reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@ONAONAONA
Ani geny ani tabletki [emoji12]

U nas sa bliznieta jednojajowe a to kompletny przypadek, niezwiazany z genami ani stymulaja (te dwie rzeczy zwiekszaja prawdopodobienstwo blizniat dwujajowych).
Jednojajowe moga zdarzyc sie kazdemu i akurat padlo na nas [emoji173]️[emoji173]️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Hope to u klienki pokoj jej prawie 4-letniej corki [emoji16]

U nas poki co nic nie ruszamy :( przyszly podatki i i duze i szlag trafil cala kase co oszczedzilam na podloge :( musimy zaczynac skladac od nowa :(
Buuuuuu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Och, dałam się nabrać :laugh2: No nic to, jak to mówią co się odwlecze to nie uciecze, czy jakoś tak. Wydatki przyjdą podwójne i dłuuuugo się nie skończą, podłoga to tylko rzecz. Najważniejsze już w drodze :rofl:

Pomiary 6 +6 to z om czy usg?
Pytam bo wczoraj moja siostra była na wizycie i tez nie było jeszcze serduszka.. według om 6+0 a wg usg 5+3. Kiedy masz kolejna wizytę?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Z om z usg nie wiem który.Jutro idę prywatnie.Moze mają lepszy sprzęt i więcej się dowiem , a za 2 tygodnie na NFZ.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Hope ..testowałaś ?
Wiem jak to jest . Ja czasami mowię sobie, że czekam do okresu ...i wkońcu on przychodzi.... po terminie i wielkich nadziejach...i nadchodzi rozczarowanie, To chyba lepiej od razu zrobić test... Sama nie wiem... Jak się tak bardzo chce...to ja czasami..czekam..czekam mając nadzieję, że @ nie przyjdzie... tylko to też stres ..
Dzisiaj mam 2 dzień z CLO. jeszcze 3 dni ... i trzeba zacząć starania :)
Póżniej USG -> czy jest OVU .
Plan jest ... oby tym razem wypalił :)

Hope ..testowałaś ?
Wiem jak to jest . Ja czasami mowię sobie, że czekam do okresu ...i wkońcu on przychodzi.... po terminie i wielkich nadziejach...i nadchodzi rozczarowanie, To chyba lepiej od razu zrobić test... Sama nie wiem... Jak się tak bardzo chce...to ja czasami..czekam..czekam mając nadzieję, że @ nie przyjdzie... tylko to też stres ..
Dzisiaj mam 2 dzień z CLO. jeszcze 3 dni ... i trzeba zacząć starania :)
Póżniej USG -> czy jest OVU .
Plan jest ... oby tym razem wypalił :)

Nie testowałam, szkoda kasy :laugh2: Ale też nie mam testu w szufladzie bo już by mi oczy parzył :sorry2: Może po długim weekendzie. Mam jeszcze czas. Na złudne nadzieje. W sumie dopóki nie wiem, mogę sobie wyobrażać, że coś zamieszkało.

@Ansure czy jest jakiś konkretny powód, że staranka wyznaczacie? Przepraszam, że pytam, możesz nie odpowiadać ale to najczęstszy błąd jaki popełniają staraczki...

Hope, ja w ogóle odpuściłam sobie testy ciążowe. Jak mam wiedzieć, to w dzień @ idę na betę. To jest najpewniejsze... A testy mają gorszą czułość, mylą się przez to, licząc, że każdy kupowałam po 10zł, to nie dużo więcej kosztuje mnie beta hcg...

Z testami jest tak, że jak zrobisz i wyjdzie negatywny, to i tak zostaje nadzieja, a może to zbyt wcześnie, albo się pomylił, albo wadliwy... I nie kończy się na 1 teście... A jak wyjdzie pozytywny, to i tak obawiasz się, że może fałszywie dodatni, albo kreska za blada ,czy wszystko jest ok, i koniec końców i tak idzie się na betę [emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Hope, faktycznie wyznaczanie starań może nie jest najlepszym pod kątem psychiki rozwiązaniem, ale pomaga to w zorganizowaniu się. Ja przyznam się, że wyliczam sobie ten najkorzystniejszy okres na przytulanie. Nie robię tutaj ani sobie ani mężowi presji, nasza relacja i psychika jest tutaj dla mnie na pierwszym miejscu. Ale to ze względu na to, że mam stymulowane i monitorowane cykle, wiem, że czas stymulacji jest ograniczony. Poza tym jak tego nie przypilnuję, to zmęczenie i obowiązki zawsze weźmie górę [emoji19] najspontaniczniej jest zawsze na wyjazdach, ale teraz nie mamy logistycznych możliwości na powtórne wakacje [emoji4]

Hope, faktycznie wyznaczanie starań może nie jest najlepszym pod kątem psychiki rozwiązaniem, ale pomaga to w zorganizowaniu się. Ja przyznam się, że wyliczam sobie ten najkorzystniejszy okres na przytulanie. Nie robię tutaj ani sobie ani mężowi presji, nasza relacja i psychika jest tutaj dla mnie na pierwszym miejscu. Ale to ze względu na to, że mam stymulowane i monitorowane cykle, wiem, że czas stymulacji jest ograniczony. Poza tym jak tego nie przypilnuję, to zmęczenie i obowiązki zawsze weźmie górę [emoji19] najspontaniczniej jest zawsze na wyjazdach, ale teraz nie mamy logistycznych możliwości na powtórne wakacje [emoji4]

Właśnie.... i tak samo jest u mnie :)
Hope .. nie wyznaczam sobie ..ale tak jak Colorado mam cykle stymulowane i z tego względu ...musi być pewna kontrola. Też nie robimy sobie presji ...chcemy tylko najkorzystniejszy czas wykorzystać ... a jesteśmy po urlopie :) :)
Aczkolwiek tydzień w pracy (akurat miałam @) ..już dostarczył pewnych dawek stresu ;)

reklama
@Colorado1989 @Ansure rozumiem :rolleyes:

Chociaż ja mam okropnie przekorną naturę, zawierzanie tak względnej rzeczy tylko medycynie (która wciąż ma w kwestii rozmnażania więcej pytań niż odpowiedzi) jest trochę zadzieraniem nosa wobec natury. Medycyna ma zawsze stan wiedzy na dziś, na jutro już nie a pojutrze zmienia zdanie o 180°.

Znam bardzo dużo ciąż z bezobjawowych dni płodnych zaraz po miesiączce, na co lekarze reagują często - za wcześnie, ciąża się nie utrzyma, endometrium niegotowe. Mylili się.

Piszę to ponieważ życzę Wam jak najlepiej. Wiem jak destrukcyjne jest comiesięczne wypatrywanie objawów, jak wiele złych myśli rodzi się w głowie i sercu. Jak wiele osób wokół na tym cierpi. Przy stymulacji i gonitwie z czasem jest jeszcze gorzej.

Trzymam kciuki!

Btw u nas beta kosztuje 50 zł

Do góry