reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej dziewczyny, pisalam ze zawieszam starania i jade sie leczyc do pl. Dzid odkrylam ze jestem w ciazy w ktora zajsc musialam przed przykazdem do Polski, niestety prawdopodobnie jestem tez w trakcie poronienia bo krwawie i brzuch boli, tydzieb temu bylam u ginekologa i stwierdzil ze przy moim endometrium 4mm nie ma szans na ciaze. Dzis do niego dzwonilam i powoedzial ze musze dac dzialac naturze bo jest to bardzo prawdopodobne ze ciaza sie nie utrzyma przy moich wynikach a on jest za naturalnym biegiem wydarzen. Gdybym nie zrobila testu to pewnie nawet bym nie wiedziala i w koncu dostalabym miesiaczke. Cieszy mnie tylko fakt ze mimo zrostow, czesto brakow owulacji i mowieniu przez lekarzy ze nie ma szans na ciaze to doszlo do niej nawet jesli to bedzie koniec juz na samym poczatku. Trzymajvie kciuki zebym byla silna bo mylse ze bez lez sie nie obejdzie po tych 2 latach

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja przed ciążą miałam bardzo wysoka prolaktyne i hormony tez nie były w normie.Do tego badanie nasienia tez nie wypadło dobrze,bo morfologia 2 %.Mimo tych przeciwności losu,po 2 latach starań jestem w ciąży.Pierwsza poroniłam, co prawda,ale teraz staram się wierzyć, że będzie dobrze.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
(Nie) Dziękuję :-) :) Na razie muszę ochłonąć, kreska faktycznie mocna, mam nadzieję, że sugeruje wczesną owulację a nie bliźniaki:laugh2::szok:

@alunia87 jesteś kwietniówką? Chciałabym napisać, że mocno wierzę, że tym razem doczekasz się swojego cudu ale sama jestem w strachu :laugh2::rolleyes: Wierzę w siłę fasolek, siedzi w brzuszku najsprytniejsza, najmocniejsza kruszynka, komu ma się udać jak nie jej! :-) :)

@leeleeth sama niedawno cudem zaszłaś w ciążę (czytałam o nieśmiertelnych plemnikach:-D) a już zaraz rodzisz, szok jak to zleciało!

(Nie) Dziękuję :-) :) Na razie muszę ochłonąć, kreska faktycznie mocna, mam nadzieję, że sugeruje wczesną owulację a nie bliźniaki:laugh2::szok:

@alunia87 jesteś kwietniówką? Chciałabym napisać, że mocno wierzę, że tym razem doczekasz się swojego cudu ale sama jestem w strachu :laugh2::rolleyes: Wierzę w siłę fasolek, siedzi w brzuszku najsprytniejsza, najmocniejsza kruszynka, komu ma się udać jak nie jej! :-) :)

@leeleeth sama niedawno cudem zaszłaś w ciążę (czytałam o nieśmiertelnych plemnikach:-D) a już zaraz rodzisz, szok jak to zleciało!
Dokładnie 30 marca.W czwartek mam wizytę na potwierdzenie serduszka to będzie już prawie 9 tydzień.Bylam juz wcześniej prywatnie i biło juz.Na tym sprzęcie na Nfz niestety nic nie widział.
Mocne kreski mogą sugerować ciążę blizniacza,albo wcześniejszą owulacje.U mnie w 29dc był cień cienia,a cykle 29.Beta prawdę ci powie przy wysokiej jest duże prawdopodobieństwo bliźniaków.

Alunia u mnie zakonczylo sie kolejnym poronieniem. 3 dni temu dostalam mocnego krwawienia, dzis dopiero powoli sie uspokaja... tak ze nic z tego i tym razem :(

Hahaha No moja historia to ciekawy przypadek, tydzień plemniory czekały na moje jajo. Jajo mega gruba otoczkę miało i miało nie pęknąć. Ja odpuściłam cykl. A tu jajo pękło i niespodzianka sie wykluje za moment [emoji7]

Czekam na dalsze wieści czy to bliźniaczki czy wcześniejsza owu [emoji6][emoji1307][emoji1307][emoji1307]

f2w39jcg9iht6up5.png

@leeleeth jesteś postrachem dla tych którym gumka pękła tydzień przed ovu :-D

@kari21 bardzo mi przykro, masz już plan co dalej?

Zrobiłam test 4 dni temu i nic. No może był cień cienia cienia cieni ale bardziej go sobie wmówiłam. Może też fakt, że był innej firmy nieco zmienia i robiony po południu. Mimo wszystko jednak wolałabym jedno a porządne niż małe stadko :-p;-) ;) Mniejszy stres.

@kari21przykro mi kochana.Sproboj teraz poświęcić swój czas na dokładne badania przed kolejną ciąża.Dobra diagnoza to połowa sukcesu.
Od początku ciąży byłaś na lekach?Jak szybko zaszlaś po stracie?Wybacz jeśli to zbyt osobiste pytania.Musisz poszukać dobrego lekarza.

reklama
Alunia ja ostatnio stracilam ciaze 2 lata temu we wrzesniu, mialam zabieg w 10tyg. Przez te 2 lata sie staralam ale nie wychodzilo... zaskoczenie jak sie dziwnie czulam w tym miesiacu i test wyszedl dodatni. Od poczatku mialam plamienia ktore po kilku dniach ustapilo calkiem, czulam sie dobrze i ciazowo. Ale to bylam w Polsce. Kontaktowalam sie z moim ginekologiem telefonicznie ale powiedzial ze mam bardzo male mozliwosci utrzymac ta ciaze z powodu malego endometrium i blizn (badal mnie tydzien wczesniej) wiec kazal tylko zachowac spokoj i czekac na rozwoj wydarzen. Potem musialam wracac do uk samochodem i po ponad 8 h nierownej drogi w samochodzie dostalam strasznych skurczy a poyem krwawienia.

Hope planow nie mam. Wpadlam w dolek i zawieszam starania konkretnie. Nie chce kolejnej straty, to zabardzo boli, nie jestem na to gotowa. Moze zaczne na nowo od przyszlego roku ale puki co musze odpuscic bo oszaleje.

Do góry