reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hope, ja mam pełen szacunek do natury, jednak ona niestety czasem szwankuje. Nigdy nie miałam regularnych normalnych cykli. Zawsze jakieś 60-90dni. Lekarze trzymali mnie więc na tabletkach anty cały czas. Po dłuższym czasie okazało się, że mi one nie służą, bo miałam mega migreny z aurą.

Na początku lekarz monitorował mój normalny cykl, ale był totalnie nienadający się do zaciążenia... Dalej niż stymulacja się nie posunę, in vitro nie podoba mi się, nie ze względów religijnych, bo akurat jestem niewierząca, ale nie jest zgodne po prostu z moim podejściem do tematu [emoji4]

Te wyznaczanie dni do starań to po prostu korzystanie z tej stymulacji. Poza tym, tak po prawdzie to nie muszę bardzo szukać w sobie wtedy ochoty na igraszki, bo naturalnie wtedy przychodzą. Jedyne co, to dbam o to, by mąż miał jeszcze na nie siłę... I ja w sumie też [emoji4]ale takie dłuższe wakacje wyjazdowe na to by się przydały [emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Colorado1989 masakra z tymi długimi cyklami :szok: O które dziecko walczysz? 89 to Twój rocznik?

Ja z kolei jestem regularną posiadaczką torbieli, też lata całe na hormonach. Dlatego zawsze po odstawieniu musiałam szybko zaskoczyć. Być może to właśnie tabletki (potem plastry) były sponsorem sukcesu, kto wie. Teraz od 6 lat nic nie biorę i co cykl przeżywam organiczne tornado :frown: Drugą połowę cyklu zawsze mnie coś boli :growl:

@zaczarowanaKicia kolejny cykl, kolejna szansa. Tym razem do boju :wink:

ZaczarowanaKicia, przykro mi strasznie ale teraz będzie kolejna szansa, nie załamuj się [emoji11]

Hope, tak, 89 to mój rocznik, o pierwsze dziecko się staramy, wcześniej nie czułam się gotowa... Z torbielami miałam dwa razy "przyjemność" współczuję Ci zawirowań hormonalnych... Masz pcos??

Teraz jak się leczę i mam cykle 28-30dniowe to mam wrażenie, że mam non stop okres, tym bardziej, że moje miesiączki są dość długie... Nie wiem jak zdrowe kobiety wytrzymują to tak cały czas [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

ZaczarowanaKicia, przykro mi strasznie ale teraz będzie kolejna szansa, nie załamuj się [emoji11]

Hope, tak, 89 to mój rocznik, o pierwsze dziecko się staramy, wcześniej nie czułam się gotowa... Z torbielami miałam dwa razy "przyjemność" współczuję Ci zawirowań hormonalnych... Masz pcos??

Teraz jak się leczę i mam cykle 28-30dniowe to mam wrażenie, że mam non stop okres, tym bardziej, że moje miesiączki są dość długie... Nie wiem jak zdrowe kobiety wytrzymują to tak cały czas [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

W normie jest jeszcze cykl 24 dniowy, to jest dopiero niekończący się okres :laugh2:

To młoda jesteś, jeszcze kupa lat i dzieci przed Wami :-) :)

Ja na szczęście nie mam pco ani pcos, zaburzenia hormonalne i owszem, żeby nie było zbyt różowo, wiem jak to jest gdy torbiel pęka i budzę się na podłodze. Nawet tabletki nie pomagały. Dopiero po drugim porodzie wszystko się unormowało. Być kobietą... ech...

Hope, kurczę, to nieźle z tymi torbielami [emoji29] ja jak pierwszy raz miałam torbiel, naczytałam się o ich pękaniu i lądowaniu na oiomie.... Ale na szczęscie po braniu przez 3 mce tabletek anty, wchłonęła się...

Ale fajnie, że masz już dwójeczkę pociech [emoji4] nie czuję się taka młoda, może jeśli zaszłabym w ciążę to się odmłodzę duchowo [emoji16]

Hope, kurczę, to nieźle z tymi torbielami [emoji29] ja jak pierwszy raz miałam torbiel, naczytałam się o ich pękaniu i lądowaniu na oiomie.... Ale na szczęscie po braniu przez 3 mce tabletek anty, wchłonęła się...

Ale fajnie, że masz już dwójeczkę pociech [emoji4] nie czuję się taka młoda, może jeśli zaszłabym w ciążę to się odmłodzę duchowo [emoji16]

Trochę sobie teraz przez te historie z torbielami wkręcam różne akcje. A to wymyślam zrosty, a to nowotwory, bezpłodność, ostatnio pognałam.na usg przekonana, że mam megatorbiel. A tu nic. Czysto, pięknie. Tylko mózg do wymiany.

I nie waż mi się pisać cokolwiek o starości, mam 9 lat więcej na liczniku!

Co do dzieci, duża różnica wieku sprawiła, że mam jedynaczkę i jedynaczkę. Nie tak miało być, ale czasem życiu jest nie po drodze z naszymi planam.

Hope, rozumiem to przewrażliwienie... Nic dziwnego po takich przejściach [emoji17] ale lepiej być czujną [emoji11]

Fakt, życie pisze różne scenariusze, ale przynajmniej mogłaś skupiać się na każdym dziecku z osobna, więc ma to pewne plusy [emoji41] chociaż jedynacy mają przekichane, wiem, bo sama jestem jedynaczką [emoji16]

reklama
Hope, rozumiem to przewrażliwienie... Nic dziwnego po takich przejściach [emoji17] ale lepiej być czujną [emoji11]

Fakt, życie pisze różne scenariusze, ale przynajmniej mogłaś skupiać się na każdym dziecku z osobna, więc ma to pewne plusy [emoji41] chociaż jedynacy mają przekichane, wiem, bo sama jestem jedynaczką [emoji16]

Najfajniej chyba jednak mieć troje dzieci z niezbyt dużą różnicą wieku. Ja już nie będę ale Ty masz szansę :laugh2:

Jak idzie dziewczynom z zamkniętego? Uchylcie rąbka tajemnicy:laugh2:

Do góry