Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wcale nie planuję iść na l4 jeśli nie będę do tego zmuszonaBardzo mi zależy na pracy i nie chciałabym niepotrzebnym l4 sobie tutaj narobić problemów. W ogóle to lubię moją pracę, chyba jestem trochę pracoholikiem
![]()
Nie moze Ci wypowiedziec umowy przed czasem bo jestes w ciazy.. moze Ci zastepstrwa nie przedluzyc.. bo poprostu ustaje stosunek pracy wtedy ale w jej trakcie wywalic cie nie moze.Czyli nawet jak nie będę jeszcze w 3 miesiącu ciąży to pracodawca nie wypowie mi umowy?
Też tak myślęO i to mi sie podoba im dluzej kobieta aktywna w ciazy tym lepiej =)
Tzn ja mam umowę o pracę na czas określony, to jest druga umowa na czas określony, następna miała być na nieokreślony, ale nie jestem na zastępstwie, mam samodzielne stanowisko. W pokoju siedzimy w 3 osoby, z tego jedna babka idzie na emeryturę w sierpniu 2019 r. a druga we wrześniu 2020 r. a ja jakbym poszła na roczny macierzyński to wróciłabym właśnie jakoś w sierpniu 2019 r. akurat jak jedna będzie odchodziła.Nie moze Ci wypowiedziec umowy przed czasem bo jestes w ciazy.. moze Ci zastepstrwa nie przedluzyc.. bo poprostu ustaje stosunek pracy wtedy ale w jej trakcie wywalic cie nie moze.
Niby takMasz termin na czerwiec gdybys miala ta umowe do maja to wtedy jesli by ustala to nawet zasilku bys nie dostala.. ale jak masz do pazdziernika to mozesz spac spokojnie. Bo nawet jesli Ci niesię przedluza to bedziesz miala jakie kolwiek pieniądze przez jeszcze 8miesiecy