reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Powtórzyłam dziś test i już obie kreseczki pojawiały się jak na niego siusiałam :) (zdjęcie z dwoma testami to z 30dc a z jednym z dzisiaj tj. 34dc) Zobacz załącznik 828096 Zobacz załącznik 828097
Gratuluję kochana tych coraz wyraźniejszych kreseczek <3 małe zazdro bo też już bym chciała taki widok mieć przed oczami ale to jest bardzo zdrowe zazdro.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Witam wszystkich. Mam nadzieję że chociaż tutaj zostanę miło przyjęta :( Bo na innym forum zaraz po przywitaniu dostałam listę jakie mam zrobić badania bo jak to tak,muszę sprawdzić itd. A ja się na tym nie znam,lekarz też mnie na żadne badania nie wysyłał ale po kolei. Mamy już z mężem syna 7lat, o drugie staramy się od 6, ale to było tak że nie nalegalismy,uważaliśmy że jak będzie to będzie. No ale przyszedł ten czas że chcemy już,jesteśmy gotowi. Byłam u lekarza zalecił mi Ovarin i zakup mikroskopu owulacyjnego Afrodyta. Lekarz po badaniu powiedział że nie widzi u mnie nic złego,i że jest pewny że w ciągu trzech miesięcy uda nam się zająć w ciążę. Jeśli mimo przestrzegania jego zaleceń się nie uda w ciągu 3 miesięcy,to mam się zgłosić do niego. Dziewczyny na innym forum kazali mi zrobić jakieś badania, a ja kompletnie nie mam pojęcia co gdzie i jak :( Ale chyba odpuszczę będę się słuchać swojego lekarza, ma doświadczenie więc chyba wie co robi. Lekarz dał mi tyle nadziei i radości tym że on uważa że jest pewny że nam się uda, ale wszystko straciłam po tym jak dziewczyny na forum wyrazili swoje zdanie, i zaczęli pisać o tych ukrytych chorobach które zwykle badanie u ginekologa nie da się wykryć :( I tak btw. Brała któraś z was Ovarin? Jeszcze raz witam i pozdrawiam :)
Ja biore Ovarin od wrzesnia i tez lekarz mi zalecil.

To akurat bardzo zdrowe podejście jest. Każdy dietetyk czy doradca żywieniowy powie, że nie należy sobie mówić "nie będę jadła po... 18, czy 19" bo to totalnie bez sensu jeśli idziemy spać o 23 np.
Nie powinno się jeść 4 czy 3h przed snem, kladzenie się z pustym żołądkiem np o 23 gdy zjadło się coś o 17 jest kiepskim pomysłem bo organizm też pracuje w nocy i potrzebuje energii, a głodny organizm to wkurwiony człowiek;p i po co se to fundowac
;)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

zgadzam sie z tym i zaznacze ....co innego osoba odzywiajaca sie zdrowo niemajaca problemow z kilogramami zdrowiem jak osoba ktora sie odchudza...i walczy z roznymi schorzeniami
bo tak naprawde to temat rzeka i ile organizmow tyle rozwiazan

O toto. Ja też hak jestem głodna to muszę coś zjeść - przecież od marchewki o 20 się nie przytyje:p A jeśli organizm wysyła sygnały że głodny to należy coś wszamac bo głodówki nie są dobre. Mało a często :)

nie przytyjesz od marchewki.., napewno;) nawet jesli bys ja zjadla w nocy

Organizm pracuje, ale żołądek ma Stan spoczynku "śpi" wiec jedzenie przed snem jest nie wskazane.. i takie późne żarcie tez, bo nasz organizm po zmroku dąży to odpoczynku i wyłącza wiele procesów, aby nas uspokoić, wyciszyć i ululac miedzy innymi dostarczanie dużej energii, a wiec trawienie także sie spowalnia.

Wasze myślenie ani poprawne nie jest, ani zdrowe. Powinno sie do tej 18-19 w ciągu dnia dostarczyć tyle pożywienia zeby pozniej nie być głodnym. Jak zjesz regularnie posiłki to głodu nie będzie.

i z tym ze zoladek potrzebuje odpoczynku rowniez sie zgadzam. jak rowniez z tym ze trzeba jesc egularnie a najwazniejsze juz tym dzien zaczety pozywnym sniadaniem!
Jotka bez urazy ale za bardzo sie unioslas w swojej wypowiedzi w stosunku do Agi . temu sie to tak wszystko rozkrecilo nie w tym kierunku co trzeba, a zdanie przeciez miala podobne do twojego,,

wazne w tym jest tez to o ktorej chodzimy spac! w jakim stopniu jestesmy aktywni
i napewno warto by wstrzymac sie przed jedzeniem ciezkostrawnych poraw na noc
i to tez Aga miala na mysli , bo nie tyle sam czas jest w tym wazny alle tez to co jemy przed spaniem

wszystko zalezne od osoby wiec po co sie tak spinac eh
mozna byo ta wiedze przekazac w lagodny sposob i obylo by sie bez walki

Nie no nawet jej to zdjęcie polubilam bo maliszek przesłodki. Ale uważam że grubą przesadą jest wstawianie zdjęcia dziecka zaraz po porodzie, jak jest się mocno osłabionym. Ja np po porodzie to nie mialam sily na zjedzenie zupy którą mi podali, urodzilam w poludnie a jeszcze dnia nastepnego odczuwalam zmeczenie i telefon to tylko do zadzwonienia używałam a tak to po prostu lezalam i odpoczywalam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
6

moj M przy mnie rodzine obdzwanial pol h po porodzie hehe

Dziewczyny, co tu dzisiaj taka nerwica? Jeśli mam być szczera, to uważam że trochę niesprawiedliwie pojechałyście po @AgaRS90
Szczerze jestem zawiedziona.

Dziękuję
Bo już myślałam że coś nie tak ze mną... Zdanie swoje wypowiedziałam o to jeszcze na podstawie wiedzy ż pewnych zdaje mi się źródeł więc nie wiem skąd ta nagonka..
Przecież każdy może mieć swoje zdanie i je wyrażać? Nie musimy być we wszystkim zgodne a przecież taka wymiana zdań może być bardzo pouczająca i dac wiele dobrego

moj M przy mnie rodzine obdzwanial pol h po porodzie hehe

Hehe no ja na szybko obdzwonilam matke i niedoszla tesciowa bo na wiecej sily nie mialam. A mądra strasznie glupote 3 godziny po porodzie zrobilam....bo moja matka przyjechala zobaczyc wnusię i polozne czy tam piguly mówily że dziecko zaniosą pokazac babci, ale ja sie uparlam że z nią pójdę o wlasnych silach - nawet mi wozek proponowala a ja bylam wszechwiedzaca i mONdra. I co sie stalo? Czarno przed oczami mi sie zrobilo. Dobze że ta piguła niosła moje dziecię bo ja bym chyba zemdlała. Wiec w domu nawet duzo na początku odpoczywalam zanim w 100% doszłam do siebie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Hej.
Plamienia są nadal. W poniedziałek z samego rana do gina jadę.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry