reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No tak ... w sumie dopiero 8 Dzien od pierwszych przytulanek owulacyjnych .
Dziewczyny a jak sobie radzicie z sexem ? Tzn chodzi mi o to jak z tym ciśnieniem na ciąże sobie poradzić i nie traktować seksu tylko jako zaplanowana produkcje :(
U nas jest intensywnie w okresie okoloowulacyjnym . Potem troche stopujemy . Czesto wydaje mi sie , ze i tak mało sie kochamy . Zastanawia mnie jak to u innych wyglada .

reklama
Ja robilam dopiero po pozytywnym tescie tzn test 28dc dzien przed @ a dzien później pierwsza betka. 21 dc zdecydowanie za wczesnie bo beta zaczyna sie produkowac kiedy dojdziedo zagnieżdżenia. A do zagniezdzenia moze dojsc nawet w 12 dniu po zaplodnieniu dopiero.

Czyli u Ciebie sie udało ? :)) czy piszesz o pierwszej ciąży ? :)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Czyli

Myślałam , ze pójdzie to troche prościej :)
Też z pierwszym zaliczyłam wpadkę,syn ma 7lat. A z drugim się staramy od jakiś 6lat ale wiesz Mona głupota że wcześniej nie poszłam do lekarza :( teraz pierwszy cykl starań od dłuższej przerwy i po wizycie u lekarza, dał mi tylko kwas foliowy i Ovarin,i tyle ;) kazał też obserwować owulację. Mam nadzieję że ten cykl będzie szczęśliwy,bo jak przypomnę sobie te starania wcześniejsze :( No i masz rację,też myślałam że jak z pierwszym tak wpadłam szybko to i z drugim nie będzie problemu, a niestety jest problem ehh.

Eh dziewczyny,Jajnik mnie kłuje teraz prawy :D Mam jakaś paranoję czy coś :D Nie ale serio kłuje trochę promieniuje do uda. Może i ovulka się zbliża :)

@marta_usssek piszę o obecnej ciąży :-) w zeszlt czwartek test robilam i wyszedl pozytyw a w piatek pierwsza beta. No a pierwsza wizyta za tydzien w piatek to moze juz serducho bedzie bo to bedzue ostatni dzien pelnego 6 tygodnia tzn 6t0d czyli bede wkraczac powoli w siódmy. A udalo nam sie w 9 cs.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Też z pierwszym zaliczyłam wpadkę,syn ma 7lat. A z drugim się staramy od jakiś 6lat ale wiesz Mona głupota że wcześniej nie poszłam do lekarza :( teraz pierwszy cykl starań od dłuższej przerwy i po wizycie u lekarza, dał mi tylko kwas foliowy i Ovarin,i tyle ;) kazał też obserwować owulację. Mam nadzieję że ten cykl będzie szczęśliwy,bo jak przypomnę sobie te starania wcześniejsze :( No i masz rację,też myślałam że jak z pierwszym tak wpadłam szybko to i z drugim nie będzie problemu, a niestety jest problem ehh.

Eh dziewczyny,Jajnik mnie kłuje teraz prawy :D Mam jakaś paranoję czy coś :D Nie ale serio kłuje trochę promieniuje do uda. Może i ovulka się zbliża :)

Dobrze rozumiem ? Od 6 lat starasz sie o 2 dzidzie ?

reklama
Do góry