reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Od razu w 1 cyklu po postawieniu ?
U mnie minęło z 1.5 roku, może 2 lata odkąd udało mi się je odstawić..
Bardzo żałuję, że w ogóle zaczęłam. Chyba przed 16urodzinami trafiłam do ginekologa z bardzo nieregularnymi cyklami i obfitym okresem.. na noc to musiałam zakładać tampon + podpaske i to te większa ze skrzydełkami i to się zdarzało że wstalam rano i po nodze mi cieklo;/ w szkole tragedia bo usiedzieć na jednej lekcji nie mogłam bo przeciekalam i się bałam że będzie widać. No i najłatwiej było przepisać tabletki, a ja młoda małolata chętnie wzięłam bo czułam się taka "dorosła". Kto tam myślał o skutkach ubocznych. Szkoda w szkołach powinni o tym trabic a lekarze tak łatwo tak młodym osobom tego nie powinni przypisywać. No ja się tam nie znam na tym, nie potrzebowałam antykoncepcji tylko pomocy przy okresie no i zdałam się na lekarza.

9ewnqqmzi7le71mi.png
W pierwszym po odstawieniu krążków.
Mi na nieregularne miesiączki i bolesne też przepisała tabletki ale wtedy nie zdążyłam zacząć brać [emoji16] bo się synuś zaczął kluć. A poźniej po cesarce wskazane nie zajść w ciążę przez dwa lata to miałam spiralkę i ciążę pozamaciczną, poźniej wróciłam do pracy i brałam tabletki. Poźniej krążki dopochwowe i chyba one sa najmniej ingerujace w organizm.

...marzenia mają wielką moc...

reklama
Ja też brałam prawie 8 lat i bardzo żałuję :( raz chciałam odstawić to skończyło się 30dniowym krwawieniem.. znowu musiałam te cholerstwo brać ale przed ślubem powiedziałam że tym jebne choćby nie wiem co !
Na szczęście się w miarę udało choć okres właśnie bardzo nieregularnie przychodził, czasem po 25 dniach, czasem z 15 dniowym opóźnieniem..
Na szczęście nam się udało za pierwszym razem, mam nadzieję, że po ciąży będzie lepiej :)

9ewnqqmzi7le71mi.png
Ja brałam tabletki 12 lat z dwoma przerwami po około 2 miesiące więc nawet tego przerwą nazwać nie można, odstawiłam i od razu po krwawieniu z odstawienia zaczęliśmy się starać. Wolałam jakoś nie próbować nawet dochodzić do ładu z moimi cyklami bo różnie by to mogła być i trwać też pewnie lata.

Witam w 24dc i czekam na @ jak na zbawienie bo chce zaczac brac tabletki na tego torbiela. Ogolnie dzis mam gorszy dzien. Mlodemu zrobilam wolne od przedszkola a ja sie nie umiem ogarnac.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

Cześć dziewczyny. Możecie mi polecić jakąś dobrą witaminę D? Słyszałam, że w staraniach o dziecko jest ona przydatnym skladnikiem, którego często brak w organiźmie. Może któraś z Was zażywa i mi coś poleci?

reklama
Do góry