reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja gazet nie czytam. Jak mam chwile wolna to raczej jakis film czy forum hehe

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Albo jesienny spacerek:
1508677940-f6b08d67ac180495-aaaaaa.jpeg

reklama
Jesień to moja ulubiona pora roku :)
Ja ostatnio o tym myślałam zachwycając się tymi kolorami..
Najbardziej lubię lato bo kojarzy mi się z wakacjami i wypoczynkiem, kąpielą w morzu...
Ale która pora roku jest najładniejsza?
Hm. Wiosna pieknie kwitnie, jesień urzeka kolorytem a zima... jeśli jest biała to też potrafi złapać za serce. Tylko właśnie to lato takie ...mdłe:p bez wyrazu.
Ale to moje zdanie:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ostatnio o tym myślałam zachwycając się tymi kolorami..
Najbardziej lubię lato bo kojarzy mi się z wakacjami i wypoczynkiem, kąpielą w morzu...
Ale która pora roku jest najładniejsza?
Hm. Wiosna pieknie kwitnie, jesień urzeka kolorytem a zima... jeśli jest biała to też potrafi złapać za serce. Tylko właśnie to lato takie ...mdłe:p bez wyrazu.
Ale to moje zdanie:p

Osobiście wiosny nie lubię, mam alergie na 70% pyłków wiec jakoś niepotrafię docenić magii wiosny ;)

Ja zimna nie znoszę, śniegu też.. co nie zmienia faktu, że zimowe krajobrazy są jednymi z piękniejszych:)

Zimowe krajobrazy są super owszem ale mrozu nienawidzę :-D a moje dziecię to by cały rok bałwany najchętniej lepilo a w zimie chetniej na dworze by siedziala niż w lecie hehe. Musze pomyslec nad nartami w tym roku na prezent

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Osobiście wiosny nie lubię, mam alergie na 70% pyłków wiec jakoś niepotrafię docenić magii wiosny ;)
Bidulka. Ja mam uczulenie na siersc kotów ale tylko takich o dlugiej siersci bo zwykle dachowce to szkody mi nie robia. No i na cos innego na bank mam bo na wiosne okropnie kocham tylko twstow nigdy nie robilam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Uwaga raz, dwa, próba cytowania ;)

@O'Hara. A weź pan idź w **** z takimi dzieciakami. Całkowicie nie rozumiem stwierdzenia 'to jest dziecko, będzie się tak zachowywać. Poczekaj, az będziesz miała swoje' aż mi witki opadają. Dziecko to jest mały człowiek. Z mózgiem. Jak od samego początku się mu pozwoli na robienie czego chce, to później będzie tylko gorzej. Na dodatek dzieciaki testują, na ile im się pozwoli. I uwaga! Nawet 2 letniemu dziecku można coś wytłumaczyć i postawić granicę. Okropnie mnie rozpierdzielaja takie matki, jak Twoja sąsiadka. Swoich prywatnych dzieci nie mam, ale prawie moje ma 5 lat (zajmowalam się nim przez 3 lata, od kad skończyl pół roku. Dzień w dzień) i kiedy tłumaczysz, że nie wolno skakać i biegać, bo nie mieszka przecież sam, zna sąsiadów .(zawsze pytałam, czy pamięta ta starsza pania, która zawsze mu daje cukierki i jak odpowiadał, że tak, to tłumaczyłam, że ona jest już starszą kobietą i potrzebuje więcej spokoju) i po którymś tam razie, jak zaczal krzyczeć i biegać podczas zabawy to sam się po chwili zastanowił, czy pani sąsiadka nie będzie zla, że jest głośno. Więc nikt mi nie wmówi, że się nie da.

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Podpisuje się rękami i nogami. Jako matka i jako nauczycielka.
Moja córka zna granice. Ja rozumiem, że takie dwu, trzy latki nie zawsze rozumieją, nie pamiętają o zasadach i trzeba być jak zdarta płyta. Wiadomo dzieci mają różne temperamenty, ale podstawowe zasady powinny znać :)

Dzięki:*
Gary do pomycia, pranie się pietrzy no ale.. na szczęście nie jestem perfekcyjną panią domu a mój mąż też ma dwie ręce:p
Jak przyjdzie to pozmywa, ja zrobię pranie i zrobimy sobie jakiś seans filmowy [emoji173] a na obiad co? Na szczęście mam pojemna zamrażarke, więc coś tam odmroże, jakiś gulasz czy coś.
Zawsze gotuje na 2 dni i co zostanie mroże więc mam do wyboru do koloru [emoji14]
Potem we słabsze dni mogę sobie pozwolić na odrobinę lenistwa i zadbania o siebie i własne zdrowie.
Miłego popołudnia [emoji173]

Daj znać, jak przeczytasz :)

Właśnie muszę znaleźć kogoś, kto wybiera się do Polski. W księgarniach czekają już na mnie Początek Browna i nowa książka Zafona. (Polecam cień wiatru i te dalsze jego części. Są tak cholernie magiczne, ze jak przestajesz czytać to wpadasz w depresję, że nie mieszkasz w xxwiecznej Barcelonie ;)

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

O a mnie Zafon nie bardzo przypadł do gustu. Do połowy ciężko mnie się czytało, potem poszło, ale zupełnie nic nie pamiętam z tych książek.

Ostatnio czytam dużo Mroza :)

Przedszkolanką nie jestem na szczęście[emoji173] tylko nauczycielką, przedszkola aktualnie ale tez uczę w 1-3 I angielskiego. Jestem też po diagnozie i terapii psychologiczno - pedagogicznej więc coś tam na ten temat wiem, no ale. Czy to ważne;) ważne, że nie mam dzieci własnych. Ale.. daj Bóg niech wszystko dobrze się potoczy to już w czerwcu będę mogła się pełnoprawnie wypowiadać [emoji16]
Ehh nie mam jeszcze dzieci a pomimo tego i tak wydaje mi się, że mam więcej w głowie niż niejedna matka..

Koleżanka po fachu ;)
Ja mam teraz 3 klasę plus w jednej 4 j. polski :)

Jak wszyscy czytają to i ja idę. Czytam aktualnie 3 tom Szeptuchy :)

Do góry