reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Nie mam zamiaru sie dluzej z Toba spierać. Bo bie zwyklam, kłócić sie z ludzmi, którzy chcą mnie sprowadzić do parteru=)
Ani nie chciałam Cię sprowadzic do parteru, ani nawet nie pomyślałam, że ta wymiana zdań jest kłótnia?
Mam znajomą co przez takie błędne myślenie właśnie popadla w taką depresję że ciężko mi przechodzić obok takich postów obojętnie.
Ciągle wyrzuty sumienia "bo żre nawet taka tłusta marchewkę pi 18", w nocy budziła się z koszmstami i ogromnymi bólami żołądka.
Tyle.
Temat zostawiam, zdanie swoje chyba w spokojny i kulturalny sposób wyraziłam.. tyle :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem Ci tak, =) jak ktoś ma zdanie na każdy temat, to w zasadzie nie ma po co z nim rozmawiać=)
Taka drobnostka.

=)
Zdanie swoje warto mieć, a wiedzę na dany temat to co innego. Ja wiedzy nie mam , bo dietetykiem nie jestem za to ufam ludziom mądrzejszym w tym temacie ode mnie. I zdobyte dzięki temu wiadomości chyba mogę w czasie rozmowy starać się przekazać?
Bo jeśli ja w ciąży napisze że wcinam ser pleśniowy bo uwielbiam to chętnie wysłucham opini i zdania kogoś, kto mnie np uświadomi że sera tego jeść nie wolno. Przecież nie jestem wszystkowiedzaca a taka radę chętnie przyjmę bo po co mam sobie szkodzić nawet o tym nie wiedząc.
I takiej wskazówki na pewno nie odebrałabym jako ataku czy "próby sprowadzenia mnie do parteru".
Dopóki rozmowa prowadzona jest w spokojny, kulturalny sposób to chyba wszystko jest ok?

Cześć Dziewczyny[emoji4] u mnie 24 dc , brzuch dalej boli jak na @ i do tego piersi a szczególnie skutki[emoji20] we wtorek albo w środę pewnie zawita@ nochyba, ze wcześniej... na poprawę humoru jadę na 10 do fryzjera i moze uda sie odzyskac moj blond bo ostatnio naszlo mnie na rudo ale 1,5 miesiaca juz mi wystarczy[emoji23]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To ja mam podobnie tyle że 23dc. Brzuch od kilku dni napieprza jak na @, ale wczoraj to jakieś apogeum było, cycki tak tylko lekko ćmią ale za to sutki....a idź pan w cholerę.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Przecież nie jestem wszystkowiedzaca a taka radę chętnie przyjmę bo po co mam sobie szkodzić nawet o tym nie wiedząc.
I takiej wskazówki na pewno nie odebrałabym jako ataku czy "próby sprowadzenia mnie do parteru".
Dopóki rozmowa prowadzona jest w spokojny, kulturalny sposób to chyba wszystko jest ok?

Piszesz że nie jesteś wszystkowiedząca a czytając czasami twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie że to się z tym twoim jwdnym zdaniem kłóci :-) rozmowa owszem, jeśli jest prowadzona w kulturalny sposób, to jasne, nie ma tematu, inna sprawa jeśli jedna z osób prowadzących rozmowę wyraźnie daje do zrozumienia innym, że wszystko wie a inni niekoniecznie :-)

I nie że wtrąciłam się do waszej rozmowy, to już we mnie siedziało nie od wczoraj.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

O toto. Ja też hak jestem głodna to muszę coś zjeść - przecież od marchewki o 20 się nie przytyje:p A jeśli organizm wysyła sygnały że głodny to należy coś wszamac bo głodówki nie są dobre. Mało a często :)

Każdy organizm jest inny. Każdy ma inne zapotrzebowanie ale jak ktoś sobie jasno wyznaczy taki cel, typu nie jem po 19 bo wiem że będę lepiej się czuć, to gdy poczuje głód o godzinie 23 to jest jakaś zbrodnia jeśli się nie zje? Lepiej zasnąć i szybciej na pusty żołądek, i zjeść rano normalne śniadanie, niż zjeść coś o 22 czy 23 jak się ppczuje głód a potem nie móc zasnąć.

Inna sprawa jak koboeta przechodzi burze hormonalną i je kiedy popadnie, bo wiekszosc coezarnych je o dziwnych porach, a inna sprawa jak sie w ciazy nie jest i chce, żeby organizm jakąś równowagę mial.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

No przecież to normalne takie szcZęście [love] ale prawda ze przesada to normalność dla face itp stron
Ludzie zyja ta imaginacja ale ich wybor
Nie no nawet jej to zdjęcie polubilam bo maliszek przesłodki. Ale uważam że grubą przesadą jest wstawianie zdjęcia dziecka zaraz po porodzie, jak jest się mocno osłabionym. Ja np po porodzie to nie mialam sily na zjedzenie zupy którą mi podali, urodzilam w poludnie a jeszcze dnia nastepnego odczuwalam zmeczenie i telefon to tylko do zadzwonienia używałam a tak to po prostu lezalam i odpoczywalam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Piszesz że nie jesteś wszystkowiedząca a czytając czasami twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie że to się z tym twoim jwdnym zdaniem kłóci :-) rozmowa owszem, jeśli jest prowadzona w kulturalny sposób, to jasne, nie ma tematu, inna sprawa jeśli jedna z osób prowadzących rozmowę wyraźnie daje do zrozumienia innym, że wszystko wie a inni niekoniecznie :-)

I nie że wtrąciłam się do waszej rozmowy, to już we mnie siedziało nie od wczoraj.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Które konkretnie?
Bo bardzo rzadko się tu udzielam - w sumie tylko gratuluję kresek?:>
I to nie wiem czemu taki atak w moja stronę bo moje zdanie poparłam wiedza innych madrzejszych ode mnie ..akurat w tym momencie.
No Twój komentarz Elodia mnie nie dziwi bp to nie pierwszy w moja stronę ale jotki totalnie nie rozumoem.

reklama
Witam wszystkich. Mam nadzieję że chociaż tutaj zostanę miło przyjęta :( Bo na innym forum zaraz po przywitaniu dostałam listę jakie mam zrobić badania bo jak to tak,muszę sprawdzić itd. A ja się na tym nie znam,lekarz też mnie na żadne badania nie wysyłał ale po kolei. Mamy już z mężem syna 7lat, o drugie staramy się od 6, ale to było tak że nie nalegalismy,uważaliśmy że jak będzie to będzie. No ale przyszedł ten czas że chcemy już,jesteśmy gotowi. Byłam u lekarza zalecił mi Ovarin i zakup mikroskopu owulacyjnego Afrodyta. Lekarz po badaniu powiedział że nie widzi u mnie nic złego,i że jest pewny że w ciągu trzech miesięcy uda nam się zająć w ciążę. Jeśli mimo przestrzegania jego zaleceń się nie uda w ciągu 3 miesięcy,to mam się zgłosić do niego. Dziewczyny na innym forum kazali mi zrobić jakieś badania, a ja kompletnie nie mam pojęcia co gdzie i jak :( Ale chyba odpuszczę będę się słuchać swojego lekarza, ma doświadczenie więc chyba wie co robi. Lekarz dał mi tyle nadziei i radości tym że on uważa że jest pewny że nam się uda, ale wszystko straciłam po tym jak dziewczyny na forum wyrazili swoje zdanie, i zaczęli pisać o tych ukrytych chorobach które zwykle badanie u ginekologa nie da się wykryć :( I tak btw. Brała któraś z was Ovarin? Jeszcze raz witam i pozdrawiam :)

Do góry