reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
To na spokojnie masz duzo wiecej praw i napewbo nie moga zerwac z toba umowy do dnia porodu. I masz normalni urlop maciezynski. Przy umowie o prace
Ale właśnie jak to jest z tym urlopem macierzyńskim? Bo ja wcale nie jestem w temacie :oops: W takim przypadku normalnie kończy mi się umowa w październiku jak będę na macierzyńskim? ona wtedy jest przedłużana do końca macierzyńskiego czy nie? Bo czytam na różnych stronach i wszędzie jakieś sprzeczne info

Ale właśnie jak to jest z tym urlopem macierzyńskim? Bo ja wcale nie jestem w temacie :oops: W takim przypadku normalnie kończy mi się umowa w październiku jak będę na macierzyńskim? ona wtedy jest przedłużana do końca macierzyńskiego czy nie? Bo czytam na różnych stronach i wszędzie jakieś sprzeczne info
Umowa jest przedłużana wyłącznie do końca ciąży jeśli kończy się podczas okresu ciąży. Natomiast jeżeli umowa wygasa w trakcie macierzyńskiego to przechodzisz automatycznie z macierzyńskiego od pracodawcy na zasiłek z ZUS które będzie tej samej wysokości co u pracodawcy

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Umowa jest przedłużana wyłącznie do końca ciąży jeśli kończy się podczas okresu ciąży. Natomiast jeżeli umowa wygasa w trakcie macierzyńskiego to przechodzisz automatycznie z macierzyńskiego od pracodawcy na zasiłek z ZUS które będzie tej samej wysokości co u pracodawcy

Natomiast jeśli umowa wygasa po 12 tc to pracodawca ma obowiązek ja przedłużyć do dnia porodu, a potem macierzyński przysługuje Ci z ZUS jako zasiłek macierzyński w wysokości urlopu macierzyńskiego.

Natomiast jeśli umowa wygasa po 12 tc to pracodawca ma obowiązek ja przedłużyć do dnia porodu, a potem macierzyński przysługuje Ci z ZUS jako zasiłek macierzyński w wysokości urlopu macierzyńskiego.

Do pracodawcy musisz złożyć pismoo że chcesz macierzynski na okres 12 miesięcy. Oraz podajesz imię i nazwisko ojca razem z jego PESEL informując że ojciec z tego urlopy korzystać nie będzie. Plus skrócony akt urodzenia. Pracodawca wszystkie papiery załatwia w ZUS dla Ciebie

reklama
Do góry