reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

11 Dc .
@k_e nadzieja umiera ostatnia :) głowa do góry . Ja juz obiecałam sobie tak tego nie przezywać jak w poprzednim cyklu bo choroby psychicznej dostanę :)
A mój lekarz cały czas mi tłucze do głowy , ze tylko jak odpuszczę głowę to sie zaraz uda . Tysiące przykładów mi takich podawał .
Czas na mysli związane ze świetami , prezentami , ciastami , kuzwa sałatkami , rybami , cholernymi pierogami ... moze głowa zapomni na chwile . Choć my w tym mcu tez mamy plany działać ilościowo :)

reklama
Dzień dobry Dziewczyny,

@k_e Smutek, ale nadal trzymam za Ciebie kciuki. Jak długie masz zazwyczaj cykle i jaki miałaś najdłuższy?

A u mnie 10dc, a ponieważ idziemy w tym miesiącu na ilość, już działamy. Ostatnie dwa cykle miałam krótsze i owu w 12dc. Zobaczymy jak w tym, na razie test -.

@Jotka_Szczotka Działacie już?
Cykle 30-31 najdłuższy z tego co pamiętam to miałam 33 wtedy myślałam właśnie że jestem w ciąży... Poszłam kupić test, a jak wróciłam do domu to @ przyszła...

Dziewczyny, @marta_usssek i @Sonia30 to idziemy łeb w łeb. Ten miesiąc faktycznie jest intensywny, prezenty, choinki, pierogi... czas szybko zleci. I żeby tylko pod choinką zobaczyć dwie krechy!

My też na ilość w tym miesiącu

@Sonia30 Koniecznie daj znać, jak tam po monitoringu.

11 Dc .
@k_e nadzieja umiera ostatnia :) głowa do góry . Ja juz obiecałam sobie tak tego nie przezywać jak w poprzednim cyklu bo choroby psychicznej dostanę :)
A mój lekarz cały czas mi tłucze do głowy , ze tylko jak odpuszczę głowę to sie zaraz uda . Tysiące przykładów mi takich podawał .
Czas na mysli związane ze świetami , prezentami , ciastami , kuzwa sałatkami , rybami , cholernymi pierogami ... moze głowa zapomni na chwile . Choć my w tym mcu tez mamy plany działać ilościowo :)
Ja mam 13 dc i też działamy ilościowo :)
Przed synem jak z pół roku nie wychodziło pojechałam na badania z pracy bo takie mamy że raz w roku można pojechać do ginekologa, internisty itp. I pani ginekolog powiedziała, że można częściej niż co 2 dni jeśli ma się ochotę :) także w tym cyklu też stawiam na ilość :p
Miłego dnia kobietki :*

Cykle 30-31 najdłuższy z tego co pamiętam to miałam 33 wtedy myślałam właśnie że jestem w ciąży... Poszłam kupić test, a jak wróciłam do domu to @ przyszła...

To tu jeszcze wszystko jest możliwe [emoji849] Trzymaj się mocno, bo pewnie teraz niecierpliwość Cię zżera. A robiłaś testy owu? Kiedy pozytyw?

[emoji256][emoji106]

Dziewczyny a o co chodzi dokładnie z tym monitoringiem ? Na czym to polega ? Opowiedzcie . Mam plan w tym cyklu pójść do lekarza jak tylko testy zaczną pokazywać owulke . Moze wtedy mi zrobić taki monitoring zrobić ?

Ja mam 13 dc i też działamy ilościowo :)
Przed synem jak z pół roku nie wychodziło pojechałam na badania z pracy bo takie mamy że raz w roku można pojechać do ginekologa, internisty itp. I pani ginekolog powiedziała, że można częściej niż co 2 dni jeśli ma się ochotę :) także w tym cyklu też stawiam na ilość :p
Miłego dnia kobietki :*

No, ja gdzieś przeczytałam (tylko gdzie? [emoji848]), że to podejście co 2 dni jest przestarzałe i nieaktualne, ale lekarze czasami nadal się go trzymają, bo wiadomo stara szkoła i nieco konserwatywne podejście do nowinek. Ale podobno najnowsze badania... wiecie, te hamerykańskie... [emoji23] mówią, że częstość stosunków nie ma negatywnego wpływu na jakość spermy. Mężczyzna musi się tylko odpowiednio nawadniać i może śmigać codziennie [emoji106].

Mój gin też to mówi.

Nie wiem, czy to prawda, ale ja próbuję [emoji16][emoji41][emoji126]

To tu jeszcze wszystko jest możliwe [emoji849] Trzymaj się mocno, bo pewnie teraz niecierpliwość Cię zżera. A robiłaś testy owu? Kiedy pozytyw?

[emoji256][emoji106]
17dc wyszedł mi pozytywny mocno, na drugi dzień czyli 18dc mocno mnie kuł lewy jajnik, i test już miał słabszą kreskę kontrolną. Czyli owu gdzieś 18dc musiała być, wczoraj mnie podbrzusze tak dusiło dziwnie, w nocy wstałam do toalety i miałam różowy mocz, myślałam że @ zaraz będzie, albo rano, póki co nie ma, i mocz też już normalny

reklama
Dziewczyny a o co chodzi dokładnie z tym monitoringiem ? Na czym to polega ? Opowiedzcie . Mam plan w tym cyklu pójść do lekarza jak tylko testy zaczną pokazywać owulke . Moze wtedy mi zrobić taki monitoring zrobić ?
No sprawdza czy pęcherzyk jest oraz czy pęknął bo można pęcherzyk mieć ale jak nie pęknie to lipa...

Do góry