reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Sancia mój syn ma 7 lat. A stosujesz jakieś kary? Przecież Twój syn też coś chce od Ciebie/Was więc jak może wyzywac Twojego partnera? Czy Twój partner w jakiś sposób był dla niego niedobry czy Twój syn robi to bez powodu?
Jak by mój syn kogoś od frajerów nawyzywal, cały tydzień spędzilby w swoim pokoju, bez grania, bajek, słodyczy, kolegów.
Ze swoim zawsze najpierw rozmawiam, jak nie ma efektów są kary.
W klapsy się nie bawię, bo młody zaraz będzie wyższy ode mnie i nic nie osiągnę za parę lat. Mój S też nie lubi klapsow rozdawać, bo mój chłop gadatliwy i czasem jak gada to bardziej boli jak w dupe dostać :p

Ostatnia edycja:
reklama
Sancia mój syn ma 7 lat. A stosujesz jakieś kary? Przecież Twój syn też coś chce od Ciebie/Was więc jak może wyzywac Twojego partnera? Czy Twój partner w jakiś sposób był dla niego niedobry czy Twój syn robi to bez powodu?
Jak by mój syn kogoś od frajerów nawyzywal, cały tydzień spędzilby w swoim pokoju, bez grania, bajek, słodyczy, kolegów.
Ze swoim zawsze najpierw rozmawiam, jak nie ma efektów są kary.
W klapsy się nie bawię, bo młody zaraz będzie wyższy ode mnie i nic nie osiągnę za parę lat. Mój S też nie lubi klapsow rozdawać, bo mój chłop gadatliwy i czasem jak gada to bardziej boli jak w dupe dostać :p
On dla niego jest dobry to te pieprzone filmiki. Ja mu zakazuje idzie do babci oglada. Dostał bo nie moglam juz. No nic nie dziala. Ma kare ale na to slysze mam was q dupiw i ucieka. Ja nie wiem co się z nim dzieje

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Sancia czyli na dziadków też trzeba byłoby nakrzyczec, bo jak ma karę to ma karę. Ale szczerze, musisz go oduczyć korzystania z nowinek technicznych i oglądania tego typu rzeczy, bo będzie tylko coraz gorzej. Synuś ma dwóch kolegów uzależnionych od mine crafta, oni są normalnie niebezpieczni, jak mama pograć nie da to bije, gryzie, pluje, a jak mój Kuba raz coś powiedział nie tak o tej grze to go kolega tak pchnął na ścianę, że odbierałam go z rozbita głowa. Dzieciaki stają się agresywne strasznie właśnie przez filmy i gry

A żeby nie było to nasz syn aniołem nie jest, też potrafi rozrabiac, latać po drzewach, plotach, pluje, wyzwiska też zna. Ale wie kiedy co może, a za co może mieć przechlapane w domu. Teraz dopiero wrócił z wakacji bez rodziców. Wszyscy w niebowzieci że jest boski bo wstydu nie narobił a teksty ma pierwszorzedne. Oczywiście pękam z dumy jak rodzina zachwala ;)

Sancia czyli na dziadków też trzeba byłoby nakrzyczec, bo jak ma karę to ma karę. Ale szczerze, musisz go oduczyć korzystania z nowinek technicznych i oglądania tego typu rzeczy, bo będzie tylko coraz gorzej. Synuś ma dwóch kolegów uzależnionych od mine crafta, oni są normalnie niebezpieczni, jak mama pograć nie da to bije, gryzie, pluje, a jak mój Kuba raz coś powiedział nie tak o tej grze to go kolega tak pchnął na ścianę, że odbierałam go z rozbita głowa. Dzieciaki stają się agresywne strasznie właśnie przez filmy i gry
Właśnie to gowno oglada :\. Pojde chyba z nim do paychologa

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U was tez babcia zawsze wie lepiej??... u babci mozna wszytko...??
Ja czasem mysle ze osiwieje bo dziecko to dziecko, wiele nie rozumie i szuka mozliwosci natomiast babcia powinna respektowac zasady ustalone przez rodzicow.
Od narodzin dzieci mamy zdecydowanie gorsze relacje- zwlaszcza z tesciowa:( ktora na sile probuje udowodnic ze ma cos do powiedzenia...

Do góry