reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja sobie czekam na okres i beda pierwsze staranka :eek:. Remont wyjazdy z dziećmi i praca mnie pochlaniaja ale to akurat dobrze... Nie moge uwierzyc ze wakacje juz prawie za nami eh

reklama
@Ansure ja mam wciąż cykl jak młody Bóg a mimo to łatwo nie przychodzi ;-) ;) u nas w rodzinie pojawił się odwrotny problem, jajniki nie zasuszają sie w okresie menopauzalnym i wciąż pracują. Jak nie urok to sraczka.

@kotek87 @Lanvin prowadzicie wciąż wykresy? Ostatnio dokopałam się do informacji, że wykres z ciążą jest trójfazowy, wiecie coś o tym?
@Colorado1989 daj znać po becie.
@ONAONAONA powodzenia!

Dziewczyny trzymam kciuki za testy :) @ hope no właśnie taki słabo obstawiony cykl może być szczęśliwy hehe.
@Colorado1989 wierzę że mój lekarz wie co robi. Napewno gdybym była w pl to pewnie zrobiłby mi jakieś badania, ale ze mieszkam w uk to nawet nie wiem jak podejść do tematu. Wczoraj się dowiedziałam że dla nich do 5 lat starania to norma . Szok normalnie. Może mi się chociaż uda wymusić badania hormonów.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny trzymam kciuki za testy :) @ hope no właśnie taki słabo obstawiony cykl może być szczęśliwy hehe.
@Colorado1989 wierzę że mój lekarz wie co robi. Napewno gdybym była w pl to pewnie zrobiłby mi jakieś badania, ale ze mieszkam w uk to nawet nie wiem jak podejść do tematu. Wczoraj się dowiedziałam że dla nich do 5 lat starania to norma . Szok normalnie. Może mi się chociaż uda wymusić badania hormonów.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

W zasadzie ... z tego co czytałam opinie są takie, że jak przez rok starań ( a właściwie STARAŃ przez duże S :)) nic nie wychodzi - to już jest to przesłanka do sprawdzenia co się dzieje nie tak.

Moim zdaniem .. gdy 35 latka nie może zajść w ciążę przez 2 lata ; a 40 lataka przez 4 -> to jest to jakaś norma związana z wiekiem (o ile tak to można założyć)..ale jeżeli 18/20latka nie może zajść przez 6M ..to już powinna szukać PRZYCZYN.
Oczywiście 35+ i 40+ już zdają sobie sprawę , że łatwo nie będzie -> ale od reguły są na szczęście wyjątki :)
A czas niestety szybko ucieka

Dziewczyny, beta wyszła mi 1,01. Nie mam pojęcia co to znaczy. W normach pisze mi, że poniżej 1,0 to nie ciąża. Na necie, że poniżej 5,0 to też nie ciąża....

No nic, w pon zrobię jeszcze raz kontrolnie.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Hope, może za wczas... Nie będę Was tu datami moich miesiaczek, współżyć i brania hormonów zasypać.

Do gina miałam iść, jak beta będzie min. 15... Więc nie umawiam się.

Jestem nastawiona na to jednak, że nici z tego będą. W pon zrobię znowu bete, o ile @ nie dostanę i będzie wszystko jasne.

Będzie co ma być [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

@colorado może jeszcze za wcześnie na realny wynik. Nie musisz gina poinformować?

Btw płodności, sporo już o tym prasa pisała.
Choćby tu:
Link do: 'Po 35. roku życia dużo trudniej zajść w ciążę'? To mit! Są nowe statystyki i badania

Wiesz Hope moja gin mi powiedziała , że nawet jeżeli chodzi o urodzenie dzieci "chorych" to w zasadzie nie ma aż takich różnic między młodymi kobietami a starszymi (ona pisała pracę magisterską na ten temat).
Fakt jest taki, ze teraz kobiety później się starają o dzieci. Czy to dobrze ..ja ze swojej perspektywy i własnego doświadczenia twierdzę, ze NIE ..bo im wcześniej tym lepiej :)

reklama
Wiesz Hope moja gin mi powiedziała , że nawet jeżeli chodzi o urodzenie dzieci "chorych" to w zasadzie nie ma aż takich różnic między młodymi kobietami a starszymi (ona pisała pracę magisterską na ten temat).
Fakt jest taki, ze teraz kobiety później się starają o dzieci. Czy to dobrze ..ja ze swojej perspektywy i własnego doświadczenia twierdzę, ze NIE ..bo im wcześniej tym lepiej :)

Ja już też gdzieś wcześniej o tym wspominałam, że wszystkie dzieci które znam osobiście a są chore, to dzieci młodych mam. Być może to nie jest wskaźnik dla ogółu ale dla mnie jest.

Ja z kolei bardziej sobie chwalę późniejsze macierzyństwo. Jestem mamą po 20-tce i mamą po 30-tce, też mam porównanie. Moje późniejsze macierzyństwo jest dużo bardziej wyważone, cierpliwsze, stabilniejsze, świadome. Także tu zdania będą podzielone;-) ;)

Jestem przewodniczką stereotypów, uważam, że każdy wiek jest dobry na wszystko. Na dzieci, na szkoły, na zmiany w życiu, przeprowadzki i wszystko co jest po prostu życiem. I każdy powinien to robić po swojemu tylko tak, żeby nie krzywdzić na tej drodze. Wszystko ma swoje plusy i minusy.

@Colorado1989 od tego jest forum, jeśli masz potrzebę zanudzaj, zarzucaj, pisz ;-) ;)

Do góry