reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@kari21 bardzo mi przykro ale tak jak pisały dziewczyny, możesz zajść w ciążę wbrew opiniom lekarzy a to już może być kolejny krok dalej, bliżej celu :rolleyes: W końcu się uda!

@Paraplu gratuluję! Dwa siusiaki do wycierania z kupska :laugh2: Dwie synowe :laugh2: Biedna Ty :laugh2:

@Colorado1989 już @aantalea podała część powodów;-) ;) Oprócz całej armii fizjologicznych, bardzo dokuczliwych przypadłości, towarzyszył mi nieustający strach o dziecko. Nie można cieszyć się ciążą jeśli człowiek się boi :sorry2:
Nie mogłam spać. Potem nie mogłam się dobudzić. Nie mogłam stać ani chodzić, bo od razu macica z dzieckiem próbowały mnie opuścić. Leżeć musiałam na lewym boku. Niemal wyłącznie. Bolały mnie zęby, plecy aż nie mogłam oddychać, puchły nogi. Zaparcia, biegunki, hemoroidy, rozstępy. Z wysportowanej, sprawnej i samodzielnej kobiety zamieniłam się w starą, niesprawną, niesamodzielną babcię. Na dodatek cały czas chciało mi się jeść produkty zakazane w ciąży :sorry2: Tortury.

Pierwsza ciąża była cudowna. W drugiej cudowny był poród :laugh2:

@Kurcia niestety leki znam tylko dwa. Przynajmniej u mnie tylko to pomogło. Plastry antykoncepcyjne i... ciąża. Zaraz po odstawieniu hormonów musiałam zaciążyć. Udało się na szczęście szybko, zanim cykl zabkolowały torbiele. Po drugim porodzie cykl wyregulował się samoistnie. Generalnie żyłam tak - chemia - ciąża - chemia - ciąża i dopiero potem spokój. Dla mnie wniosek jasny - trzeba rodzić dużo dzieci :laugh2:

Niestety gin nie znalazł przyczyny. Zwalił na predyspozycje genetyczne. Ten sam problem miała moja mama. Nie miała babcia - 7 dzieci.

Wybaczcie, strasznie dużo gadam:zawstydzona/y:

reklama
Hej dziewczyny sory że tylko o sobie ale weekend mnie nie było a dzisiaj brak weny. @ przyszła...... zaczynam 6 cykl ..... czuję że będzie ciężko. Pewnie znowu mam zrosty i bez zabiegu się nie obędzie. Ale lekarz kazał czekać rok... dół dzisiaj totalny.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny z torbielami miałam dwa razy problem, ostatnim razem mój gin zalecił mi branie czopków, Distreptaza, 3 dni brania ich i torbiel zniknęła. Nie jestem lekarzem, nie wiem, czy w innych przypadkach torbieli też takie leczenie się nada, ale może popytajcie lekarzy o to. W zastosowaniu tych czopków nie ma podanego pcos, pco ani w ogóle torbieli. Ale jest na różne tkankowe zrosty, które "rozpuszcza".

Limonka, przykro mi, że problemy nie odpuszczają może idź jeszcze na konsultację do innego lekarza?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

@Konwalijka witaj. Cierpliwości, tego Ci trzeba, jakby ktoś miał na sprzedaż albo w nadmiarze to ja poproszę. Podam adres na priv.

@StorAnia nareszcie jakiś porządny lekarz, szanse rosną, trzymam kciuki!

@M2b gratuluję, nie pochwaliłaś się tutaj a jest czym!
Oj tak tylko tej cierpliwosci czasem brakuje.zawsze gdy sie czegos bardzo chce na koniec przychodzis rozczarowanie.

Kari21, strasznie mi przykro... Ale fakt, że daje to nadzieję na następne cykle [emoji11] będę trzymać kciuki jak szalona [emoji110][emoji110][emoji110]

Konwalijka, witam Cię i ja, podejdź ze spokojem i radością, starania przecież są przyjemne o ile nie zapętli nam się w głowie sama myśl o zaciążeniu [emoji4
oczywiscie ze powinno byc przyjemnoscia.nie myslalam ze to bedzie az tak trudna sprawa z tym zaciazeniem :-) ale damy rade.

Aantalea, Ansure, rany, chyba nie przeżyłabym takich krótki cykli, dla mnie 28-30 to już kosmos [emoji16] ibupromów zabrakłoby w aptekach [emoji16]

Hope to jak ja, !!! zawsze mowie do męza ze ciąza była męczarnią sychiczną nie tyle fizoczną , bole pleców bole pachwin ciągniecia skorcze bole psioszki, minimum 4 miesiace chusteczkowego spania i kupa.... najbolesniejsze załatwianie się ever! skórcze jelit bol pupy , zaparcia wzdecia. OMG to był koszmar i taśtanie sie na boki, dyszenie i przeskakiwanie serca. i MOWIE MU ZE ON MOZE BYĆ W CIĄŻY A JA POPROSTU CHCE DZIECKO :p
Oj ja natomiast czas ciąży wspominam bdb ..zero mdłości, zgag, zmiennych nastrojów ;) tylko apetycik ;)

Oj ja natomiast czas ciąży wspominam bdb ..zero mdłości, zgag, zmiennych nastrojów ;) tylko apetycik ;)

Ja też, tylko pierwszą ;)

Zatem jak Wy czekam sobie na wynik kolejnego cyklu. Z jednej strony nie mam prawa się nastawiać, bo to najgorzej obstawiony cykl ze wszystkich (focha miałam), z drugiej od kilku dni nieustannie maltretuje mnie brzuch i mam temperaturę wyższą niż zwykle. Gdyby tym razem na teście pojawiły się dwie kreski, byłby to prawdziwy chichot losu.

Jak u Was dziewczyny? Kiedy jakiś test?

Hope, różnie bywa, sama częstotliwość nie jest decydująca, chodzi o wstrzelenie się we właściwy moment [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Ja mam testować beta hcg w czwartek, gin kazał mi w 26 dc już zrobić betę, jak wyjdzie więcej niż 15 to mam brać duphaston i umawiać się do niego.

Mam cichą nadzieję, że się udało... Ze 3 dni temu przez kilka godzin pobolewało i kłuło mnie podbrzusze, a od wczoraj jestem śpiąca strasznie... Ale to może być albo pogoda, albo lenisteo, albo tarczyca [emoji44]
A Ty kiedy teścisz? [emoji4]

reklama
Hope, różnie bywa, sama częstotliwość nie jest decydująca, chodzi o wstrzelenie się we właściwy moment [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Ja mam testować beta hcg w czwartek, gin kazał mi w 26 dc już zrobić betę, jak wyjdzie więcej niż 15 to mam brać duphaston i umawiać się do niego.

Mam cichą nadzieję, że się udało... Ze 3 dni temu przez kilka godzin pobolewało i kłuło mnie podbrzusze, a od wczoraj jestem śpiąca strasznie... Ale to może być albo pogoda, albo lenisteo, albo tarczyca [emoji44]
A Ty kiedy teścisz? [emoji4]

Dziś mam 26 dc ;-) ;) Ale im bliżej godziny zero, tym mniej mam ochotę na test. @ nie przyjdzie ani dziś ani jutro, to pewne, tempka nadal wysoko, ale teraz to już z dnia na dzień może się zmienić.

Trzymam kciuki za betę!

Do góry