reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Niemalna :) to będzie początek 18 tyg i pewnie za 3, 4 tyg kolejna na której już połówkowe zrobi :)
Ost już coś tam widział ale nie chciał się pomylić i powiedział, że po nowym roku na wizycie już na pewno powie:)
Chyba, że się będzie ukrywać to wtedy dopiero na połówkowym bo to narządy się sprawdza czy wszystko ok to wtedy już musi dojść do tego kto ram siedzi [emoji16]

9ewnqqmzi7le71mi.png

reklama
Niemalna :) to będzie początek 18 tyg i pewnie za 3, 4 tyg kolejna na której już połówkowe zrobi :)
Ost już coś tam widział ale nie chciał się pomylić i powiedział, że po nowym roku na wizycie już na pewno powie:)
Chyba, że się będzie ukrywać to wtedy dopiero na połówkowym bo to narządy się sprawdza czy wszystko ok to wtedy już musi dojść do tego kto ram siedzi [emoji16]

9ewnqqmzi7le71mi.png
A masz jakieś przeczucia? Ja ciągle jak myślę i mówię o dziecku to o groszku, jakoś tak czuję, że to chłopiec. Ostatnio też miałam sen, że byłam na wizycie u ginekologa, który był kobietą a chodzę do faceta i okazał się, że to dziewczynka a póki co na ostatniej wizycie w 12+3 lekarz dopatrzył się czegoś między nóżkami :p Ciekawe czy się potwierdzi :) Zamierzam jeszcze go zapytać na kolejnej wizycie 18.01 czy dalej wygląda na chłopca :)

Dokładnie! Mam znajoma, która poroniła 15 razy! 15! Dla mnie to niepojęte. Miała milion różnych terapii w tym jakieś z przetaczaniem krwi i cholera wie co jeszcze (bo ogólnie miała wszystko w idelanie, tylko jej organizm traktował ciążę jako zagrożenie i sam ją usuwał) ale uparła sie, że donosi ciążę i przy 16 razie jej się udało :)
Ja ją najnormalniej w świecie podziwiam :)

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
15 razy ? Czegoś takiego jeszcze nie slyszalam ale znaleziono przyczynę tych poronien? Medal się jej należy! !dla męża też

Ja będę miała 31 przy porodzie, tylko okaże się czy już skończone czy nie bo termin mam różny z moimi urodzinami o kilka dni i jakoś nie czuję się stara jak na pierwsze dziecko :)
Ja właśnie wcześniej myślałam że jestem już stara teraz zmieniłam zdanie!! :) ale mam nadzieję że tak jak mówią dziewczyny po pierwszym usg mi przejdzie

https://lbdm.lilypie.com/tGRDp1.img

Chyba nie. Mam 25 lat. Pierwsza ciąża przebiegała ok. Chorób poważnych w rodzinie nie ma to myślę że nie ma sensu. Mój ginekolog nic mi o tym nie mówił. Pewnie tylko USG 3d połówkowe i potem jeszcze drugie w 32tc.

ckai9jcgk10emd23.png
No niby wysyłają powyżej 35 roku życia, ja w tym roku skończę 31 a lekarz mnie wysłał ale chyba tylko dlatego, że każdą pacjentkę wysyła.

Ja właśnie wcześniej myślałam że jestem już stara teraz zmieniłam zdanie!! :) ale mam nadzieję że tak jak mówią dziewczyny po pierwszym usg mi przejdzie

https://lbdm.lilypie.com/tGRDp1.img
Na pewno przejdzie :) Ja też ciąże planowałam a jednak gdy zobaczyłam dwie kreski to czułam wszystkie emocje od radości do strachu, aż się popłakałam z tych emocji i najgorsze, że jakoś nie umiałam się cieszyć, że się udało, na szczęście teraz już się tylko cieszę, że będę miała dzidziusia chociaż dalej czuje jakby to tak w pełni do mnie nie dotarło :p Ale przyznam, że troszkę pomagają w tym zakupy dla maluszka.

reklama
Dziewczyny potrzebuję waszej porady. Staraliśmy się o dzidziusia od sierpnia. Strasznie chciałam! Od półtora roku myślałam i mówiłam o dzidziusiu i nie mogłam się doczekać kiedy zaczniemy się starać. 30.12 ujrzałam 2 kreseczki. Od razu zrobiłam bete i ciąża się potwierdziła. W sobotę był szał radości a w niedziele 31.12 dopadł mnie straszy strach.... :( Boje się że będzie nam ciężko, że wszystko się zmieni, że może jeszcze mogliśmy troszkę poczekać bo dopiero co nasze życie się ustabilizowało :( Zła jestem na siebie :( Zamiast się cieszyć to ja się zamartwiam :( Mam 27 lat w tym roku będzie 28. Do tej pory myślałam że to już ostatni dzwonek żeby się starać o pierwszego dzidziusia, a teraz mam wątpliwości :( Któraś z was tak miała? może to tylko hormony? :( Co chwila płacze :((((
Najlepszy wiek biologiczny do urodzenia dziecka to 25 lat mało jest kobiet co się łapie w tej granicy. Myślę ze ciąży nie da się tak do końca zaplanować bo to nie zależy tylko od Ciebie możesz się ustabilizować i być gotowa finansowo na dziecko a może się okazać ze będziesz czekać by zajść w ciążę 5 lat.Nie myśl za duzo o przyszłości bo i tak w 90% to czego się obawiasz lub planujesz się nie wydarzy. Cieszę się ciąża znam wiele kobiet które dały by za taki stan wszystkie skarby Świata!

Do góry