reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A to juz nie wiem :)
Ja mam 7 dni do @ ale czuje po kościach, ze nadejdzie. Niestety :(
Ja też coś czuję że przyjdzie :(
Bo skurcze coraz mocniejsze .
Fakt faktem normalnie mam dzień przed lub dnia którego ma przyjść @.
Ale ....
Jak było w synem to nie pamiętam.
Bo odpuściłam starania i w tym cyklu co zaskoczyłam nie doszukiwałam się objawów i nie zwracałam na nic uwagi.
Nie czułam wogole że mogę być w ciąży.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też coś czuję że przyjdzie :(
Bo skurcze coraz mocniejsze .
Fakt faktem normalnie mam dzień przed lub dnia którego ma przyjść @.
Ale ....
Jak było w synem to nie pamiętam.
Bo odpuściłam starania i w tym cyklu co zaskoczyłam nie doszukiwałam się objawów i nie zwracałam na nic uwagi.
Nie czułam wogole że mogę być w ciąży.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No czekamy ;)

To super że udało Ci się dostać na tyle badań . Będzie ciąża [emoji8]

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Juz mi spuścili krew [emoji23]
Ale pani powiedziała ze wszystkie wyniki dzis popołudniu jedynie beta do dwóch dni ale jest wielkie prawdopodobieństwo ze bedą razem ze wszystkim

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No i zrobiła mi zdjęcie zęba i dalej jest stan zapalny mimo że mnie nie boli, przepłukala i dała antybiotyk. I umówiłam się na kolejne wizytę. Martwi mnie że zrobiłam właśnie teraz Ovu i nic nie ma. Wczoraj ta druga kreska trochę była widoczna a dziś już nie o_O zrobie później jeszcze raz

Obie siostry były w tym samym czasie na porodówce? Czy na tej samej? Ale jaja!

Dziewczyny-Matki, czy rodziłyście z Waszymi partnerami? Same? Czy może z kimś innym? Jakie były Wasze doświadczenia? Jaka reakcja Waszych partnerów? Pytam, bo sama nie wiem. Mój dość wrażliwy na takie naturalistyczne tematy i boję się, że padnie.
Mój M przed ciążą i na jej początku mówił, że nie chce być przy porodzie, bo on wrażliwy i jeszcze będą musieli jego reanimować zamiast się mną zajmować :biggrin2:, więc nie miałam zamiaru go namawiać ani zabierać na siłę, ale wraz ze wzrostem brzuszka sam doszedł do wniosku, że jednak chce być przy porodzie no i był, ale poród i tak ostatecznie zakończył się cięciem, więc nie mógł być ze mną do samego końca, ale za to mógł kangurować synka jak już go ze mnie wydobyli :) Osobiście nie wyobrażam sobie, że mogłabym rodzić zupełnie sama, jeśli on nie chciałby być ze mną, to zabrałabym kogoś innego, przyjaciółkę, mamę kogokolwiek bliskiego, żeby nie być tam samą. Myślę, że Twojemu też może się odmienić, jak będzie widział rosnący brzuszek, a później kopiący i będzie mógł się do niego przytulić i poczuć, że ktoś tam mieszka i z każdym dniem jest coraz większy :)

reklama
Nie musiałam dziś testować, bo przyszło plamienie. @ rozhula się dziś lub jutro. Nie jest mi przykro, jestem tylko nieco rozczarowana i zirytowana.
Wiecie o co kaman? Jestem z moim mężem już 8 lat, 4 lata mieszkamy razem. Nigdy nam się nie spieszyło do rodzicielstwa i on by to pewnie dalej odwlekał, ale w tym roku skończyłam 30 lat więc w kwietniu doszłam do wniosku, że czas zacząć działać, bo potem może być za późno i będziemy żałować. Po drugie jestem w dobrym momencie mojego życia zawodowego, bo dopiero rozkręcam swoją działalność, więc nie stracę zbyt wielu klientów a po macierzyńskim będę mogła rozkręcać biznes na całego. Bo są plany, potencjał, nic tylko realizować.
Lubię mieć kontrolę i plan działania. :) Ślub zorganizowaliśmy w 3 miesiące na lipiec. W czerwcu porzuciliśmy antykoncepcję.
Taki plan! Nie może się nie udać!..Well, natura ma moje plany gdzieś.
Nie pragnę dziecka na tyle, by rozpaczać nad białym testem czy kolejną @, ale czuję, że nie mam obecnie kontroli nad swoim życiem i stoję w miejscu.

Boli mnie to, że po macierzyńskim mogę wypaść z rynku, bo nikt mnie nie zastąpi. A nie wiem, kiedy to nastąpi i ciężko podjąć jakieś działania. Najlepiej byłoby mieć już odchowanego potomka. :) Ale nigdy nie był na niego odpowiedni czas. :) Badum tsss!..

Dzień dobry.
Wow. Kawal historii. Az nie wiadomo od czego zaczac komentowac. Powiem tylko te. Ja nauczylam sie, że nie warto jest wybiehac mocno w przód. Trzeba zyc chwila.

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

Do góry