest zbyt duzy przyrost? Do tego mam 83 progesteron, czyli duzo ponad norme, martwie sie ze cos nie tak jest. Blizniaki moga byc nawet moj facet mowi ze by sie jeszcze bardziej cieszyl z blizniakow a ja sie boje ze to np zaśniad. W srode lekarz, chyba zwariuje do tego czasu
Nie analizuj tak tej bety. Ja miałam ciążę pozamaciczną, wg. wszelkich danych powinnam mieć przyrost poniżej normy a miałam taki, jaki wychodzi większości - powyżej normy. Betą należy się martwić, jeśli przyrost jest poniżej 66%. A kazdy inny wynik nie znaczy nic konkretnego. Nic. Więc skoro nie masz żadnych złych objawów (silnych bóli, plamień, krwawień) to przyjmij, że wszystko jest ok i nie katuj się czytaniem. Bo na tym etapie i tak nie masz żadnego wpływu na przebieg ciąży. Więc się nie męcz.
Elodia
Przyrpst jak dla mnie jak najbardziej w porządku.x moglabyś się martwić, gdyby był za niski. Duże przyrosty bety zwiastują ponoć dzirwczynkę albo bliźniaki.Hej dziewczyny, w srode bete mialam 67 a dzisiaj az 957 czy to nie jest zbyt duzy przyrost? Do tego mam 83 progesteron, czyli duzo ponad norme, martwie sie ze cos nie tak jest. Blizniaki moga byc nawet moj facet mowi ze by sie jeszcze bardziej cieszyl z blizniakow a ja sie boje ze to np zaśniad. W srode lekarz, chyba zwariuje do tego czasu
Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom
Asis7
Wiem Kochana juz przestalam sie zadreczac :*Nie analizuj tak tej bety. Ja miałam ciążę pozamaciczną, wg. wszelkich danych powinnam mieć przyrost poniżej normy a miałam taki, jaki wychodzi większości - powyżej normy. Betą należy się martwić, jeśli przyrost jest poniżej 66%. A kazdy inny wynik nie znaczy nic konkretnego. Nic. Więc skoro nie masz żadnych złych objawów (silnych bóli, plamień, krwawień) to przyjmij, że wszystko jest ok i nie katuj się czytaniem. Bo na tym etapie i tak nie masz żadnego wpływu na przebieg ciąży. Więc się nie męcz.
reklama
Asis7
Moga byc nawet blizniakiPrzyrpst jak dla mnie jak najbardziej w porządku.x moglabyś się martwić, gdyby był za niski. Duże przyrosty bety zwiastują ponoć dzirwczynkę albo bliźniaki.
Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom