bertha
Fanka BB :)
Hmm.. dla mnie to jeszcze dziecko malutkie by było A tak serio (choc i tak uwazam, ze 19-to latki to jeszcze dzieci), to jesli mialaby sie dalej uczyc - studiowac - w tym samym miescie, to nie widze sensu zeby placic za dodatkowe lokum i jedzenie, skoro moze jeszcze z rodzinką mieszkać póki się uczy i póki nie zarabia na własne utrzymanie. Zreszta nawet jak bedzie juz pracować, to jak najbardziej dalej mogą moje dzieci z rodzinka mieszkać jesli bedą chcialy. A u nas w rodzinie raczej poki sie ktores z dzieciakow nie sparowało na poważnie, to nikt sie nie wyprowadzał od rodziców. A na poważnie sie parujemy późno - mój brat jak mial 30 lat, ja akurat wyjechalam z domu rodzinnego na studia, ale tez sparowalam sie zaraz przed 30-tką. Moj kuzyn szybciej - bo teraz sie wyprowadza od rodzicow, ma 25 lat, ale on juz zarabia od chyba 7 lat. Ale wlasnie widze, ze taka jest tendencja u nas, ze jak sie dopiero 5-7 lat zarabia, to sie dzieci wyprowadzają u nas w rodzinie. Tacy jacys rodzinni jestesmy i niespieszno nam do rozłąki.Ooo, duża córa! To ile Ty masz lat kochana? córa już nie mieszka z Wami?
Super balkon mieszkacie na parterze??
Dlaczego byś nie puściła?
Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja akurat wyjechalam na studia do innego miasta, wiec szybko sama mieszkalam, ale rodzice mnie utrzymywali. Ale jak tylko zaczelam pracować na 5-tym roku to juz sama sie utrzymywałam.