reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@olaaa7 gratulacje :) piekne teściory :)

Ja kiedys nie chcualam slyszec o blizniakach, teraz od kiedy poronilam mam taki instybkt wlaczony, ze najchetniej urodzilabym cale przedszkole :) :) ale moj zgadza sie narazie na jedno hehehe :D

Laski ja juz ogarnieta ruszam do pracy podbijać serca seniorów z receptami :)
Życze każdej udanego weekendu i pamietajcie- w weekendy sie nie smucimy!!! :*

reklama
zakupy dobre na wszystkie smutki :p ja jeszcze wieczorem wychodzę z mężem i znajomymi na kolacje i wino wiec zapowiada się całkiem fajny dzień :D co do brzucha to najbliższe dni pokażą co z tego się wylęgnie oby dwie piękne tłuściutki krechy na teście :p
Nom...2 tłuste krechy oh

Zycze milego.wieczoru;)
Ja zrobiłam wczoraj ciasto marchewkowe...musze tylko serkiem mascarpone przelozyc...i zrobić salatke z brokuła przed wysciem dzis bo tez idziemy milo spedzic czas ze znajomymi;)

I naroznik z PL nam wczoraj przyszedł... Zdalam sie na MEza i nie żałuję hihi

To akurat bardzo zdrowe podejście jest. Każdy dietetyk czy doradca żywieniowy powie, że nie należy sobie mówić "nie będę jadła po... 18, czy 19" bo to totalnie bez sensu jeśli idziemy spać o 23 np.
Nie powinno się jeść 4 czy 3h przed snem, kladzenie się z pustym żołądkiem np o 23 gdy zjadło się coś o 17 jest kiepskim pomysłem bo organizm też pracuje w nocy i potrzebuje energii, a głodny organizm to wkurwiony człowiek;p i po co se to fundowac ;)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Organizm pracuje, ale żołądek ma Stan spoczynku "śpi" wiec jedzenie przed snem jest nie wskazane.. i takie późne żarcie tez, bo nasz organizm po zmroku dąży to odpoczynku i wyłącza wiele procesów, aby nas uspokoić, wyciszyć i ululac miedzy innymi dostarczanie dużej energii, a wiec trawienie także sie spowalnia.

Wasze myślenie ani poprawne nie jest, ani zdrowe. Powinno sie do tej 18-19 w ciągu dnia dostarczyć tyle pożywienia zeby pozniej nie być głodnym. Jak zjesz regularnie posiłki to głodu nie będzie.

Organizm pracuje, ale żołądek ma Stan spoczynku "śpi" wiec jedzenie przed snem jest nie wskazane.. i takie późne żarcie tez, bo nasz organizm po zmroku dąży to odpoczynku i wyłącza wiele procesów, aby nas uspokoić, wyciszyć i ululac miedzy innymi dostarczanie dużej energii, a wiec trawienie także sie spowalnia.

Wasze myślenie ani poprawne nie jest, ani zdrowe. Powinno sie do tej 18-19 w ciągu dnia dostarczyć tyle pożywienia zeby pozniej nie być głodnym. Jak zjesz regularnie posiłki to głodu nie będzie.
Nawet jak kładę się o 23 to powinnam zjeść ostatni posiłek np o 17.45? To jaki by to musiał być posiłek żeby "starczylo" do rana na spokojny sen?
Gdybym kładąc się po 23 ost posiłek zjadła o 18 to w nocy wstawalabym z bólem brzucha po kilka razy- Albo z głodu, albo z przejedzenia bo chciałabym dostarczyć tyle jedzenia żołądkowi żeby w nocy nie cierpiał ż głodu
Link do: O której jeść ostatni posiłek? Mit niejedzenia po 18 | Build Your Body
A w skrócie :
1509779229-a998ba8bbb0ebf0b-aaaaaa.png
:)

Napisane
SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Nawet jak kładę się o 23 to powinnam zjeść ostatni posiłek np o 17.45? To jaki by to musiał być posiłek żeby "starczylo" do rana na spokojny sen?
Gdybym kładąc się po 23 ost posiłek zjadła o 18 to w nocy wstawalabym z bólem brzucha po kilka razy- Albo z głodu, albo z przejedzenia bo chciałabym dostarczyć tyle jedzenia żołądkowi żeby w nocy nie cierpiał ż głodu

Nie wciskaj kitu, chociaz widze, ze lepiej wiesz. Wiem co mówię. Napisalam 18-19' maksymalnie! I jak sie pilnuje godzin jedzenia to po niedlugim czasie organizm przyzwyczaja sie, ze o 18-19dostaje ostatnia dawkę jedzenia. Wtedy nie jest głodny, i wykorzystuje to co ma, a jedzac późno podkrecasz metabolizm, mózg dostaje sygnał ze cos dojadlas, i musi odpalac te procesy ktore juz. Zaczal wyłączać i nie nadarza. To tez powoduje ze tak pozno idzie sie spac. Gdybys bie zjadla usypialby Cie wcześniej.

Nie wciskaj kitu, chociaz widze, ze lepiej wiesz. Wiem co mówię. Napisalam 18-19' maksymalnie! I jak sie pilnuje godzin jedzenia to po niedlugim czasie organizm przyzwyczaja sie, ze o 18-19dostaje ostatnia dawkę jedzenia. Wtedy nie jest głodny, i wykorzystuje to co ma, a jedzac późno podkrecasz metabolizm, mózg dostaje sygnał ze cos dojadlas, i musi odpalac te procesy ktore juz. Zaczal wyłączać i nie nadarza. To tez powoduje ze tak pozno idzie sie spac. Gdybys bie zjadla usypialby Cie wcześniej.
Nie wiem skąd w Twoim poście tyle negatywnych emocji, no ale nie moja to sprawa. Z postów wiem, że starasz się zrzucić parę kg stąd moje zdziwienie gdy napisałaś o niejedzeniu po 18. Jeśli kładziesz się o 20 to rozumiem, inne dziewczyny pewnie tak nie mają więc mówienie że zdrowym jest jesc ost posiłek przed 18 jest błędne. Zdrowym jest niejedzenie 2, 3 godziny przed snem.
Mit niejedzenia przed 18 jest już dawno obalony, nie chcesz wierzyć mi to nie wierz, ja artykułom i przyjaciółce od serca dietetyczce wierzę.

Nie wiem kto dla Ciebie jest autorytetem w tej dziedzinie - może ona? Nie wiem.

Link do: Ewa Chodakowska

No nic życzę Ci miłego dnia i powodzenia w osiągnięciu swoich celów-oby zastosowane przez Ciebie środki były dla Ciebie najlepsze i obyś osiągnęła zamierzony sukces.:)

Ja min. 2 h przed snem musze zjeść a nawet i zaraz..inaczej wstanę z bólem brzucha..poza tym mimo tego wstaje o 4.15 i jem lekkie śniadanie..biorę owoc(z tego slyne w pracy) i wracam i jem drugie śniadanie jak owsianka..zawsze ale moj organizm ..metabolizm działa na wysokich obrotach...nie bylam na dietach. Nie pisalam sir..nie fundowalam mu hustawki przez co wszystko się piernicY

Co innego osoba na diecie bez aktywności fiZycznej

reklama
Ja min. 2 h przed snem musze zjeść a nawet i zaraz..inaczej wstanę z bólem brzucha..poza tym mimo tego wstaje o 4.15 i jem lekkie śniadanie..biorę owoc(z tego slyne w pracy) i wracam i jem drugie śniadanie jak owsianka..zawsze ale moj organizm ..metabolizm działa na wysokich obrotach...nie bylam na dietach. Nie pisalam sir..nie fundowalam mu hustawki przez co wszystko się piernicY

Co innego osoba na diecie bez aktywności fiZycznej
Dokładnie o tym mówię :) pusty żołądek w nocy, głodny żołądek to nie jest dobre rozwiązanie

Do góry