reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja też nie znam tych seriali
Ani rolnika? Ani kuchennych Ani facetów do wzięcia?

A teść to chyba nie pierwszy taki komentarz w Twoja stronę? Ja bym tam więcej nie chodziła jeśli mimo waszych próśb i WASZEGO zwracania mu uwagi on dalej sobie pozwala...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
No nie pierwszy. Nawet do siostry M takie komentarze puszcza. A co do chodzenia to i tak chodzimy tam do nich rzadziej glownie przez te jego dogadywanie. Teściowa też mu stara się wmówić ale i ona czasami od teścia oberwie slownie. Boze skoro on taki Rydzykowi wierny to co powie na to że ślub bedzie tylko cywilny? Tesciom o ślubie w boże narodzenie chcemy powiedziec.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
No nie pierwszy. Nawet do siostry M takie komentarze puszcza. A co do chodzenia to i tak chodzimy tam do nich rzadziej glownie przez te jego dogadywanie. Teściowa też mu stara się wmówić ale i ona czasami od teścia oberwie slownie. Boze skoro on taki Rydzykowi wierny to co powie na to że ślub bedzie tylko cywilny? Tesciom o ślubie w boże narodzenie chcemy powiedziec.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
A Ty z ojcem Laury miałaś ślub?
Jeśli nie chcesz oczywiście nie odpowiadaj :)

hej wszystkim.
padło pytanie o farbowanie włosów. Pytałam lekarza w pierwszej ciazy i mi nie zabronił wiec farbowałam, a co pewnie gorsze i ktoś mógłby mnie za to zlinczować ale rozjaśniałam. Na koniec ciazy jakies 6 tygodni ktos powiedzial ze nie mozna na koniec wiec zostawilam

A Ty z ojcem Laury miałaś ślub?
Jeśli nie chcesz oczywiście nie odpowiadaj :)

Nigdy nie mialam slubu z ojcem młodej. Owszem byly rozmowy na ten temat jak okazalo się, że w ciąży jestem, ale w koncu wpierniczyla sie jego matka, że po co slub w tak mlodym wieku itp itd. W sumie patrzac po tych latach to nawet jej powinnam za to podziękowac. Po jakichs dwoch latach stwierdzilam zrezygnowana że po co komukolwiek ślub czy nawet zareczyny że to nikomu niepotrzebne. Pewnie chcialam zamaskowac jakos moje prawdziwe pragnienia bo tak naprawde skrycie marzylam o tym że kiedys jakis slub itp
Jednego tylko zaluję, że po porodzie nie dalam mlodej mojego nazwiska, bo w momencie jak będę brala slub mloda automatycznie przejelaby moje nowe nazwisko. A tak to dupa bo mloda nosi nazwisko bylego.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Sorry ze wroce

Aah babcie....... Przez babcie to ja z dziecmi do ladu dojsc nie mogłam...najgorsze kiedy byl placz bo zle zrobilo a babcia stawala w obronie i jeszcze glaskala po glowie :oo:.. Ehhhhhhh

Przykre ze to pisze ale to rozpieszczanie w stylu ...dalam mu 3 serek danio ale obiadku nie chcial zjeść mnie ro......ly:realmad:
Dzieciak rozwolnienie jak sie patrzy i prosilam :hmm:eh
I to tylko rodzynek z sytuacji...nie potrafilam sie dogadac a ustepowac ilez mozna widzac potem ze moje dziecko traci...i kiedy boryka sie czlek dzien w dzien z takimi sytuacjami to ilez mozna???

Najlepsze bylo kiedy tesciowa nauczyla mala sypiac przy lampce w nocy ( bywala u niej jak byla chora) haha
no ale kiedy rozpieszczaja ( tak jak nie mogli swoich dzieci rozpiescic) od czasu do czasu! jak sie wpadnie na odwiedziny to mi to RYBA :tak: dziadkowie od tego sa w koncu

Takze my chcielismy jak najdalej od owej pomocy na codzien:laugh2: zyje sie latwiej Nam kiedy to roapieszczanie jest raz na ruski rok

Pozatym podchodzimy emocjonalnie
. kochamy najmocniej na swiecie ale ja tym bardziej chce dla nich jak najlepiej i wiem jakie sa.granice mimo wszystko a ze czasem i ja miekne i zgodze sie na cos to moje

