reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
No to super... Tak ja też dziękowałam za L4 nie wyobrażam sobie pracować w tym czasie.
Dbaj o Was i odpoczywaj jak najwięcej [emoji4][emoji4]

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie mam te same odczucia.
Ja mam akurat taka pracę że nie musiałam się na szczęście zastanawiac nad braniem l4 ani sekundy! Zresztą lekarz też od razu l4 zasugerował więc już od 14.10 wypoczywam, jak wszystko dobrze pojdzie to wracam do pracy we wrześniu 2019 :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam akurat taka pracę że nie musiałam się na szczęście zastanawiac nad braniem l4 ani sekundy! Zresztą lekarz też od razu l4 zasugerował więc już od 14.10 wypoczywam, jak wszystko dobrze pojdzie to wracam do pracy we wrześniu 2019 :)

Będzie dobrze teraz czas na wypoczynek. I dbanie o dzidziusia [emoji4][emoji4]

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale to jest spowodowane Twoją pracą czy z powodów zdrowotnych?

A kiedy Ty masz wizytę przypomnij mi?
Nie ma co zazdrościć tylko korzystać:)
Choć z tego co pamiętam to wspominałaś, że chcesz pracować?

Wizytę mam 16.11 :) Chcę pracować m.i. z tego powodu, że mam umowę do października 2018 r. i boję się, że mi jej nie przedłużą :( a nie chce też dodatkowo sobie nagrabić l4 jeśli nie będzie konieczne.

Dobrze że odpoczywasz :) L4 się należy ale powiem wam że Szwagierka ostatnio zaczęła pracę i po tygodniu okazało się że jest w ciąży,odrazu poszła na L4 mogę tylko wyobrazić sobie ten wkurw jej pracodawcy, no ale ona na okresie próbnym. to na bank jej nie przedłużą umowy. Tylko przez takie coś później kobiety nie mogą znaleźć pracy bo się pracodawcy obawiają że zaraz będą w ciąży,wiem coś o tym :'( Co innego jak się pracuje kilka lat w tej firmie a co innego po tygodniu pracy iść odrazu na l4

Ale to jest spowodowane Twoją pracą czy z powodów zdrowotnych?
Nie, powodów zdrowotnych nie ma żadnych.
Pracuje w przedszkolu i dzięki chorym dzieciom od 1dc jestem chora i leczyłam się 3 antybiotykami.
Teraz grasuje epidemia bostonki i zapalenia spojówek - niestety rodzice są niepoważni pod tym względem, puszczają nagminnie chore dzieci do przedszkola... dlatego ja zdecydowałam, że pracować nie będę - w dniu kiedy zrobiłam test ciążowy poszłam do rodzinnej i przeszłam na l4 , po potwierdzeniu ciąży l4 pociągnął ginekolog, który sam to l4 też zaproponował.

reklama
Dobrze że odpoczywasz :) L4 się należy ale powiem wam że Szwagierka ostatnio zaczęła pracę i po tygodniu okazało się że jest w ciąży,odrazu poszła na L4 mogę tylko wyobrazić sobie ten wkurw jej pracodawcy, no ale ona na okresie próbnym. to na bank jej nie przedłużą umowy. Tylko przez takie coś później kobiety nie mogą znaleźć pracy bo się pracodawcy obawiają że zaraz będą w ciąży,wiem coś o tym :'( Co innego jak się pracuje kilka lat w tej firmie a co innego po tygodniu pracy iść odrazu na l4
Ja na szczęście już 3 rok tam pracuje, kumpela miała jak ja umowę do sierpnia 2017, wpadła w styczniu i już nie pracuje. Ja poczekałam aż będę miała na czas nieokreślony, 1.09 podpisałam umowę i zaczęliśmy się starać.. No i się udało:) szefowa się domyslala bo wiadomo było, że się starać będziemy bo umowa już ba stale więc nikogo to l4 nie dziwi.
Kucharka jest w ciąży starszej od mojej o 2tyg i już też na l4 (pół roku temu miała ospe w wieku 26l..).

Do góry