reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No pewnie! Najważniejsze, że się kochacie [emoji173] moja siostra też bardzo szybko zaszła w ciążę, 20l, po roku znajomości. Też to był szok bo siostra nigdy nie była prorodzinna:p zawsze myślałam, że będę szybciej mama niż ciocia.
A teraz? Siostra 27l. i 2ka cudownych dzieciaków (7i2 lata)a my z mężem znamy się już 10 lat, od 8.5 lat w związku, w małżeństwie dopiero troche ponad rok i 1wsze dziecko w drodze.
Trochę żałuję, że tak późno no ale..
Obydwoje wybraliśmy studia chcąc pracować w wymarzonym zawodzie, więc coś za coś. Też od 18tki wspieram finansowo moja mame, która zarabia śmieszne pieniądze i sama nie da rady się utrzymać a na ślub musiałam sobie sama zarobić z żenującej, nauczycielskiej pierwszej pensji (wiecie, że przez pierwszy rok zarabiałam 1998 zł BRUTTO?) takie niestety są tabelki dla młodych nauczycieli:) no ale, jakoś dałam radę:) na ślub uzbierałam, mamie pomagam, mam cudownego męża.. na szczęście udalo się szybko zajść w ciążę i teraz nic tylko się cieszyć i modlić żeby wszystko było dobrze..:) może jeszcze zdążę urodzić 2ke nastepnych, bo mój chciałby 3ke właśnie:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Super [emoji7][emoji7]
My teraz drugie, jak zmienia się nam warunki mieszkaniowe to może pomyślimy o trzecim :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
OLA dawaj te meble

U mnie dzis 21dzien cyklu. Wg wylicza n powi ien byc w tym cyklu 28dniowy ciekawa jestem czy sie nie myle.

Zalewa mnie od wczoraj wodnisty taki w olbrzymoe ilosci. W poprzednim cylku bylo sucho o tej porze.

No pewnie! Najważniejsze, że się kochacie [emoji173] moja siostra też bardzo szybko zaszła w ciążę, 20l, po roku znajomości. Też to był szok bo siostra nigdy nie była prorodzinna:p zawsze myślałam, że będę szybciej mama niż ciocia.
A teraz? Siostra 27l. i 2ka cudownych dzieciaków (7i2 lata)a my z mężem znamy się już 10 lat, od 8.5 lat w związku, w małżeństwie dopiero troche ponad rok i 1wsze dziecko w drodze.
Trochę żałuję, że tak późno no ale..
Obydwoje wybraliśmy studia chcąc pracować w wymarzonym zawodzie, więc coś za coś. Też od 18tki wspieram finansowo moja mame, która zarabia śmieszne pieniądze i sama nie da rady się utrzymać a na ślub musiałam sobie sama zarobić z żenującej, nauczycielskiej pierwszej pensji (wiecie, że przez pierwszy rok zarabiałam 1998 zł BRUTTO?) takie niestety są tabelki dla młodych nauczycieli:) no ale, jakoś dałam radę:) na ślub uzbierałam, mamie pomagam, mam cudownego męża.. na szczęście udalo się szybko zajść w ciążę i teraz nic tylko się cieszyć i modlić żeby wszystko było dobrze..:) może jeszcze zdążę urodzić 2ke nastepnych, bo mój chciałby 3ke właśnie:p

No niestety z tymi pensjami to nie jest kolorowo. U mnie też zarabia się marną kasę niestety, ja to teraz mam brutto 2250 zł :( Jednak jest ten komfort bezstresowej pracy, więc coś za coś :) My z M chcielibyśmy 2kę :) Chociaż mnie po głowie kiedyś chodziła 3ka :) no ale M ma już 2kę z małżeństwa więc pozostaniemy na max dwójeczce :)

Dzien dobry dzien dobry. Ja juz w pracy, niewyspana maksylanie. Byle do 15 ;)
Powiedzcie mi jak to jest z tym pecherzykiem graffa bo zapomnialam lekarza dopytac- on rosnie srednio 2mm na dobe? I jaka wielkosc powinien osiagnać zeby pęknąć? Moze ktoraz zadawala lekarzowi takie pytania? :p bo jesli wg danych z neta rosnie 2mm na dobe i peka jak ma ok 20mm, to wg moich skomplikowanych :D obliczeb powinnam miec owu ok niedzieli i to by sie pokrywalo z aplikacja. Świruje nananaaa :)
Ja pytalam. Kazda kobieta jest inna kazdy cykl kest inny jedne pęcherzyki pękają mając 18 inne nawed 30 niema żadnej normy co do wielkości mój w poniedziałek miał 26 i z jednej strony był wydłużony miał pęknąć w ciągu kilku godzin dziś kolejna wizyta żeby sprawdzić czy pełnił czy zaczol się wchlaniac

