reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Kochana a biezresz kwas foliowy??? U mnie tak piersi bolały od owulacji az po @ jak zaczęłam brać kwas foliowy. Gdzie wcześniej mnie nie bolały. Trzymam kciuki za test.

Kochana jeszcze nie wiem. Dzwonili do mnie ze szpitala ze zrobią co w ich mocy żebym miała wizytę przed wylotem do Polski .. będę codziennie czekać N listonosza z listem z terminem wizyty. Jak się nie wyrobia to za 3 tygodnie w Polsce idę prywatnie na wizytę... ;) nie mogę uwiezyc ze to już 8t 4d. ;)

Trzymam kciuki za wysoką bete.

Witamy w naszym gronie!!!!

85993e3krgxydke3.png
leci leci, widze po sobie, niedlugo na porodowkach wyladujemy :)

reklama
dziś 18 dc
od piątek, niedziela Przytulanki
gin twierdził ze owu wystapi w sobote,
w sobote i wczoraj test owyu pozytywny
jeszcze dziś i może jutro się porzytulamy.
Mam naedzieje że prolaktyna już mi się obniżyła bo co z tego że mąz ma super plemiki jak prolaktyna nie spadła...
jak zaczęłam się starac o ciąże to brałam kwas foliowy po roku niepowodzeń przestałam brać i teraz też nie biore, wiem że trzeba brac ale co w nieskończoność??

Hej hej:) nie bylo mnie tylko trzy dni a tu juz tyle napisane... W weekend na szczescie nie mialam czasu myslec o ciazy, o urojonych objawach itp. A teraz z nowu sie zaczyna... Na poczatku tamtego tygodnia bolal mnie brzuch przez trzy dni a potem juz nic i sie denerwuje bo nie wiem o co chodzi... Niech ten okres w koncu przyjdzie jesli ma przyjsc...

dziś 18 dc
od piątek, niedziela Przytulanki
gin twierdził ze owu wystapi w sobote,
w sobote i wczoraj test owyu pozytywny
jeszcze dziś i może jutro się porzytulamy.
Mam naedzieje że prolaktyna już mi się obniżyła bo co z tego że mąz ma super plemiki jak prolaktyna nie spadła...
jak zaczęłam się starac o ciąże to brałam kwas foliowy po roku niepowodzeń przestałam brać i teraz też nie biore, wiem że trzeba brac ale co w nieskończoność??
Trzymam kciuki za staranka!
Hej hej:) nie bylo mnie tylko trzy dni a tu juz tyle napisane... W weekend na szczescie nie mialam czasu myslec o ciazy, o urojonych objawach itp. A teraz z nowu sie zaczyna... Na poczatku tamtego tygodnia bolal mnie brzuch przez trzy dni a potem juz nic i sie denerwuje bo nie wiem o co chodzi... Niech ten okres w koncu przyjdzie jesli ma przyjsc...
Który to dc. ?

Dostałam zaproszenie na usg!!!! 13 Lipca!!!!

85993e3krgxydke3.png

kotek87 ja też tak przy pierwszych staraniach łykałam ten kwas w nieskończoność. Dopiero po roku i 5 miesiącach zaszłam, więc trochę się nałykałam. Kwas foliowy pobudza szpik kostny do produkcji erytrocytów, więc dla nas to też jest korzyść.Teraz biorę witaminy dla kobiet starających i czasem zapomnę o tabletce. Ale potem sobie myślę, że co mi z tych tabletek skoro nie zachodzę.
asia669 ja na monity nie chodzę, bo ja mam regularne cykle 26dni, owulkę czuję aż za bardzo, więc mniej więcej wiem kiedy się starać. Przy pierwszych staraniach chodziłam to ginki na monity i w pewnym momencie kazała mi już nie przychodzić bo było ok. Mówiła że od patrzenia na usg się nie zachodzi, tylko trzeba działać.Teraz już wiem, że w ciążę mogę zajść bo 2 razy w niej byłam, tylko że jak ja to mówię lotna nie jestem, u mnie chyba jest problem psychiki. Im bardziej chce to tym dłużej się staram. Przy drugich staraniach byłam na luzie i w 4-tym cyklu zaskoczyłam, ale skończyło się tragedią.Ja muszę zmienić chyba nastawienie psychiczne.Tylko nie jest to takie proste. Teraz mam nóż na gardle w pracy, koleżanka ciężarna w pracy. Jeszcze mój synuś pyta się czy mam dzidzię -jego braciszka w brzuszku, jak mówię że nie mam to mówi że pewnie mam, pyta się kiedy mu urodzę tą dzidzię.Muszę zacząć wierzyć że mi się też uda. A ja co cykl negatywnie jestem nastawiona, że nie tym razem- nie chcę potem przeżywać tak bardzo jak dostaję @. No nic dzisiaj jest 18 dc, może na naszą rocznicę ślubu 12 lipca zrobię test. Skoro Wy robicie to może i ja się załapię.Mój m ma w środę urodziny, bzykaliśmy się w dni płodne, może lipiec będzie tym miesiącem szczęśliwym. Muszę przynajmniej w to wierzyć.

Jutro idę z synem na wycięcie migdała, tylko nie wiem czy nas nie cofną bo od 1,5 tyg. pokaszluje. Teraz tak odrywająco, innych objawów brak. Byłam z nim u lekarza ponad tydzień temu i kazała dawać syrop pulneo, więc podawałam go i kaszel zrobił się lepszy. Oglądała mu wtedy gardło i osłuchiwała i nic wtedy nie stwierdziła niepokojącego.

reklama
Ja jeszcze zauwazylam ze zrobilam sie nerwowa... Warcze na meza jak tylko cos mi nie podpasuje... Jakis czas temu jeszcze umialam sie powstrzymac a teraz leci wszystko co mam na mysli. Wczoraj sie nawet poryczalam z nerwow bo corka sie wywrocila potlukla sobie glowke a na mnie naskoczono ze to moja wina a nie byla pod moja opieka tylko taty...

Do góry