reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
To na spokojnie masz duzo wiecej praw i napewbo nie moga zerwac z toba umowy do dnia porodu. I masz normalni urlop maciezynski. Przy umowie o prace
Ale właśnie jak to jest z tym urlopem macierzyńskim? Bo ja wcale nie jestem w temacie :oops: W takim przypadku normalnie kończy mi się umowa w październiku jak będę na macierzyńskim? ona wtedy jest przedłużana do końca macierzyńskiego czy nie? Bo czytam na różnych stronach i wszędzie jakieś sprzeczne info

Ale właśnie jak to jest z tym urlopem macierzyńskim? Bo ja wcale nie jestem w temacie :oops: W takim przypadku normalnie kończy mi się umowa w październiku jak będę na macierzyńskim? ona wtedy jest przedłużana do końca macierzyńskiego czy nie? Bo czytam na różnych stronach i wszędzie jakieś sprzeczne info
Umowa jest przedłużana wyłącznie do końca ciąży jeśli kończy się podczas okresu ciąży. Natomiast jeżeli umowa wygasa w trakcie macierzyńskiego to przechodzisz automatycznie z macierzyńskiego od pracodawcy na zasiłek z ZUS które będzie tej samej wysokości co u pracodawcy

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Umowa jest przedłużana wyłącznie do końca ciąży jeśli kończy się podczas okresu ciąży. Natomiast jeżeli umowa wygasa w trakcie macierzyńskiego to przechodzisz automatycznie z macierzyńskiego od pracodawcy na zasiłek z ZUS które będzie tej samej wysokości co u pracodawcy

Natomiast jeśli umowa wygasa po 12 tc to pracodawca ma obowiązek ja przedłużyć do dnia porodu, a potem macierzyński przysługuje Ci z ZUS jako zasiłek macierzyński w wysokości urlopu macierzyńskiego.

Natomiast jeśli umowa wygasa po 12 tc to pracodawca ma obowiązek ja przedłużyć do dnia porodu, a potem macierzyński przysługuje Ci z ZUS jako zasiłek macierzyński w wysokości urlopu macierzyńskiego.

Do pracodawcy musisz złożyć pismoo że chcesz macierzynski na okres 12 miesięcy. Oraz podajesz imię i nazwisko ojca razem z jego PESEL informując że ojciec z tego urlopy korzystać nie będzie. Plus skrócony akt urodzenia. Pracodawca wszystkie papiery załatwia w ZUS dla Ciebie

reklama
Do góry