Jotka reagujesz a to juz pokazuje twojemu dziecku ze nie bedzie latwo. Trzeba walczyc niestety ale poznirj bedzie tylko latwiej

Przezylam pierwsza i ostatnia histerie corki w sklepie z porcelana jak miala 18miesiecy . nie ugielam sie i to zaowocowalo na poznirj co nie oznacza ze do dzis nie próbuje swoich sil:rofl:

UWIELBoAM dlugie wlosy ale dziewczyny mam tak grube ze strasznie dlugo je ukladam .... A lubie wyciagniete ma szczotke ... Dzis scielam spora dlugosc i wycieniowalam bym miala łatwiej...coz ... :zawstydzona/y:

Elodia malo kulturalny jest twoj tesc . takie komentarze nie powinny miec miejsca! Pozatym przyszly maz powinien mu zwrocic uwage koniec kropka. On mnie wkurzyl a co dopiero Ciebie ehb

Elodia malo kulturalny jest twoj tesc . takie komentarze nie powinny miec miejsca! Pozatym przyszly maz powinien mu zwrocic uwage koniec kropka. On mnie wkurzyl a co dopiero Ciebie ehb

Ja bym wstała i wyszła. I dopóki by nie przeprosił i nie obiecał, że to się nigdy nie powtórzy to by moje nogi progu jego domu nie przekryczyły..
:)

To w takim razie jak można pisać "jak będziesz miała swoje to zobaczysz"?
Jak nie wiadomo jakie będzie moje dziecko? A jeśli Ty z Twoim nie masz takich problemów, to jakim prawem mówisz mi "zobaczysz jak będziesz miała swoje" jak sama nie wiesz jak to jest?
Ty masz jedno, ja w ciągu kilku lat swojej pracy mam co roku 25 dzieci. Co nie jestem ich mama i ich nie wychowuje? Spędzam z niejednym więcej czasu od ich matek.
Niestety takimi argumentami mnie nie przekonasz:)

Z maluchami mam kontakt codziennie, wiem co można od nich wymagać a czego nie. Jak słyszę dyrekcję co wchodzi tylko do 6latkow "no twoje małe bąbelki są jeszcze takie malutkie i..." to szlak mnie trafia.
Gdybym moim malutkim bąbelkom pozwoliła "bo są jeszcze malutkie" to nie wiem co by Panie w szkole z nimi zdobiły.
Moje maluchy są bardzo samodzielne. Po paru mscach same potrafią się ubrać, same jedzą, potrafią usiedzieć na dywanie przez pewien czas, słuchają, wykonują polecenia i przestrzegają zasad - bo właśnie ich potrzebują, aby czuć się bezpiecznie.
I proszę mi uwierzyć - przychodzą do nas coraz bardziej infantylne dzieci, które chcąc zachęcić do samodzielności powiedzą "ja nie umieeeem, jestem jeszcze maluuuutkiii, weź opaaa" bo mama traktuje dziecko jak niemowlaka. 3 latek i z butla do przedszkola przychodzi.
Tak jest niestety. Ja pracuje ż dzieckiem cały dzień, chwalę za samodzielność a potem przychodzi mama, książę bądź księżna siadają i proszę mamo-obsłuż mnie. Nie ubierzesz mi butów? To siedzę i czekam. Przyszła babcia nie mama? To ci pokaże na co mnie stać.

Tak to niestety wygląda..

I nie mówię tego personalnie do Ciebie, tego się bałam, że ktoś poczuje się urażony... tak po prostu jest, obserwuje to od kilku lat. I nigdy się nie zgodzę ż tym, że dziecko jest za małe, że może coś tam bo jeszcze nie rozumie... guzik prawda

Zgadzam się w zupełności. Też pracuje z dziećmi Ale mlodszymi 2.5-3 lata. Rodzice są bardzo wygodni teraz. Uważają że w przedszkolu czy zlobku ciocie czy Panie wszystkiego za rodziców nauczą zrobią. Oduczą przyjmowania smoczka przez cały dzień, sikania w pampersa. Owszem od tego też jesteśmy Ale musza z nami współpracować... co z tego ze dziecko cały dzień nie chodzi ze smoczkiem jak mama przychodzi i na moich oczach w szatni daje smoka do buzi. Wymadrzanie się takich osób na pierwszym miejscu co powinniśmy i jak powinniśmy Ale z pokorą przyjęcie uwag i poskromienie się trochę niekoniecznie

reklama
Do góry