reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja mam pierwsze wymioty za sobą w tej ciąży [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Mimo ze to uciazyliwa dolegliwosc to zazdroszcze tego stanu ;-) trzymaj sie szybko minie najgorszy czas a potem szczesliwe rozwiazanie :-)

reklama
Co do obiadu to ja mam z wczoraj - robiłam pierwszy raz i mężu zachwycony [emoji7]
Kupiłam zwykły schab, Pani mi to pokroiła na 4 plastry jak na kotlety schabowe
Ja je zrobiłam na takie mniejsze i tłuklam, wyszło ich BAAARDZO dużo. Doprawiłam czym było, w mące i na patelnię.
Chwila z każdej strony i potem zalałam wodą, w której moczylam suszone grzyby (W Kauflandzie ost promo z 8 na 4 za paczuszke) [emoji173]
Do tego jeszcze cebulka podsmażona i dudusilam z pół h. Śmietana i pyszny sos wyszedł, do tego te grzybki i już mięsko było- serio wyszło tanio i inaczej niż tylko te schabowe(po 2 kotlety to my jemy na obiad, a teraz tego mięsa wyszło na 2 obiady bo cieńsze plastry i malutkie te kawałki).
Z ryżem i sałatka pychota [emoji173]
Kto lubi takie klimaty i ma ochotę to polecam bo serio było pyszne.
A grzybki w kaufie warto polowac, ja kupiłam 3 paczki i potem czekają na swój czas ;D wczoraj też mięso schabowe było na promo i proszę, obiad gotowy [emoji173]

9ewnqqmzi7le71mi.png

Co do obiadu to ja mam z wczoraj - robiłam pierwszy raz i mężu zachwycony [emoji7]
Kupiłam zwykły schab, Pani mi to pokroiła na 4 plastry jak na kotlety schabowe
Ja je zrobiłam na takie mniejsze i tłuklam, wyszło ich BAAARDZO dużo. Doprawiłam czym było, w mące i na patelnię.
Chwila z każdej strony i potem zalałam wodą, w której moczylam suszone grzyby (W Kauflandzie ost promo z 8 na 4 za paczuszke) [emoji173]
Do tego jeszcze cebulka podsmażona i dudusilam z pół h. Śmietana i pyszny sos wyszedł, do tego te grzybki i już mięsko było- serio wyszło tanio i inaczej niż tylko te schabowe(po 2 kotlety to my jemy na obiad, a teraz tego mięsa wyszło na 2 obiady bo cieńsze plastry i malutkie te kawałki).
Z ryżem i sałatka pychota [emoji173]
Kto lubi takie klimaty i ma ochotę to polecam bo serio było pyszne.
A grzybki w kaufie warto polowac, ja kupiłam 3 paczki i potem czekają na swój czas ;D wczoraj też mięso schabowe było na promo i proszę, obiad gotowy [emoji173]

9ewnqqmzi7le71mi.png

A ja od dzisiaj na diecie, nawet odmawiam sobie stanięcia na wagę! Nie udźwignę tego, nie chce się pogrążać :) stanę za jakiś tydzień, dwa :) ale dżiny prawdę Ci powiedzą [emoji16] chyba se wyprałam w za wysokiej temperaturze i się zbiegły [emoji23]

A ja od dzisiaj na diecie, nawet odmawiam sobie stanięcia na wagę! Nie udźwignę tego, nie chce się pogrążać :) stanę za jakiś tydzień, dwa :) ale dżiny prawdę Ci powiedzą [emoji16] chyba se wyprałam w za wysokiej temperaturze i się zbiegły [emoji23]
Ja też w za wysokiej temperaturze piore haha kur*a trza wziąść się za siebie bo jprd jak jednak się nie uda i będe musiała wrócić do pracy to się nie rusze w robocie

Ja też w za wysokiej temperaturze piore haha kur*a trza wziąść się za siebie bo jprd jak jednak się nie uda i będe musiała wrócić do pracy to się nie rusze w robocie

No kuwa a jak się uda to nie mogę startować z tego pułapu. I tak przewiduje gigantyczny przyrost masy (mam tendencje do tycia) i już na starcie być spalonym?! Co to to nie także biorę się za moje obwisłe dupsko ;) takze jesteśmy w tym razem ;)

No kuwa a jak się uda to nie mogę startować z tego pułapu. I tak przewiduje gigantyczny przyrost masy (mam tendencje do tycia) i już na starcie być spalonym?! Co to to nie także biorę się za moje obwisłe dupsko ;) takze jesteśmy w tym razem ;)
Ja na początku ciąży chudłam dopiero w 20 tc waga szła w góre jeśli Cię to pocieszy :) nie rzygałam ale kuwa nic mi nie smakowało a kuchnie omijałam z daleka ;)

Haha na pewno tak było ! ;D
Choć ja tam dzinom nigdy nie wierzyłam bo wzdęcia wiecznie raz większe raz mniejsze a waga ta sama [emoji14]

9ewnqqmzi7le71mi.png

Ja na początku ciąży chudłam dopiero w 20 tc waga szła w góre jeśli Cię to pocieszy :) nie rzygałam ale kuwa nic mi nie smakowało a kuchnie omijałam z daleka ;)

No zdziwię się bardzo jak nie będę miała apetytu! U mnie z apetytem to jak z okresem: zawsze jest! [emoji23] ale szczerze powiedziawszy to przyjmę z godnością i chęcią każdy kilogramik ciążowy a później się będę martwić jak się tego pozbyć ;)

reklama
Do góry