reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Jakoś mi się wydaje, że jak już będę ciężarna to będę to czuła. Jakaś siła, głos wewnętrzny mi to powie :))
Ja wiedziałam od 2 dni po owulacji. Mój po mnie wrzeszczał, że się nakręcam, że to za wcześnie na objawy itp.. A ja sobie po cichu tylko zapisywałam objawy w kalendarzu. Robiłam szybciej testy bo wiedziałam, że jestem w ciąży czułam to. Negatywny wynik mnie nie zrażał, bo wiedziałam że po prostu jest za wcześnie:) no i kiedy w końcu się kreseczka pojawiła to radość była ale jakoś tak nie byłam zaskoczona i w ogóle:)

Choć to nie jest też reguła, dziewczyny czasem nie mają żadnych objawów a dwie kreseczki są :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hello:) Ja dzis zaspalam i synek zamiast na 8 pojechac do przedszkola byl o 8.30. Dobrze ze maz w domu to go zawiozl autem.
Ja dzis jade na miasto pare spraw zalatwiac a jutro ide na rozmowe o prace,stwierdzilam ze jak pojde do pracy nie bede tak sie nakrecac na ciaze. Wiec prosze o 3manie kciukow.

Trzymam kciuki! Ja też zamierzam oddać się dziś pracy i w ogóle w tym tygodniu, bo coraz mniej efektywna jestem.

Czy u was wczoraj też była taka piękna pogoda. ?? U mnie masakra jak wiosna. I tak ma być cały tydzień

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas przecudnie:) 20 stopni wczoraj, słoneczko, wszyscy w krótkim rękawie.

U nas ma być tak dzisiaj i jutro-jestem na l4 dlatego przebłagałam męża żeby wziął urlop jutro i jedziemy w góry (ma być bezchmurnie, 23 stopnie).
W środę ciepło ale zachmurzenie bez deszczu no i w czwartek pogorszenie.

Ja przed ciążą ważyłam 58 a teraz po 2 ciążach 62 i niżej nie daje rady zejść. Odziwo ciuszki luźne mi się zrobiły a waga ta sama

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Cialo sie zmienia z wiekiem masakra

Ja tylam po 24kg choc po porodzie she okazało W dużej mierze to była woda bo tydzień po porodzie spatial do 53:( i jeszcze karmienie hamowalo przyrost a ze zawsze odzywialam sie racjonalnie to nie bulk latwo. z58 startowalam..po 10 M karmienia przytylam do magicznej cyfry 58 . zajelo mi to rok
Z cora wiecej ruchu a przytylam tak samo lol. Tyle ze w 3 miesiące zeszlo samo bez jakis diet itp.
W ogóle karmiac jadłam to co zawsze

Teraz mam 62/63 a bulk 65/66 ..mieni wiecej ale spadlam jak sfolgowalam z cwiczeniami

Jotka trzymam kciuki za zdrowie! I ze leki pomoga to wszystko ustabilizować a Bedzie dobrze

Ookatlaoo ja tez z tych niecierpliwych lol ale czekajmy

Aga dawaj objawy hihi

U mnie huragan Ophelia szkoły zamknięte. Dzieci z mężem będą się lenic

Teraz mam 62/63 a bulk 65/66 ..mieni wiecej ale spadlam jak sfolgowalam z cwiczeniami

Aga dawaj objawy hihi

Ja mam teraz 64..i jak słyszę 30kg, że któraś prztyla [emoji33]
Nie wyobrażam sobie ważyć ponad 90kg! Masakra [emoji23]

Jeśli chodzi o objawy to:
-metaliczny posmak w ustach(przez 5munut tylko, w lustrze sprawdzałam czy się nie ugryzlam i krew nie leci)
-sluz- dużo i taki kremowy, kolor perłowy
-bol podbrzusza utrzymujący się po owulacji (zawsze bolał tylko podczas owulacji i 1 dnia mocnego krwawienia, teraz czułam ten jajnik dosłownie, podczas chodzenia, lewy bolał więc podczas wciskania sprzęgła w aucie.. ż dnia na dzień ból schodził z jajnika coraz niżej aż do podbrzusza).
-gazy...masakra [emoji23]
-bulgotanie W podbrzuszu

30 wrzesnia testy owulacyjne na plus więc w kalendarzu zapisane owu? ;D
A 4 października wielkimi literami MATKO JESTEM W CIĄŻY CZUJE TO! [emoji23]

senność oczywiście i w piątek teraz co był to mnie zmdliło na myśl o ciastku.

Tyle [emoji28]

Aaaaaaa
I mózg mi odjęło! Mam spowolnionie myślenie.. nie zaskakuje hak ktoś coś do mnie mówi
Ost nawet się z mężem klocilam bo mówię mu że tata gdyby żył byłby teraz emerytą a on się śmieje i mówi EMERYREM chyba. A ja się śmieje z niego i mówię że poprawnie się mówi EMERYTĄ. Potem swoim śmiechem zaczął mnie wkurzać.. A ja dalej twierdzę że mam rację a EMERYTEM brzmi mi śmiesznie [emoji23]

Ostatnia edycja:
Hello:) Ja dzis zaspalam i synek zamiast na 8 pojechac do przedszkola byl o 8.30. Dobrze ze maz w domu to go zawiozl autem.
Ja dzis jade na miasto pare spraw zalatwiac a jutro ide na rozmowe o prace,stwierdzilam ze jak pojde do pracy nie bede tak sie nakrecac na ciaze. Wiec prosze o 3manie kciukow.
Ja zas od rana mam dola mega. I podjelam decyzje o znianie pracy. Wlasniw przegladam oferty ale nic nie ma..

Dziewczyny mogę Was prosić o radę bo ja średnio ogarniam temat :rolleyes2:Skoro 28 września brałam ostatnią anty, okres dostała z 1 na 2 października, czyli dziś wypada, że jest 15 dc, od kilku dni miałam delikatne kłucie raz z jednej a raz z drugiej strony jajników, a dzisiaj od rana czuje się jakby na okres, jakbym miała ciężkie podbrzusze i lekkie pobolewanie, no ale na okres to chyba za wcześnie prawda? Gdy ostatnio odstawiłam anty (w kwietniu) to pierwszy cykl po odstawieniu miałam identyczny jakbym brała tabletki (28 dni i nawet okres przyszedł jak w zegarku), następny już wynosił koło 33 dni ( dokładnie nie pamiętam) Co o tym myślicie?

reklama
A czym się teraz zajmujesz i czego szukasz?
Wybacz jeśli mówiłaś a ja nie zakodowalam

Jestem terapeuta zajeciowym i terapeuta ręki, obesnie pracuje w szpitalu, ale ta praca oprocz pieniedzy nicnigdy nie wnosi do mojego życia. Caly dzien siedzę nic kreatywnego nie robie.

Musze znalesc sobie coś nowego, tez jako terapeuta ale gdzie indziej.

Do góry