reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Od razu w 1 cyklu po postawieniu ?
U mnie minęło z 1.5 roku, może 2 lata odkąd udało mi się je odstawić..
Bardzo żałuję, że w ogóle zaczęłam. Chyba przed 16urodzinami trafiłam do ginekologa z bardzo nieregularnymi cyklami i obfitym okresem.. na noc to musiałam zakładać tampon + podpaske i to te większa ze skrzydełkami i to się zdarzało że wstalam rano i po nodze mi cieklo;/ w szkole tragedia bo usiedzieć na jednej lekcji nie mogłam bo przeciekalam i się bałam że będzie widać. No i najłatwiej było przepisać tabletki, a ja młoda małolata chętnie wzięłam bo czułam się taka "dorosła". Kto tam myślał o skutkach ubocznych. Szkoda w szkołach powinni o tym trabic a lekarze tak łatwo tak młodym osobom tego nie powinni przypisywać. No ja się tam nie znam na tym, nie potrzebowałam antykoncepcji tylko pomocy przy okresie no i zdałam się na lekarza.

9ewnqqmzi7le71mi.png
W pierwszym po odstawieniu krążków.
Mi na nieregularne miesiączki i bolesne też przepisała tabletki ale wtedy nie zdążyłam zacząć brać [emoji16] bo się synuś zaczął kluć. A poźniej po cesarce wskazane nie zajść w ciążę przez dwa lata to miałam spiralkę i ciążę pozamaciczną, poźniej wróciłam do pracy i brałam tabletki. Poźniej krążki dopochwowe i chyba one sa najmniej ingerujace w organizm.

...marzenia mają wielką moc...

reklama
Ja też brałam prawie 8 lat i bardzo żałuję :( raz chciałam odstawić to skończyło się 30dniowym krwawieniem.. znowu musiałam te cholerstwo brać ale przed ślubem powiedziałam że tym jebne choćby nie wiem co !
Na szczęście się w miarę udało choć okres właśnie bardzo nieregularnie przychodził, czasem po 25 dniach, czasem z 15 dniowym opóźnieniem..
Na szczęście nam się udało za pierwszym razem, mam nadzieję, że po ciąży będzie lepiej :)

9ewnqqmzi7le71mi.png
Ja brałam tabletki 12 lat z dwoma przerwami po około 2 miesiące więc nawet tego przerwą nazwać nie można, odstawiłam i od razu po krwawieniu z odstawienia zaczęliśmy się starać. Wolałam jakoś nie próbować nawet dochodzić do ładu z moimi cyklami bo różnie by to mogła być i trwać też pewnie lata.

Witam w 24dc i czekam na @ jak na zbawienie bo chce zaczac brac tabletki na tego torbiela. Ogolnie dzis mam gorszy dzien. Mlodemu zrobilam wolne od przedszkola a ja sie nie umiem ogarnac.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

Cześć dziewczyny. Możecie mi polecić jakąś dobrą witaminę D? Słyszałam, że w staraniach o dziecko jest ona przydatnym skladnikiem, którego często brak w organiźmie. Może któraś z Was zażywa i mi coś poleci?

reklama
Do góry