reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
@gabrika no tak teraz mało mam na coś tak naprawdę ochotę żeby mi sprawiło przyjemność [emoji5]
@Spark @Emzilka brzuszki piękne [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji173] [emoji173] [emoji173]
Który to tydzień u Was?
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
22+5 u mniee, u Emzilki widzę 27+5 :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co, ja nawet bez zawartości taki bym chciała mieć :) u mnie same zwisy i rozstępy :p
Rozstępy mam na innej części ciała [emoji14] ale już teraz mam je głęboko w tej części ciała haha [emoji14] kiedyś przez nie płakałam po nocach [emoji14]

Ano w pelni sie zgadzam.
I zreszta czy serio dziury w uszach sa potrzebne do szczescia rocznemu dziecku?
Kolczyki robia niemowlakom rodzice bo to IM sie podoba. Ingerowanie w czyjes cialo dla wlasnego poczucia estetyki uwazam za zle, niewlasciwe i okropne.

Mam w rodzinie 2-letnia dziewczynke, ta co ma przekute uszy d 6 miesiaca. Dziecko jest tak sliczne samo w sobie, ze takie "upiekszacze" sa zbedne. Mnie strasznie razi widok jej kolczykow.

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]
Wiesz, tak jak pisałam, ja tam nie mamm zdania. Choć tak naprawdę ingeruje się w tyle rzeczy dot. Dziecka (mimo jego woli), że przekłucie uszu to najmnieejsze zło, bo w razie czego dziurki zarosną :)
A co z chrztem np.? Czy mnóstwem innych spraw :)
Także wiecie... już nie przesadzajmy z tymi uszami! :D

@Spark to moje zdanie i mam do niego prawo. Dla mnie to okropne, zbedne i tyle.

Chrzcic nie bede bo nie mam zamiaru zapisywac dziecka do zwiazku wyznaniowego z ktorego nie mozna sie wypisac. Zreszta nie jestem katoliczka wiec chrzczenie byloby conajmniej dziwne w takiej sytuacji :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Spark to moje zdanie i mam do niego prawo. Dla mnie to okropne, zbedne i tyle.

Chrzcic nie bede bo nie mam zamiaru zapisywac dziecka do zwiazku wyznaniowego z ktorego nie mozna sie wypisac. Zreszta nie jestem katoliczka wiec chrzczenie byloby conajmniej dziwne w takiej sytuacji :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Każdy ma prawo wyboru. Nie jesteś katoliczka? Skąd ten wybór? Powiedz coś więcej :-)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Obraziłam się [emoji14]
Każdy ma prawo wyboru. Ja też jako małe dziecko miałam kolczyki i nie żałuję. A Młoda po ryku przy przekłuwaniu drugiego ucha, wyjechała z salonu dumna jak paw :) zagoiło się szybciutko i teraz mamy po trzy dziury w każdym uchu :D ona w jednym ma cztery, bo jeszcze na górze :)
Każdego indywidualna sprawa :)
Oj nie obrażaj się [emoji6]
Moje zdanie jest takie jak @Paraplu a już myślałam, że jestem w tym osamotniona [emoji1]
Każdy robi co chce ze swoim dzieckiem tylko niech mnie nikt nie pyta czy mi się to podoba bo nie podoba mi się [emoji23]

Oooo, popieram.
Młoda jest ochrzczona, bo rodzice i mąż mnie zmusili. Myślałam, że uduszę się w tym kościele :( do komunii już nie poszła, bo ja byłam rozwódką i ksiądz jej nie dopuścił, pomimo chodzenia na religię i przygotowanie do komunii. W lutym dowiedziałam się, że do komunii świętej nie pójdzie...
O matko! Ale to dużo też zależy od księży bo większość niestety to nie straszne. Ja nie jestem nie wiadomo jaka katoliczka w sumie tylko jednego punktu dekalogu nie przestrzegam co chyba mni3 wyklucza z tego ale ksiądz który nam dawał ślub jest spoko. Zresztą jak wybudujemy dom to pod tamten kościół b3dziemy podlegać [emoji23]

reklama
Do góry