reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

1500891137-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam wszystkich
Jesten tu nowa i z miłą chęcią opisze moja historie.
Dwa lata temu po prawie rocznej przerwid od @ stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy i wysoki poziom prolaktyny. Pierwszy endo mimo że zgłosiłam sie tylko ze złymi wynikami prolaktyny a dobrymi tsh podał leki na tsh. Przez co moja tarczyca szalala i miałam kołatania serca. Po zmianie lekarza dostałam bromergon na wywołanie @. W końcu sie pojawiła ale tsh nadal nie było w normie tak samo jak i prl.
Ale po 2 miesiacach brania bromergonu @ miałam regularnie co miesiac przez okres 8 miesięcy. Niestety prl wysoka i lekarz endo stwierdził że jeśli mam regularnie @ to podwyższone 5 krotnie prl oznacza że mam prolaktynomie..
Mam 30 lat niedługo. Proby zajścia w ciąże z moim B nie daja rezultatu. Do wczoraj miałam nadzieje że to już bedzie dzidzia bo ponad 12 dni mi sie @ spóźniał. Zrobiłam test.. ale jedna kreska.
Nie wiem już co robić.
Jestem załamana :(

Witam wszystkich
Dwa lata temu po prawie rocznej przerwid od @ stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy i wysoki poziom prolaktyny. Pierwszy endo mimo że zgłosiłam sie tylko ze złymi wynikami prolaktyny a dobrymi tsh podał leki na tsh. Przez co moja tarczyca szalala i miałam kołatania serca. Po zmianie lekarza dostałam bromergon na wywołanie @. W końcu sie pojawiła ale tsh nadal nie było w normie tak samo jak i prl.
Ale po 2 miesiacach brania bromergonu @ miałam regularnie co miesiac przez okres 8 miesięcy. Niestety prl wysoka i lekarz endo stwierdził że jeśli mam regularnie @ to podwyższone 5 krotnie prl oznacza że mam prolaktynomie..
Mam 30 lat niedługo. Proby zajścia w ciąże z moim B nie daja rezultatu. Do wczoraj miałam nadzieje że to już bedzie dzidzia bo ponad 12 dni mi sie @ spóźniał. Zrobiłam test.. ale jedna kreska.
Nie wiem już co robić.

Wszystkie hormony zbadane? Jakie teraz tsh? Ile się staracie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkich
Nie wiem już co robić.

Witaj
Może spróbuj iść do innego lekarza , bo lekarz lekarzowi nierówny

16udqqmz5v3uqon5.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Odwiedziłam wszystkich z polecenia i tak wychodzi że nic nie wychodzi :( u gina nie byłam juz ponad rok bo moja jest do dupy.. za przeproszeniem. Nie moge znalesć dobrego :( co do kreseczki to niestety nie :( tylko jedna

Cześć wszystkim :)
Byłam "staraczką" kilka ładnych lat temu i od tego czasu wiele się u mnie pozmieniało... Poroniłam, rozwiodłam się... ale układam sobie życie na nowo :) W końcu jestem szczęśliwa! Do pełni szczęścia brakuje mi tylko dzidziusia i ślubu z ukochanym partnerem :) Jesteśmy razem już ponad 4 lata i zdecydowaliśmy się na dziecko :) To nasze "pierwsze podejście" :D Od płodnych dni mija prawie tydzień a ja już nie wytrzymałam i zrobiłam test- oczywiście negatywny ale tłumaczę sobie że za wcześnie jeszcze:p Tylko wiecie co, do zrobienia testu skloniło mnie to, że od 2 dni bolą mnie piersi i są takie nabrzmiałe i mam wrażenie że coraz bardziej a do okresu jeszcze daleko. Podzielcie się czy któraś z Was też tak miała? Bo już się boję czy to nie ciąża urojona :p

Byłam "staraczką" kilka ładnych lat temu i od tego czasu wiele się u mnie pozmieniało... Poroniłam, rozwiodłam się... ale układam sobie życie na nowo :) W końcu jestem szczęśliwa! Do pełni szczęścia brakuje mi tylko dzidziusia i ślubu z ukochanym partnerem :) Jesteśmy razem już ponad 4 lata i zdecydowaliśmy się na dziecko :) To nasze "pierwsze podejście" :D Od płodnych dni mija prawie tydzień a ja już nie wytrzymałam i zrobiłam test- oczywiście negatywny ale tłumaczę sobie że za wcześnie jeszcze:p Tylko wiecie co, do zrobienia testu skloniło mnie to, że od 2 dni bolą mnie piersi i są takie nabrzmiałe i mam wrażenie że coraz bardziej a do okresu jeszcze daleko. Podzielcie się czy któraś z Was też tak miała? Bo już się boję czy to nie ciąża urojona :p
Ja nabrzmiale raczej przed @, w ciąży za to bardzo piekły mnie sutki, jakby paliły ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Najlepsze jest to, że każda ma inne objawy. A na etapie staraczkowym to wszystko może byc objawem nawet schodząca z nosa skóra [emoji6]
Trzymam kciuki aby przeczucie Cię nie myliło [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry