reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@marta_usssek piszę o obecnej ciąży :-) w zeszlt czwartek test robilam i wyszedl pozytyw a w piatek pierwsza beta. No a pierwsza wizyta za tydzien w piatek to moze juz serducho bedzie bo to bedzue ostatni dzien pelnego 6 tygodnia tzn 6t0d czyli bede wkraczac powoli w siódmy. A udalo nam sie w 9 cs.

To w takim razie mozna po cichutku gratulować ! Odpuscilas troche w głowie czy po prostu zaskoczyło ? Ja wyrzuciłam wszystkie testy owulacyjne taka byłam wściekła w ubiegłym mcu . Przytulałas sie na żywioł ? Czy raczej pilnowalas dni itd ?

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
No tak ... w sumie dopiero 8 Dzien od pierwszych przytulanek owulacyjnych .
Dziewczyny a jak sobie radzicie z sexem ? Tzn chodzi mi o to jak z tym ciśnieniem na ciąże sobie poradzić i nie traktować seksu tylko jako zaplanowana produkcje :(
U nas jest intensywnie w okresie okoloowulacyjnym . Potem troche stopujemy . Czesto wydaje mi sie , ze i tak mało sie kochamy . Zastanawia mnie jak to u innych wyglada .
No u mnie jak będzie już ta ovulka to mam zamiar trochę częściej ;) ;) ;)

25, urodzilam jak mialam zaledwie 18. Ale nie zaluje :)
A teraz ciesze sie, ze planuje ciaze swiadomie.

A co do pytanie o bete to pora dnia nie ma znaczenia. Wydaje mi sie jedbak, ze 21 dc to za wczesnie troche. Podobni do zagniezdzenia dochodzi dopiero ok 6 dni po stosunku..

No wlasnie dla mnie na ten moment najpiękniejsze jest to , ze planuje świadomie :) mam 32 lata . Chciałabym juz za chwile znow nosić skarba pod sercem .

Haha z moim zajsciem to byl numwr bo jak mi się plodne zaczynaly to grypkę nagle dostalam i spisalam ten cykl wlasnie z powodu grypy na straty, a tu taki numer! :-D no i przez to odpuścilam myslenie o ciazy bo sadzilam ze sie przez grypke nie uda. A kochalismy się 4 i 2 dni przed planowaną owu i potem od owu 5 dni codziennie.ale mtslenie calkowicie w tym cyklu odpuscilam,planowalam notowac jedynie objawy przeokresowe zeby miec do porownania w nastepnym cyklu. Ale swoją drogą dobrze że się wyrobilismy z terminem na lipiec bo w sierpniu mam swój wlasny ślub i termin porodu na sierpien by mi wypadal 4 dni po slubie tak ze troche ryzykowne by to bylo :-D z wlasnego slubu np na porodówkę hehe

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Haha z moim zajsciem to byl numwr bo jak mi się plodne zaczynaly to grypkę nagle dostalam i spisalam ten cykl wlasnie z powodu grypy na straty, a tu taki numer! :-D no i przez to odpuścilam myslenie o ciazy bo sadzilam ze sie przez grypke nie uda. A kochalismy się 4 i 2 dni przed planowaną owu i potem od owu 5 dni codziennie.ale mtslenie calkowicie w tym cyklu odpuscilam,planowalam notowac jedynie objawy przeokresowe zeby miec do porownania w nastepnym cyklu. Ale swoją drogą dobrze że się wyrobilismy z terminem na lipiec bo w sierpniu mam swój wlasny ślub i termin porodu na sierpien by mi wypadal 4 dni po slubie tak ze troche ryzykowne by to bylo :-D z wlasnego slubu np na porodówkę hehe

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
No to wstrzeliliscie sie pięknie ! Chciałabym tez zając głowę czym innym ale jak na złość wszędzie kobitki z brzuszkami , reklamy dla brzuszatek , wśród znajomych baby boom a sąsiadka wlasnie urodziła 6 dziecko z wpadki rzecz jasna . Ajjj gdyby to wszystko było prostsze .

reklama
No to wstrzeliliscie sie pięknie ! Chciałabym tez zając głowę czym innym ale jak na złość wszędzie kobitki z brzuszkami , reklamy dla brzuszatek , wśród znajomych baby boom a sąsiadka wlasnie urodziła 6 dziecko z wpadki rzecz jasna . Ajjj gdyby to wszystko było prostsze .
Oj znam to uczucie. Też od czasu jak zaczęliśmy starania z niemala zazdrością patrzyłam na każdy brzuch czy wózek. A tym bardziej wkita chodziłam jak się dowiadywalam o jakiejś wpadce znajomej osoby. Np kumpela z pracy na początku wrzesnia brala ślub i po ślubie 3 tygodnie urlopu miala miec. I już nie wrócila bo w ciąży :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Do góry