reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja zrobiłam wczoraj ciasto marchewkowe...musze tylko serkiem mascarpone przelozyc...i zrobić salatke z brokuła przed wysciem dzis bo tez idziemy milo spedzic czas ze znajomymi;)

I naroznik z PL nam wczoraj przyszedł... Zdalam sie na MEza i nie żałuję hihi

Ciasto marchewkowe mniam. Jedyne ciasto które oprócz szarlotkimi wychodzi :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
@k_e witaj na pokładzie :-) co do badań, to ekspertem nie jestem bo jeszcze ich nie robilam, ale myślę że dla świętego spokoju możesz zrobic badanie na hormony tarczycy albo chociaż samo ths i oznaczenie poziomu prolaktyny i progesteron. Chyba wiekszosc starajacych sie dłużej takie badania robi :-) i mysle że lekarz po tych 3 msc jeśli nie zajdziesz w ciążę (życzę Ci żeby się udało) to zapewne m.in. zleci Ci te badania o których wspomniałam :-) ale moze to konieczne nie będzie. Czasami po prostu nie daje się wstrzelic w ten najwaznoejszy dzień. A macie czesto okazje do przytulanek?

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Które konkretnie?
Bo bardzo rzadko się tu udzielam - w sumie tylko gratuluję kresek?:>
I to nie wiem czemu taki atak w moja stronę bo moje zdanie poparłam wiedza innych madrzejszych ode mnie ..akurat w tym momencie.
No Twój komentarz Elodia mnie nie dziwi bp to nie pierwszy w moja stronę ale jotki totalnie nie rozumoem.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
W sumie tylko gratulować kresek mialas i tak też się zapowiedziałaś. Nie będę wdawać się w zbędną dyskusję, bo widzę że ktoś tu zaczyna prowokować kłótnię, a stres u mnie niewskazany. Co do jotki to sama sobie odpowiedz. Bo ja się jej nie dziwię.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

@k_e witaj na pokładzie :-) co do badań, to ekspertem nie jestem bo jeszcze ich nie robilam, ale myślę że dla świętego spokoju możesz zrobic badanie na hormony tarczycy albo chociaż samo ths i oznaczenie poziomu prolaktyny i progesteron. Chyba wiekszosc starajacych sie dłużej takie badania robi :-) i mysle że lekarz po tych 3 msc jeśli nie zajdziesz w ciążę (życzę Ci żeby się udało) to zapewne m.in. zleci Ci te badania o których wspomniałam :-) ale moze to konieczne nie będzie. Czasami po prostu nie daje się wstrzelic w ten najwaznoejszy dzień. A macie czesto okazje do przytulanek?

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Wiesz my wcześniej to przytulanki mieliśmy kiedy chcieliśmy,nie patrzyłam czy to dzień płodny czy nie,maz też wcześniej pracował daleko od domu więc przytulanki zdarzały się dwa razy na miesiąc tylko Ostatnio mam wrażenie tez że mi libido znacznie spadło. Lekarz mówił że mam używać tego mikroskopu i gdy będzie się owulka zbliżać to wstrzymać się z seksem aż do owulacji,i w dzień owulki nadrobić to. A jeśli chodzi o te badania to właśnie nie znam się co gdzie i jak Z pierwszym dzieckiem była wpadka więc poszło szybko,z drugim też chciałam wpadkę ale jak widać jak się chce to nie ma :)

Wiesz my wcześniej to przytulanki mieliśmy kiedy chcieliśmy,nie patrzyłam czy to dzień płodny czy nie,maz też wcześniej pracował daleko od domu więc przytulanki zdarzały się dwa razy na miesiąc tylko Ostatnio mam wrażenie tez że mi libido znacznie spadło. Lekarz mówił że mam używać tego mikroskopu i gdy będzie się owulka zbliżać to wstrzymać się z seksem aż do owulacji,i w dzień owulki nadrobić to. A jeśli chodzi o te badania to właśnie nie znam się co gdzie i jak Z pierwszym dzieckiem była wpadka więc poszło szybko,z drugim też chciałam wpadkę ale jak widać jak się chce to nie ma :)
Kurczę ciekawi mnie ten mikroskop :-) jak cenowo wypada i jak to w ogóle się używa? A badania to krew w labolatorium oddajesz i masz po poludniu wyniki on line (jesli labo je udostepnia) albo chyba dnia następnego. Jeśli nie masz skoerowania od lekarza lub prywatnego ubezpieczenia medycznego to musisz zabulic z wlasnej kieszeni za wszystko. Tsh, progesteron i prolaktyna zapisz sobie. Nie zaszkodzi wiedziec a u wielu dziewczyn zbyt wysoka prolaktyna (np nasza Jotka_Szczotka) jest przeszkodą glowna lub jedną z wielu przeszkód w zajściu w ciążę. Mam nadzieje że chociaż trochę pomoglam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Nikt więcej się nie wypowie?
Serio swoim beszczelnym postem chciałam wzbudzić kłótnie?:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@Elodia dziękuję zapisze i ogarnę to :) Mikroskop Afrodyta można kupić na allegro ja znalazłam za 82zł plus przesyłka pobraniowa więc w granicach 100zł za to zapłacę, to jest mikroskop na ślinę :) Jak znajdziesz na Allegro to tam w opisie dokładnie pisze jak to działa no i najważniejsze że wynik jest po 5minutach :) I można używać go dwa lata. Lekarz go bardzo zachwalał,tak samo jak ten lek Ovarin

@Elodia dziękuję zapisze i ogarnę to :) Mikroskop Afrodyta można kupić na allegro ja znalazłam za 82zł plus przesyłka pobraniowa więc w granicach 100zł za to zapłacę, to jest mikroskop na ślinę :) Jak znajdziesz na Allegro to tam w opisie dokładnie pisze jak to działa no i najważniejsze że wynik jest po 5minutach :) I można używać go dwa lata. Lekarz go bardzo zachwalał,tak samo jak ten lek Ovarin
A to ciekawe bo pierwszy raz slyszę o mikroskopie takim owulacyjnym na ślinę hehe. Nie powiem wywołało to u mnie uśmiech bo to chyba dość niecodzienne narzędzie ale kto wie, może się sama tym zainteresuję jak nadal nie będzie mi wychodzilo.
Póki co 23dc, oprocz mega bólu w nocy jak na @ i teraz takiego napięcia w podbrzuszu nic nowegp sie nie dzieje. No i ból cyckow ktory moze nie przybiera na sile ale same cycki jakby wrażliwsze. No zobaczymy co z tego będzie. Ale że to 9cs to już z takim entuzjazmem nie patrzę.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Do góry