reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witajcie :) zaginęłam w akcji i nie wchodziłam bo... w sumie czekałam do lipca kiedy to oficjalnie mieliśmy zacząć starania. Jednak wróciłam z miłymi wieściami gdyż...przez mój zwariowany cykl okres spóźnia mi się już 12 dni i wczoraj z moim A kupiliśmy dwa testy, jeden zrobiliśmy odrazu, czekaliśmy te pięć minut, ja pełna nadziei, że tak przypadkiem już się udało ale... jedna kreska.
Myślę sobie zatem-nie przejmuj się, dużo piłaś, mocz rozwodniony, zrobić drugi rano i może się uda... Smutno mi było nooo, wiecie jak to jest gdy się człowiek na To nastawi.. Mój kochany chyba to zauważył bo w rozmowie podjęliśmy decyzję, że zaczynamy odrazu! Yeah!!! :) Tak cudownie się czuję i nie mogę się doczekać:)
PS poranny test oczywiście niestety negatywny :(
PS 2 NeSSi o ile dobrze pamiętam nick i imię synka to byłyśmy razem na grudniówkach 2009 :) tylko miałam inny nick, zapomniałam hasła i maila :D
Lecę Was czytać :)

reklama
Hmm.. No ciekawe co lekarz na to powie w klinice.. muszę poczytać o tym leku co dziewczyny piszą ze biorą na zbicie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Znalazłam takie badania do DHEA w pakiecie:
Wykonanie oceny stężenia DHEAS)Jeśli wynik jest podwyższony wskazane są dodatkowe badania dla oceny zaburzeń hormonalnych.Czyli stężenie metabolitów androgenów w moczu(17-ketosteroidy) oraz progesteron(17-OH) i jeśli te wynik też są podwyższone,może to wskazywać na przerost nadnerczy czy inne zmiany a więc może wskazywać na zespoł nadnerczowo-płciowy.Mówiąc prosto na PCOS(zespół policystycznych jajników).W zależności od oceny stanu po badaniach dobiera się odpowiednie leczenie(farmakologiczne)Tak więc lekarz na podstawie wyników i badania oceni czy występuje PCOS czy dysfunkcji nadnerczy.
Link do: Podwyższony poziom DHEA-S w badaniu : Ginekologia

Witajcie :) zaginęłam w akcji i nie wchodziłam bo... w sumie czekałam do lipca kiedy to oficjalnie mieliśmy zacząć starania. Jednak wróciłam z miłymi wieściami gdyż...przez mój zwariowany cykl okres spóźnia mi się już 12 dni i wczoraj z moim A kupiliśmy dwa testy, jeden zrobiliśmy odrazu, czekaliśmy te pięć minut, ja pełna nadziei, że tak przypadkiem już się udało ale... jedna kreska.
Myślę sobie zatem-nie przejmuj się, dużo piłaś, mocz rozwodniony, zrobić drugi rano i może się uda... Smutno mi było nooo, wiecie jak to jest gdy się człowiek na To nastawi.. Mój kochany chyba to zauważył bo w rozmowie podjęliśmy decyzję, że zaczynamy odrazu! Yeah!!! :) Tak cudownie się czuję i nie mogę się doczekać:)
PS poranny test oczywiście niestety negatywny :(
PS 2 NeSSi o ile dobrze pamiętam nick i imię synka to byłyśmy razem na grudniówkach 2009 :) tylko miałam inny nick, zapomniałam hasła i maila :D
Lecę Was czytać :)
Niunia a jaki miałaś nick ?:)

Mordo Ty moja !!!!! :D Ale fajnie, po takim czasie :) Na zamkniętym tylko Kora, Wika i ktoś tam jeszcze zagląda :)
Jak miło jest zobaczyć znajomy nick :) nasi chłopcy to już niemalże podrostki :D i dziewczynom BB się już znudziło :D pamiętam jakiś czas temu, że na fb tylko widziałam Asię, mamę Filipka no i Żabki z Rybnika. Reszta mi poginęła :( ale teraz nowe historie się nam piszą,gratuluję malutkiej i tak pozytywnie zazdroszczę :)

Jak miło jest zobaczyć znajomy nick :) nasi chłopcy to już niemalże podrostki :D i dziewczynom BB się już znudziło :D pamiętam jakiś czas temu, że na fb tylko widziałam Asię, mamę Filipka no i Żabki z Rybnika. Reszta mi poginęła :( ale teraz nowe historie się nam piszą,gratuluję malutkiej i tak pozytywnie zazdroszczę :)
No rosną Nam chłopaki ...jak tam Ali w szkole sobie radzi ?:)
Kurde mi tak Kopciuszka, luuznej, Marty, Mamy Stacha i Agi brak :) Ale może jeszcze wrócą :D
Mam nadal w obserwowanych Twój stary nick :D
Dziękuję za gratulacje ....było bardzo ciężko, ale w końcu się udało ...
Wierzę, że i Tobie się niunia uda :)

reklama
Do góry