mala.wiedzma.
Fanka BB :)
@O'Hara. A weź pan idź w **** z takimi dzieciakami. Całkowicie nie rozumiem stwierdzenia 'to jest dziecko, będzie się tak zachowywać. Poczekaj, az będziesz miała swoje' aż mi witki opadają. Dziecko to jest mały człowiek. Z mózgiem. Jak od samego początku się mu pozwoli na robienie czego chce, to później będzie tylko gorzej. Na dodatek dzieciaki testują, na ile im się pozwoli. I uwaga! Nawet 2 letniemu dziecku można coś wytłumaczyć i postawić granicę. Okropnie mnie rozpierdzielaja takie matki, jak Twoja sąsiadka. Swoich prywatnych dzieci nie mam, ale prawie moje ma 5 lat (zajmowalam się nim przez 3 lata, od kad skończyl pół roku. Dzień w dzień) i kiedy tłumaczysz, że nie wolno skakać i biegać, bo nie mieszka przecież sam, zna sąsiadów .(zawsze pytałam, czy pamięta ta starsza pania, która zawsze mu daje cukierki i jak odpowiadał, że tak, to tłumaczyłam, że ona jest już starszą kobietą i potrzebuje więcej spokoju) i po którymś tam razie, jak zaczal krzyczeć i biegać podczas zabawy to sam się po chwili zastanowił, czy pani sąsiadka nie będzie zla, że jest głośno. Więc nikt mi nie wmówi, że się nie da.
Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom