reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@Konwalijka witaj. Cierpliwości, tego Ci trzeba, jakby ktoś miał na sprzedaż albo w nadmiarze to ja poproszę. Podam adres na priv.

@StorAnia nareszcie jakiś porządny lekarz, szanse rosną, trzymam kciuki!

@M2b gratuluję, nie pochwaliłaś się tutaj a jest czym!

reklama
Hej dziewczyny, pisalam ze zawieszam starania i jade sie leczyc do pl. Dzid odkrylam ze jestem w ciazy w ktora zajsc musialam przed przykazdem do Polski, niestety prawdopodobnie jestem tez w trakcie poronienia bo krwawie i brzuch boli, tydzieb temu bylam u ginekologa i stwierdzil ze przy moim endometrium 4mm nie ma szans na ciaze. Dzis do niego dzwonilam i powoedzial ze musze dac dzialac naturze bo jest to bardzo prawdopodobne ze ciaza sie nie utrzyma przy moich wynikach a on jest za naturalnym biegiem wydarzen. Gdybym nie zrobila testu to pewnie nawet bym nie wiedziala i w koncu dostalabym miesiaczke. Cieszy mnie tylko fakt ze mimo zrostow, czesto brakow owulacji i mowieniu przez lekarzy ze nie ma szans na ciaze to doszlo do niej nawet jesli to bedzie koniec juz na samym poczatku. Trzymajvie kciuki zebym byla silna bo mylse ze bez lez sie nie obejdzie po tych 2 latach

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

hehe ta ostatnia opcja brzmi super... ja też mam taki zamiar :)
ja miałam cykle 24 -> co mnie wkurzało...a teraz 28 dni / 27 dni (to dla mnie długie cykle) ... OVU trudno "wyczuć".
W tym cyklu chcę być przezorniejsza ;)
[/QUOTE]

Moja szwagierka zaszła w ciąże bliźniacza w 5 dniu miesiaczki ;D cykle miała 21 dniowe

Hej dziewczyny, pisalam ze zawieszam starania i jade sie leczyc do pl. Dzid odkrylam ze jestem w ciazy w ktora zajsc musialam przed przykazdem do Polski, niestety prawdopodobnie jestem tez w trakcie poronienia bo krwawie i brzuch boli, tydzieb temu bylam u ginekologa i stwierdzil ze przy moim endometrium 4mm nie ma szans na ciaze. Dzis do niego dzwonilam i powoedzial ze musze dac dzialac naturze bo jest to bardzo prawdopodobne ze ciaza sie nie utrzyma przy moich wynikach a on jest za naturalnym biegiem wydarzen. Gdybym nie zrobila testu to pewnie nawet bym nie wiedziala i w koncu dostalabym miesiaczke. Cieszy mnie tylko fakt ze mimo zrostow, czesto brakow owulacji i mowieniu przez lekarzy ze nie ma szans na ciaze to doszlo do niej nawet jesli to bedzie koniec juz na samym poczatku. Trzymajvie kciuki zebym byla silna bo mylse ze bez lez sie nie obejdzie po tych 2 latach

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ła sie, to wielki cud ze sie udało to znaczy ze jest wieksza szansa na dziecko niz myslisz!

Kari21, strasznie mi przykro... Ale fakt, że daje to nadzieję na następne cykle [emoji11] będę trzymać kciuki jak szalona [emoji110][emoji110][emoji110]

Konwalijka, witam Cię i ja, podejdź ze spokojem i radością, starania przecież są przyjemne o ile nie zapętli nam się w głowie sama myśl o zaciążeniu [emoji4]

Aantalea, Ansure, rany, chyba nie przeżyłabym takich krótki cykli, dla mnie 28-30 to już kosmos [emoji16] ibupromów zabrakłoby w aptekach [emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Choć przyznam, że drugiej ciąży nie wspominam w kategoriach błogosławieństwa. Było okropnie. OKROPNIE. Mi to się marzy taka macica postawiona w kącie pokoju, zagladam, pomacham i idę na piwo a dzidzia rośnie:laugh2:

[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] Tak byłoby już od tysiącleci, gdyby to faceci mieli i nosić ciążę i rodzić [emoji16][emoji16][emoji16]
A czemu, jeśli można spytać, tak źle wspominasz drugą ciążę??

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Hope to jak ja, !!! zawsze mowie do męza ze ciąza była męczarnią sychiczną nie tyle fizoczną , bole pleców bole pachwin ciągniecia skorcze bole psioszki, minimum 4 miesiace chusteczkowego spania i kupa.... najbolesniejsze załatwianie się ever! skórcze jelit bol pupy , zaparcia wzdecia. OMG to był koszmar i taśtanie sie na boki, dyszenie i przeskakiwanie serca. i MOWIE MU ZE ON MOZE BYĆ W CIĄŻY A JA POPROSTU CHCE DZIECKO :p

nie wspominianie o śmierdzącym wszechświecie w szczegóosci moim starym mieszkaniu drzwi sie otwierały buchał jakis zapach a ja biegłam do kibla bo mi smierdziało

@StorAnia to bardzo dziwne. Masz tendencje do tworzenia się torbieli i to oczywiste, że leki wspomagające jajeczkowanie wymagają leków wspomagających pękanie. Nie wiem do jakich lekarzy biedactwo trafiałaś, ale u nas takie rzeczy nawet nie podlegają dyskusji. Jak chciałam tabletki anty w czasie karmienia piersią, pierwszy lepszy gin na NFZ odmówił na wiadomość, że robią mi się torbiele. Właśnie dlatego, że ta specjalna grupa anty zwiększa ryzyko torbieli. Jak nie pomagały tabletki, szukałam z ginem tak długo, aż znaleźliśmy hormony na których nie dość, że nie spadało mi libido, to jeszcze przestałam się otorbiać jak ropucha w czasie godów. Czy coś się przez ostatnie kilka lat zmieniło?

Rozmawiasz z ginami jak partnerka, świadoma pacjentka?

@Paraplu w takim układzie wózek sprawdzi się doskonale. Odkąd pamiętam ma bardzo dobre recenzje. Dobry wybór. Faktycznie z tymi wózkami się pospieszyłam ale przy dwójce dzieci wszystko jest jakoś... dwa razy bardziej i szybciej:laugh2:

Choć przyznam, że drugiej ciąży nie wspominam w kategoriach błogosławieństwa. Było okropnie. OKROPNIE. Mi to się marzy taka macica postawiona w kącie pokoju, zagladam, pomacham i idę na piwo a dzidzia rośnie:laugh2:
A jakie Ty masz sposoby na torbiele? Bo mi sie robia co cykl. Pęcherzyki nie pekaja (mimo najwiekszych dawek zastrzykow) i tobiele co miesiac.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry