reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Oooo, popieram.
Młoda jest ochrzczona, bo rodzice i mąż mnie zmusili. Myślałam, że uduszę się w tym kościele :( do komunii już nie poszła, bo ja byłam rozwódką i ksiądz jej nie dopuścił, pomimo chodzenia na religię i przygotowanie do komunii. W lutym dowiedziałam się, że do komunii świętej nie pójdzie...
Argument o chrzcie dałam jako "ważniejszą" moim zdaniem sprawę, o której też za dziecko decydują rodzice, w tym ja... ochrzcze nie pytając syna o zdanie, trudno. "Uroki" bycia niemowlakiem [emoji14]
Zapaloną katoliczką nie jestem, daleko mi do niej, ale wyznaję tę wiarę, także ten...:D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Spark to moje zdanie i mam do niego prawo. Dla mnie to okropne, zbedne i tyle.

Chrzcic nie bede bo nie mam zamiaru zapisywac dziecka do zwiazku wyznaniowego z ktorego nie mozna sie wypisac. Zreszta nie jestem katoliczka wiec chrzczenie byloby conajmniej dziwne w takiej sytuacji :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Pewnie, ja wyraziłam swoje, chcąc pokazać, że decydujemy o dużo bardziej istotnych rzeczach niż przekłuwanie uszu (o którym jak pisałam nie mam zdania, jest mi zupełnie obojętne).

Jako dojrzewająca dziewczyna tak [emoji14] stosowałam tysiąc "cudownych" kremów itd [emoji14] na operację nawet chciałam iść "jak zarobię" [emoji14]
A teraz...pfff :D

Ty masz rozstępy? Nie wierzę niby gdzie chyba na piętach [emoji23]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

W sumie w kwestii dzieci z jedyną osobą z która muszę się zgadzać to mój mąż. Mam w dupie co inni myślą. Szwagierka zapytała co o tym myślę powiedziałam swoje zdanie. Chrzesnica męża jest dla mnie piękna bez dodatków i nawet te dodatki jej nic nie dają. Jak się zapytała wysyłając zdjęcie co myślę to powiedziałam to samo to się obraziła. W dupie mam to [emoji23]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dlatego, że nie opłaca nam się znów wynajmować jak myślimy o kredycie na mieszkanie... tylko czekamy aż mój dostanie umowę na stałe... poza tymm szwagierka zaszła w drugą ciążę i chcą doom kupić i wtedy ich mieszkanie będzie wolne, także może od nich odkupimy.. a wynajmować na pół roku raczej nie ma sensu :/

A nie pisałaś wcześniej ze twój M ma jakieś mieszkanie po babci?

1usavcqgt1dml95x.png

A nie pisałaś wcześniej ze twój M ma jakieś mieszkanie po babci?

1usavcqgt1dml95x.png
M. Ma wykupione od babci, ale babcia żyje i w nim mieszka (oby jak najdłużej) :), mieszkanie mojej babci stoi puste (pewnie o nimm mowa), ale jej synuś już przepisał na siebie, siedzi w DE i tylko czeka kiedy będzie można je sprzedać. Człowiek nastawiony tylko na kase, do swojej mamy przez lata nie przyjezdzal a teraz... szkoda słów. My się z nim niestety nie dogadany a babcia już za siebie niee odpowiada...

dobry[emoji4]
Moja mała w wieku 4 lat sobie zażyczyła kolczyków, nie bylam zbytnio za, ale przebijala jej moja mama w domu, pistoletem. Jak go zobaczyła to sie rozmyśliła wiec mój tato powiedział ze najpierw babcia jemu przekluje i wtedy Mati[emoji23][emoji23]tata przekłuł jedno, Mati dała sobie strzelić i w ryk ze nie chce drugiego[emoji85]chyba z miesiąc chodziła z jednym zanim w drugim uchu miała.
Potem jej kolczyki zaczęły przeszkadzać, zdjęła, dziurki zarosly[emoji849]
Ten cykl był powtórzony chyba ze cztery razy, wyłącznie na jej życzenie.
Teraz tez kolczyki jedne na komunie dostała i nawet założyć ich nie moze bo dziurki znowu zarosniete[emoji23] lat 10.5[emoji6]
Malutkiej nie zamierzam przebijać uszu dlugooo ale chrzcić owszem, myśle ze koło świat Bożego Narodzenia.

Gabriczko, mega super pozytywne podejście do zycia, wiecej takich ludzi[emoji7]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ty masz rozstępy? Nie wierzę niby gdzie chyba na piętach [emoji23]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Maaam na tyłku [emoji14] mniej widoczne niż mi się kiedyś wydawało, ale są! [emoji14]
Na piętach jeszcze całe szczęście nie mam hahhahaa, bo gdyby to było killka lat wcześniej too bym pewnie teraz bez pięt śmigała [emoji28]

dobry[emoji4]
Moja mała w wieku 4 lat sobie zażyczyła kolczyków, nie bylam zbytnio za, ale przebijala jej moja mama w domu, pistoletem. Jak go zobaczyła to sie rozmyśliła wiec mój tato powiedział ze najpierw babcia jemu przekluje i wtedy Mati[emoji23][emoji23]tata przekłuł jedno, Mati dała sobie strzelić i w ryk ze nie chce drugiego[emoji85]chyba z miesiąc chodziła z jednym zanim w drugim uchu miała.
Potem jej kolczyki zaczęły przeszkadzać, zdjęła, dziurki zarosly[emoji849]
Ten cykl był powtórzony chyba ze cztery razy, wyłącznie na jej życzenie.
Teraz tez kolczyki jedne na komunie dostała i nawet założyć ich nie moze bo dziurki znowu zarosniete[emoji23] lat 10.5[emoji6]
Malutkiej nie zamierzam przebijać uszu dlugooo ale chrzcić owszem, myśle ze koło świat Bożego Narodzenia.

Gabriczko, mega super pozytywne podejście do zycia, wiecej takich ludzi[emoji7]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
A na kiedy masz termin kochana? My też planowaliśmy na Boże Narodzenie byśmy spędzili święta w domu plus chrzciny w jednym ale na planowaniu się skończyło.
Maaam na tyłku [emoji14] mniej widoczne niż mi się kiedyś wydawało, ale są! [emoji14]
Na piętach jeszcze całe szczęście nie mam hahhahaa, bo gdyby to było killka lat wcześniej too bym pewnie teraz bez pięt śmigała [emoji28]
[emoji23]

Ja też mam na tyłku.... i na udach....i na boczkach... i na cyckach...

reklama
A na kiedy masz termin kochana? My też planowaliśmy na Boże Narodzenie byśmy spędzili święta w domu plus chrzciny w jednym ale na planowaniu się skończyło.

Ja też mam na tyłku.... i na udach....i na boczkach... i na cyckach...

Na udach też kilka :D na cyckach (jak tak to można nazwać [emoji23] ) miałam czerwone kreski, ale w tym wypadku oliwka dała jeszcze radę i praktycznie wszystkiee zniknęły :D

Do góry