A mając wcześnie dzieci to same plusy, moja siostra urodziła w wieku 20lat, moja mama też 20, babcia ok 20lat została mama, a prababcia też miała z 20 kiedy urodziła dziadka..
I w ten oto sposób mamy prababcie, a dzieci mojej siostry prapra babcie [emoji173]
5 pokoleń [emoji173]
Znałam prawie wszystkich pradziadkow, teraz została mu już tylko jedna pra babcia Karolka, ma 94l. I jest naszym aniołem [emoji7]
Z drugiej strony mam znajomą z klasy co ma rodziców w wieku 65lat.. To tyle mają moi dziadkowie. Koleżanka nie zna swoich dziadków niestety, a co dopiero pra dziadków!
Dlatego pięknie jest mieć wcześnie dzieci, jest duża szansa że nasze szkraby poznają swoich dziadków, pradziadkow a nawet pra pra dziadków:) [emoji173]

Ja pytalam. Kazda kobieta jest inna kazdy cykl kest inny jedne pęcherzyki pękają mając 18 inne nawed 30 niema żadnej normy co do wielkości mój w poniedziałek miał 26 i z jednej strony był wydłużony miał pęknąć w ciągu kilku godzin dziś kolejna wizyta żeby sprawdzić czy pełnił czy zaczol się wchlaniac
Kochana trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomosci =)

A mając wcześnie dzieci to same plusy, moja siostra urodziła w wieku 20lat, moja mama też 20, babcia ok 20lat została mama, a prababcia też miała z 20 kiedy urodziła dziadka..
I w ten oto sposób mamy prababcie, a dzieci mojej siostry prapra babcie [emoji173]
5 pokoleń [emoji173]
Znałam prawie wszystkich pradziadkow, teraz została mu już tylko jedna pra babcia Karolka, ma 94l. I jest naszym aniołem [emoji7]
Z drugiej strony mam znajomą z klasy co ma rodziców w wieku 65lat.. To tyle mają moi dziadkowie. Koleżanka nie zna swoich dziadków niestety, a co dopiero pra dziadków!
Dlatego pięknie jest mieć wcześnie dzieci, jest duża szansa że nasze szkraby poznają swoich dziadków, pradziadkow a nawet pra pra dziadków:) [emoji173]

No ja jak urodziłam Aleksa brakło mi dwóch miesięcy żeby skończyć 22 lat :)
Teraz jak wyjdzie to znów dwóch miesięcy braknie ale do 26 urodzin :)
Moja mana z kolei jak została mamą to w wieku : 26, 30 i 36 lat. Mama mojego taty z kolei w wieku 18 lat. Druga babcia nie pamiętam dokładnie ale 19/20 lat

No ja jak urodziłam Aleksa brakło mi dwóch miesięcy żeby skończyć 22 lat :)
Teraz jak wyjdzie to znów dwóch miesięcy braknie ale do 26 urodzin :)
Moja mana z kolei jak została mamą to w wieku : 26, 30 i 36 lat. Mama mojego taty z kolei w wieku 18 lat. Druga babcia nie pamiętam dokładnie ale 19/20 lat

Jak zmieni nam się sytuacja mieszkaniowa to koło 30 lat będę miała to można wtedy pomyśleć o trzecim ;)
Najprawdopodobniej pójdziemy z 50m dwupokojowego mieszkania na duży dom 240 m :) to wtedy będzie mniejsca wystarczająco dla trójki dzieci :)

reklama
A ja wam powiem. Że kiedyś niepotrzebne zwierzyłam się teściowej że nie mogę zajść w ciążę,a ona jak to ona ubzdurała sobie że jestem bezpłodna (bezpłodność wtórna) i rozpowiedziała to po rodzinie,więc wszyscy myślą że tak serio jest. Kurcze nie mogę się doczekać ich min jak zobaczą mnie z brzuszkiem xD ❤❤

Do góry