reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja mam pierwsze wymioty za sobą w tej ciąży [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Mimo ze to uciazyliwa dolegliwosc to zazdroszcze tego stanu ;-) trzymaj sie szybko minie najgorszy czas a potem szczesliwe rozwiazanie :-)

reklama
Co do obiadu to ja mam z wczoraj - robiłam pierwszy raz i mężu zachwycony [emoji7]
Kupiłam zwykły schab, Pani mi to pokroiła na 4 plastry jak na kotlety schabowe
Ja je zrobiłam na takie mniejsze i tłuklam, wyszło ich BAAARDZO dużo. Doprawiłam czym było, w mące i na patelnię.
Chwila z każdej strony i potem zalałam wodą, w której moczylam suszone grzyby (W Kauflandzie ost promo z 8 na 4 za paczuszke) [emoji173]
Do tego jeszcze cebulka podsmażona i dudusilam z pół h. Śmietana i pyszny sos wyszedł, do tego te grzybki i już mięsko było- serio wyszło tanio i inaczej niż tylko te schabowe(po 2 kotlety to my jemy na obiad, a teraz tego mięsa wyszło na 2 obiady bo cieńsze plastry i malutkie te kawałki).
Z ryżem i sałatka pychota [emoji173]
Kto lubi takie klimaty i ma ochotę to polecam bo serio było pyszne.
A grzybki w kaufie warto polowac, ja kupiłam 3 paczki i potem czekają na swój czas ;D wczoraj też mięso schabowe było na promo i proszę, obiad gotowy [emoji173]

9ewnqqmzi7le71mi.png

Co do obiadu to ja mam z wczoraj - robiłam pierwszy raz i mężu zachwycony [emoji7]
Kupiłam zwykły schab, Pani mi to pokroiła na 4 plastry jak na kotlety schabowe
Ja je zrobiłam na takie mniejsze i tłuklam, wyszło ich BAAARDZO dużo. Doprawiłam czym było, w mące i na patelnię.
Chwila z każdej strony i potem zalałam wodą, w której moczylam suszone grzyby (W Kauflandzie ost promo z 8 na 4 za paczuszke) [emoji173]
Do tego jeszcze cebulka podsmażona i dudusilam z pół h. Śmietana i pyszny sos wyszedł, do tego te grzybki i już mięsko było- serio wyszło tanio i inaczej niż tylko te schabowe(po 2 kotlety to my jemy na obiad, a teraz tego mięsa wyszło na 2 obiady bo cieńsze plastry i malutkie te kawałki).
Z ryżem i sałatka pychota [emoji173]
Kto lubi takie klimaty i ma ochotę to polecam bo serio było pyszne.
A grzybki w kaufie warto polowac, ja kupiłam 3 paczki i potem czekają na swój czas ;D wczoraj też mięso schabowe było na promo i proszę, obiad gotowy [emoji173]

9ewnqqmzi7le71mi.png

A ja od dzisiaj na diecie, nawet odmawiam sobie stanięcia na wagę! Nie udźwignę tego, nie chce się pogrążać :) stanę za jakiś tydzień, dwa :) ale dżiny prawdę Ci powiedzą [emoji16] chyba se wyprałam w za wysokiej temperaturze i się zbiegły [emoji23]

A ja od dzisiaj na diecie, nawet odmawiam sobie stanięcia na wagę! Nie udźwignę tego, nie chce się pogrążać :) stanę za jakiś tydzień, dwa :) ale dżiny prawdę Ci powiedzą [emoji16] chyba se wyprałam w za wysokiej temperaturze i się zbiegły [emoji23]
Ja też w za wysokiej temperaturze piore haha kur*a trza wziąść się za siebie bo jprd jak jednak się nie uda i będe musiała wrócić do pracy to się nie rusze w robocie

Ja też w za wysokiej temperaturze piore haha kur*a trza wziąść się za siebie bo jprd jak jednak się nie uda i będe musiała wrócić do pracy to się nie rusze w robocie

No kuwa a jak się uda to nie mogę startować z tego pułapu. I tak przewiduje gigantyczny przyrost masy (mam tendencje do tycia) i już na starcie być spalonym?! Co to to nie także biorę się za moje obwisłe dupsko ;) takze jesteśmy w tym razem ;)

No kuwa a jak się uda to nie mogę startować z tego pułapu. I tak przewiduje gigantyczny przyrost masy (mam tendencje do tycia) i już na starcie być spalonym?! Co to to nie także biorę się za moje obwisłe dupsko ;) takze jesteśmy w tym razem ;)
Ja na początku ciąży chudłam dopiero w 20 tc waga szła w góre jeśli Cię to pocieszy :) nie rzygałam ale kuwa nic mi nie smakowało a kuchnie omijałam z daleka ;)

Haha na pewno tak było ! ;D
Choć ja tam dzinom nigdy nie wierzyłam bo wzdęcia wiecznie raz większe raz mniejsze a waga ta sama [emoji14]

9ewnqqmzi7le71mi.png

Ja na początku ciąży chudłam dopiero w 20 tc waga szła w góre jeśli Cię to pocieszy :) nie rzygałam ale kuwa nic mi nie smakowało a kuchnie omijałam z daleka ;)

No zdziwię się bardzo jak nie będę miała apetytu! U mnie z apetytem to jak z okresem: zawsze jest! [emoji23] ale szczerze powiedziawszy to przyjmę z godnością i chęcią każdy kilogramik ciążowy a później się będę martwić jak się tego pozbyć ;)

reklama
Do góry