reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ona cała jest troche taka sensacją

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png
Haha;D nie wiem czemu ale mam przeczucie że uda się jej zajść dosyć szybko... taka to sprawiedliwość...

reklama
Oj dziewczynki, brakuje mi czasu na wszystko. Jeszcze teraz nam w pracy się zaczyna okres wzmożonego wysiłku i przez 5 tygodni będzie armagedon. A owulacja dopiero za 15 dni. Fajne są długie cykle jak się człowiek nie stara o dziecko, a jak się stara to 37 dni to po prostu wieczność.

...marzenia mają wielką moc...

Witam kochane kiedyś pisałam słuchajcie robiłam test owulacyjny 26grudnia wyszedł pozytywny 12 stycznia powinnam dostać okres zrobiłam dla jaj test ciążowy 5 dni przed @ wyszła blada 2 kreseczka powtórzę w dniu okresu jeszcze boję się jestem po dwóch poronieniach pustych pęcherzyków o drugie się staramy w 2013r urodziłam synka

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj dziewczynki, brakuje mi czasu na wszystko. Jeszcze teraz nam w pracy się zaczyna okres wzmożonego wysiłku i przez 5 tygodni będzie armagedon. A owulacja dopiero za 15 dni. Fajne są długie cykle jak się człowiek nie stara o dziecko, a jak się stara to 37 dni to po prostu wieczność.

...marzenia mają wielką moc...
O jaa, a myslalam ze moje 33 dniowe cykle sa dlugie!

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Panie,
jestem nowa na forum. Potrzebuję rady i Waszych opinii w kwestii macierzyńsko-społecznych .:)
Mam 31 lat mąż 32, jesteśmy ze sobą bardzo długo i cieszymy się z trójki latającej po domu ;)
1- 12 lat, 2 -10 , 3-2,5 roku. Mąż pracuje , ja nie. Matka polka -kura domowa :) mieszkamy na 2 pokojach dopiero za jakieś 2 -3 lata szykuje się zmiana na większe, póki co ratuje nas działeczka na lato.
Wymarzyłam sobie ostatnią ciąże póki jest to możliwe, (choć nie na pewno).
Czy Waszym zdaniem rodzina taka jak moja, pobierająca 500 + i rodzinne , będzie rodziną "patologiczną" czy też dysfunkcyjną ? Do tej pory bałam się tylko czy dam radę fizycznie ale ostatnio usłyszałam coś co mnie podkopało. Czy duża rodzina żyjąca z zasiłków to wg Was "patole" ?

Witam kochane kiedyś pisałam słuchajcie robiłam test owulacyjny 26grudnia wyszedł pozytywny 12 stycznia powinnam dostać okres zrobiłam dla jaj test ciążowy 5 dni przed @ wyszła blada 2 kreseczka powtórzę w dniu okresu jeszcze boję się jestem po dwóch poronieniach pustych pęcherzyków o drugie się staramy w 2013r urodziłam synka

Będzie dobrze :) mi bladzioch wyszedł 6 dni do terminu @ :) serduszko już bije:)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Witam Panie,
jestem nowa na forum. Potrzebuję rady i Waszych opinii w kwestii macierzyńsko-społecznych .:)
Mam 31 lat mąż 32, jesteśmy ze sobą bardzo długo i cieszymy się z trójki latającej po domu ;)
1- 12 lat, 2 -10 , 3-2,5 roku. Mąż pracuje , ja nie. Matka polka -kura domowa :) mieszkamy na 2 pokojach dopiero za jakieś 2 -3 lata szykuje się zmiana na większe, póki co ratuje nas działeczka na lato.
Czy Waszym zdaniem rodzina taka jak moja, pobierająca 500 + i rodzinne , będzie rodziną "patologiczną" czy też dysfunkcyjną ? Do tej pory bałam się tylko czy dam radę fizycznie ale ostatnio usłyszałam coś co mnie podkopało. Czy duża rodzina żyjąca z zasiłków to wg Was "patole" ?
Dla mnie patologia to jak rodzice piją alkohol i nie interesują się dobrem dzieci

Witam Panie,
Rodzina wielodzietna wcale nie musi być rodzina potologiczna.... Czasami rodziny z jednym dzieckiem są patologiczne, a wielodzietne to wspaniałe , kochające się rodziny !

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
W teorii to wiem, znam definicję patologii,:)
my nie pijemy pali mąż, niby wszystko ok, ale jednak mało jest mam które mają więcej dzieci ( osobiście znam 2 ale obie duże domy i mąż z własna firmą) , dajemy radę ale ostatnio spotkałam się opinią, że nie mam prawa rodzić dzieci, które od urodzenia będą na garnuszku państwa i zasiłku. (no bo 500 plus) Jeśli uda się zajść w ciąże to zostaje na kolejne 3 lata w domu. Jeśli nie to po wakacjach wracam do pracy. Czasem mam wrażenie, że gdybym nosiła wydruk o niepobieraniu świadczeń przypięty do czoła to była bym ok...

Do góry