reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Jak się Was czyta trochę z boku to można pomyśleć, że zebrały się jakieś szeptuchy i czary odprawiają :laugh2:

Pozycje na chłopca, dziewczynkę, żywotność plemników, wolę, nie wolę, wysoka temperatura zwiastująca ciążę...

To wszystko bullshit ;-) ;) Jak się zagłębicie w forum to dowiecie się, że są chłopcy urodzeni po tygodniowym przeżyciu plemników, że są 4 dziewczynki z rzędu z serduszkowania w owulację, że temperatura w fazie lutealnej, mierzona od czapy w dzień wynosi około 37,2 i nie świadczy o niczym innym niż fl :-) :)

Jak się jest tak długo na forum jak ja, widzi się kolejne szwadrony staraczek, które jak mantrę powtarzają te same popularne opinie, to robi się nawet zabawne :laugh2:

Internet faktycznie nie zapomina, także to jak głupi byliśmy lata temu. Wystarczy fb i wspomnienia sprzed x lat, które udostępnia:laugh2:

Wszelkie kombinację w trakcie starań o dziecko tylko je przedłużają. Powtórzę za mamą ginekolog bo w pełni się z nią zgadzam, żeby zrobić dziecko, trzeba się kochać :blink:

reklama
Jak się Was czyta trochę z boku to można pomyśleć, że zebrały się jakieś szeptuchy i czary odprawiają :laugh2:

Pozycje na chłopca, dziewczynkę, żywotność plemników, wolę, nie wolę, wysoka temperatura zwiastująca ciążę...

To wszystko bullshit ;-) ;) Jak się zagłębicie w forum to dowiecie się, że są chłopcy urodzeni po tygodniowym przeżyciu plemników, że są 4 dziewczynki z rzędu z serduszkowania w owulację, że temperatura w fazie lutealnej, mierzona od czapy w dzień wynosi około 37,2 i nie świadczy o niczym innym niż fl :-) :)

Jak się jest tak długo na forum jak ja, widzi się kolejne szwadrony staraczek, które jak mantrę powtarzają te same popularne opinie, to robi się nawet zabawne :laugh2:

Internet faktycznie nie zapomina, także to jak głupi byliśmy lata temu. Wystarczy fb i wspomnienia sprzed x lat, które udostępnia:laugh2:

Wszelkie kombinację w trakcie starań o dziecko tylko je przedłużają. Powtórzę za mamą ginekolog bo w pełni się z nią zgadzam, żeby zrobić dziecko, trzeba się kochać :blink:
Z tymi szeptuchami to przesadzasz. To luzna rozmpwa dla zabicia czasu, ja wiem to, a kto inny tamto i jakps czas leci do testowania =D

Ginger idz na grzyby =P

zem3j44j4b8qvg9a.png

Ja jak na razie nie mam pryszczy tak jak przed okresem może jest szansa:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U mnie różnie. Raz mam pryszcze przed @ a czasami ich nie ma. Ale jak sie pojawiaja to maja swoje stale miejsca =D w tym cyklu wyszedl mi jeden, miesiac twmu nie bylo ich w ogole. Tu tez chyba nie ma reguly. Ale moze chociaz u Ciebie fasolka zamieszkala :-) ja jeszcze 6 dni i testuje.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

U mnie różnie. Raz mam pryszcze przed @ a czasami ich nie ma. Ale jak sie pojawiaja to maja swoje stale miejsca =D w tym cyklu wyszedl mi jeden, miesiac twmu nie bylo ich w ogole. Tu tez chyba nie ma reguly. Ale moze chociaz u Ciebie fasolka zamieszkala :-) ja jeszcze 6 dni i testuje.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Ja może w poniedziałek dzień przed @ zatestuje

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jotka, dziewczyny luuuuuz, ja nikogo nie osądzam, nie chciałam nikogo urazić, przepraszam! zwracam tylko uwagę, że nie to raczej powinno być priorytetem [emoji4] po prostu w otoczeniu mam zbyt wielu ludzi, którzy mają wszystko takie wymarzone, a potem są nieszczęśliwi i to nieszczęście na innych wylewają.

Przykłady: wezmę kredyt na wymarzony dom większy niż potrzebuję i droższy, niż mnie stać... A potem, oj jaka rata ciężka do spłaty i w cale nie jest tak fajnie i relacja w małżeństwie się psuje rozwód wisi w powietrzu, a przedtem super ludzie!
Inny przykład: kupię sobie wymarzonego pieska z rodowodem, taki słodziutki. A potem pies sika w domu i ogryzł szafę i pies dostaje lanie co chwilę i nie zdziwię się, jak opuści ten dom...
I wiele wiele więcej [emoji17]

Jestem realistką, uważam, że stąpanie mocno po ziemi powoduje mniej rozczarowań i nieszczęść [emoji4] o planowaniu płci naczytałam się kiedyś sporo, jakieś banialuki o jakiejś polaryzacji jajeczek, wytrwałości plemników... a tak na prawdę czy mamy idealne cykle i wypadamy idealnie statystycznie, żeby mieć 100% pewności, że akurat dziś mamy owu a nasienie partnera ma takie a nie inne parametry? Wielokrotnie myślałam, że mam owu, miałam objawy wszystkie, a usg wykazało, że się myliłam. Ciężko zaplanować cokolwiek w tej materii. A relacje od tych, którym się udało? No coż, 50% szans mieli [emoji4]

Tak więc luzik, nie jestem od osądzania, ale fakt, że poczułam się nieco zaatakowana przez Szczotkę [emoji16][emoji9] swoją drogą czemu szczotka?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry