reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Hej dziewczyny jestem tu nowa z moim mężem zaczynamy jak skończy się @ walkę o 3 dziecko z poprzednia dwójka nie było problemu zobaczymy co będzie teraz.[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Trzymam kciuki :)

Ja mam 11 dc .. i czekanie na OVU.
Wybaczcie za określnie...ale jak siusiam to boli mnie lewy jajnik... mój M twierdzi , że może to właśnie OVU. Muszę zrobić test i sprawdzić.
Mam się pojawić u gin na USG -> monitoring cyklu.
Aż się boję... bo ostatnio nie miałam dobrych wiadomości -> po stymulacji nie było widać poprawy.

Hope, różnie bywa, sama częstotliwość nie jest decydująca, chodzi o wstrzelenie się we właściwy moment [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Ja mam testować beta hcg w czwartek, gin kazał mi w 26 dc już zrobić betę, jak wyjdzie więcej niż 15 to mam brać duphaston i umawiać się do niego.

Mam cichą nadzieję, że się udało... Ze 3 dni temu przez kilka godzin pobolewało i kłuło mnie podbrzusze, a od wczoraj jestem śpiąca strasznie... Ale to może być albo pogoda, albo lenisteo, albo tarczyca [emoji44]
A Ty kiedy teścisz? [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

A jakie masz cykle ?
To ciekawe co Tobie zalecił lekarz.
Ja mam za mało progesteronu i po OVU mam brać luttagen do @ lub pozytywnego testu.

@Edzia24 witaj :) Za trzecim bywa różnie, ale jak będzie, dopiero się dowiesz ;-) ;)

@Ansure w 11dc to ja już od dawna pracuję nad dolegliwościami ciążowymi :laugh2:;-) ;) A ten niedobór progesteronu dawał objawy? Podobno dobrze go widać gdy prowadzi się wykres temperatur. W ogóle sporo można z wykresu wyczytać. Ja np. wiem, że nic nie wiem :laugh2: Bo okazuje się, że każdy cykl jest inny.

@Colorado1989 chyba trzeba zadbać o stałą dostawę plemników przez cały cykl :laugh2: Tylko, że w fl czuję się nieco gorzej. Znacznie gorzej. Bardzo gorzej. Też tak macie?

@Edzia24 witaj :) Za trzecim bywa różnie, ale jak będzie, dopiero się dowiesz ;-) ;)

@Ansure w 11dc to ja już od dawna pracuję nad dolegliwościami ciążowymi :laugh2:;-) ;) A ten niedobór progesteronu dawał objawy? Podobno dobrze go widać gdy prowadzi się wykres temperatur. W ogóle sporo można z wykresu wyczytać. Ja np. wiem, że nic nie wiem :laugh2: Bo okazuje się, że każdy cykl jest inny.

@Colorado1989 chyba trzeba zadbać o stałą dostawę plemników przez cały cykl :laugh2: Tylko, że w fl czuję się nieco gorzej. Znacznie gorzej. Bardzo gorzej. Też tak macie?
Hope mi wyszło z badań krwi , które robiłam w ramach monitoringu poszczególnych faz.
Bo..prolaktyny mam za dużo ( ból piersi w trakcie @ ) , progesteronu za mało ...Jedno zbijam drugie wzmacniam. A wyniki i tak nie takie.
Do wykresów..chyba bym nie miała cierpliwości!

Hope mi wyszło z badań krwi , które robiłam w ramach monitoringu poszczególnych faz.
Bo..prolaktyny mam za dużo ( ból piersi w trakcie @ ) , progesteronu za mało ...Jedno zbijam drugie wzmacniam. A wyniki i tak nie takie.
Do wykresów..chyba bym nie miała cierpliwości!

Hm... to dziwne, że akurat te dwa hormony tak poleciały. Leki leczą skutki a przyczyny?

Wykres jest spoko, widać czy są dwie fazy, nie jest taki upierdliwy a nawet ciekawy. Codziennie rano niewiadoma, jak zagadka kryminalna :-D :tak:

Hope - też tak mam, chociaż jak mam wyregulowany cykl to mniej... Ale w fazie folikularnej czuję się świetnie, w lutealnej faktycznie gorzej nieco... Ale to chyba w granicach normy :)

Ansure, mam stymulowane cykle i mam mieć książkowe 28dniowe. Gin wie, kiedy była u mnie owu, sprawdzał na usg, więc ufam mu, że wie, że jest sens mnie gonić w 26 dc na betę [emoji16] Nie wiem jak ogólnie jest z progesteronem, bo ja miałam jego niedobór z powodu braku owulacji, bo po owulacji wytwarza się ciałko żółte, które wytwarza progesteron.

Hope - też tak mam, chociaż jak mam wyregulowany cykl to mniej... Ale w fazie folikularnej czuję się świetnie, w lutealnej faktycznie gorzej nieco... Ale to chyba w granicach normy :)

Ansure, mam stymulowane cykle i mam mieć książkowe 28dniowe. Gin wie, kiedy była u mnie owu, sprawdzał na usg, więc ufam mu, że wie, że jest sens mnie gonić w 26 dc na betę [emoji16] Nie wiem jak ogólnie jest z progesteronem, bo ja miałam jego niedobór z powodu braku owulacji, bo po owulacji wytwarza się ciałko żółte, które wytwarza progesteron.

No właśnie ..mi się też wydłużyły cykle ( z 24 na 28) ..to mam nadzieje

Hope -> u mnie hormony skaczą bo i wiek odpowiedni.. mają prawo...

reklama
Dziś już będę wiedzieć, na czym stoję, bo idę na betę. Pewnie nic z tego nie będzie i tak ... Ale na szczęście ostatnio mam taki czasoniedobór, że nie mam czasu i sił bardzo się tym zamartwiać ... [emoji29]

A jak u Was??????

Do góry