reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Paraplu dobrze że masz wsparcie u swojego faceta. Mój jak roniłam w szpitalu też stanął na wysokości zadania, może nawet lepiej sprawdził się wtedy niż przy porodzie.
Sałatkaowocowa a możesz mi więcej opowiedzieć o Twojej sprawie bo jakoś nie w temacie jestem.

reklama
Ja dzis odebrałam wynik badania histopatologicznego i lekarz kazał zbadać poziom betaHCG i jak będzie wynik pozytywny to mam przyspieszyc wizytę u lekarza. Po co?? Spotkalyscie sie z czymś takim kiedys? Co moze być nie tak?

Tak badaj sobie betę bo jak nie bedzie spadać to może wywołać bardzo niebezpieczne skutki np nowotwór . Znam dziewczyne która przechodziła traumę przez to , miała nawet chemioterapię .
To się nazywa zaśniad graniasty . Coś takiego

Beta po poronieniu powinna spadać ale jeśli nie spada to znaczy , że coś jest nie Hallo .

Ale nie stresuj się zrób betę a pozniej powtórz po 2 dniach .
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis odebrałam wynik badania histopatologicznego i lekarz kazał zbadać poziom betaHCG i jak będzie wynik pozytywny to mam przyspieszyc wizytę u lekarza. Po co?? Spotkalyscie sie z czymś takim kiedys? Co moze być nie tak?

Jedynie co mi sie kojarzy z badanie histopatologicznym i HCG to tkanki produkujace ten hormon i dajace falszywy wynik dodatni w kwestii coazy.
Ale wiesz to tylko tak mi sie przypomnialo ze studiow. Innych powodow nie znam.
A no i ze te tkanki trzeba wtedy usunac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Paraplu dobrze że masz wsparcie u swojego faceta. Mój jak roniłam w szpitalu też stanął na wysokości zadania, może nawet lepiej sprawdził się wtedy niż przy porodzie.
Sałatkaowocowa a możesz mi więcej opowiedzieć o Twojej sprawie bo jakoś nie w temacie jestem.
30 maja miałam usuwane puste jajo. 11 tydzień u dzis odebralam wyniki.

Dziekuje za odpowiedzi ale strasznie mnie wystraszyly. Ale dopóki nie zrobię bety to nic sie nie dowiem konkretnego... Zaproszę tesciowa do pilnowania córeczki i będę jezdzila rowerkiem na badania

Hej hej:) jak można powiedziec kobiecie w ciąży takie słowa. Jakim cudem zaszla, za duży brzuch? Domyślam sie ze jest Ci przykro ale trzymaj sie. Ten "brzuch" to Twoje dzieciątko i jak dla mnie to jest powód do dumy!:)
no sa tacy ludzie, moze nieswiadomie to powiedzieli, nie wiem, moze z zazdrosci...przykro mi sie zrobilo bardzo :( a brzucha przeciez duzego nie mam, powiedzialabym, ze taki w sam raz a gdzie mam kuzwa to dziecko miec? w plecach?

Spark! trzymam kciuki za wyniki bety!!!! nie moge sie doczekac! :)

U mnie dopiero 14dc. Czas staranek. Wczoraj były pierwsze przytulanki. Gin szacował tydzien temu że owu bedzie w tym cyklu ciut pozniej - w sumie tak jak w poprzednich 2-3 cyklach - ale maz dzisiaj wyjechał na 2 dni, takze trzeba bylo jednak przed wyjazdem sie postarac, jakby owu miala byc jednak zanim wroci.
Dzisiaj wizyta u gina, wiec podejrzymy pecherzyki i kiedy ta owu. Dzisiaj mialam lekko wyzsza temperature, tak jakby owu juz byla właśnie co (dobrze ze byly przytulanki, jesli tak sie zdarzylo), ale tez sie dzisiaj troche "nagimnastykowalam" zanim znalazlam termometr, ktory spadl z łóżka za materac.. wiec moze dlatego sie temp podniosla..

Takze po wizycie okaze sie czy w weekend jak maz wroci, to bede go jeszcze meczyc starankami, czy juz bede dni odliczac do testów.. chyba wychodzi w tym miesiacu ze sama bede testować? ale momencik, byl ktos ze mna wyrównany cyklami.. hop hop..:)
Dzięki :)) jak tylko się dowiem to dam Wam znać :)
Dobrze,że masz monitoring to się dowiesz co i jak:)

sałatkaowocowa ja też miałam zabieg w 12 tydz., tylko że u mnie ciąża zatrzymała się w 9 tyg.- serce przestało bić i nikt mi nie kazał robić bety. Odebrałam wyniki i poszłam na kontrolę do gina.

sałatkaowocowa ja też miałam zabieg w 12 tydz., tylko że u mnie ciąża zatrzymała się w 9 tyg.- serce przestało bić i nikt mi nie kazał robić bety. Odebrałam wyniki i poszłam na kontrolę do gina.

A wiecie, ja nie odebrałam nigdy tych wyników histopato... Od godz 9-12 w szpitalu tylko można w dni robocze... nie mialam jak.

reklama
salatkaOwocowa nie martw się. Wersja z zasniadem zwykle dotyczy wyższej ciąży. Bhcg jeszcze się bada przy ciąży pozamacicznej, ale skoro lekarz widział jajo w jamie macicy to raczej nie to. Będzie dobrze. Moja przyjaciółka też po wynikach histo łożyska (tylko ciąża wyższa i już było dziecko tylko serce się zatrzymało(- beta nie spadała tak jak powinna i tylko któryś z hormonów brała.

Lux - odcinaj się od takich ludzi. Szkoda czasu i nerwów na ludzi którzy nie potrafią się cieszyć Twoim szczęściem

Do góry