reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Cześć laski :)
@siwa84 Gratulacje kochana :) Musi być dobrze :)
@Paraplu piękny pierścionek :)
@gabrika super, że @ przyszła :)
Ale fajne te Wasze historie. Znowu siedzę i czytam forum zamiast pracować ;)
My już dinozaury z moim, bo razem już 16 lat, a we wrześniu 12 rocznica ślubu. Pobraliśmy się dopiero jak starszy pojawił się na świecie. Mieliśmy ślub i chrzciny jednocześnie :)
A poznaliśmy się w naszej ulubionej knajpie. Mieliśmy wspólnych znajomych. Ja byłam zakochana od samego początku, on przychodził do knajpy najpierw z rudą, potem szatynką, a potem zakochał się w mojej przyjaciółce. Na szczęście ona kochała innego. I pewnego dnia w knajpie nie było gdzie szpilki wetknąć, nie mówiąc już o miejscu siedzącym. No i wtedy siadłyśmy chłopakom na kolanach i graliśmy w kości chyba. No i taka chemia nas dopadła, że koniec :D No i od tego dnia spotykaliśmy się codziennie :)
A co do palenia - moi rodzice palą od zawsze, ale tylko w kuchni przy otwartym oknie :) Nie ma mowy, by palili przy dzieciach.
Miłego dnia wszystkim.
@Lanvin moja @ przyjdzie później, bo owu mi się przesunęła. Spodziewam się jej ok. 14/15 maja.

reklama
Tez tak myślę że zagnieżdżenie mogło być później, ale według tych norma z lab to naprawdę jest nisko
Poza okresem ciąży: 0 - 2,7
W okresie ciąży:
ciąża 1,3 -2 tydzień: 16 - 156
ciąża 2-3 tydzień: 101 - 4870
ciąża 3-4 tydzień: 1110 - 31500
ciąża 4-5 tydzień: 2560 - 82300
ciąża 5-6 tydzień: 23100 - 151000

Nie znam sie na tym ale według tych norm to nie łapie sie nawet na 1 tydzień.
Ale to są normy dla tygodni od miesiączki, czy po zaplodnieniu, bo są różne? Nie zwracaj na to uwagi, bo każdy lab ma swoje normy. Tutaj masz normy od terminu @:

3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml
13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml
17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml
25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml

Jeśli poniżej 5 nie ma ciąży, to powyżej 5 jest, u Ciebie zaczyna się od wyższej wartości, dziwnie jakoś.

Jeszcze ja pyzunia1986 lat 31 o drugie dziecko cykl staran ogolnie 9 cykl staranw tym czasie 1 aniolek po 2 cykl staran @ na 14.05
A jak masz na imię? :)

Dzień dobry w pochmurny brzydki dzień.
Wczorajsze stringi zadziałały na męża, dał się skusić mimo zmeczenia;)

Nie zamartwiaj się.będzie wszystko dobrze!!
U mnie w domu też całe życie byly papierosy.okropienstwo.mam nadzieję ze na starość mi to nie wyjdzie bokiem:baffled:.J nie nawidze papierosów i moj maz tez nie.Miłego dnia
Mój z kolei wczoraj mnie męczył jak się położyłam spać. Wkurzył mnie, bo siedział ciągle z tym tabletem, więc położyłam się spać, to ten jak na złość do mnie co chwilę przychodził i zaczął się przymilać, chociaż mu mówiłam, że ma mi dać spokój, bo idę spać [emoji12] może chociaż na coś się przyda, jeśli faktycznie owu była wczoraj [emoji3]

qdkkj44j6bi2vbec.png

Cześć laski :)
@siwa84 Gratulacje kochana :) Musi być dobrze :)
@Paraplu piękny pierścionek :)
@gabrika super, że @ przyszła :)
Ale fajne te Wasze historie. Znowu siedzę i czytam forum zamiast pracować ;)
My już dinozaury z moim, bo razem już 16 lat, a we wrześniu 12 rocznica ślubu. Pobraliśmy się dopiero jak starszy pojawił się na świecie. Mieliśmy ślub i chrzciny jednocześnie :)
A poznaliśmy się w naszej ulubionej knajpie. Mieliśmy wspólnych znajomych. Ja byłam zakochana od samego początku, on przychodził do knajpy najpierw z rudą, potem szatynką, a potem zakochał się w mojej przyjaciółce. Na szczęście ona kochała innego. I pewnego dnia w knajpie nie było gdzie szpilki wetknąć, nie mówiąc już o miejscu siedzącym. No i wtedy siadłyśmy chłopakom na kolanach i graliśmy w kości chyba. No i taka chemia nas dopadła, że koniec :D No i od tego dnia spotykaliśmy się codziennie :)
A co do palenia - moi rodzice palą od zawsze, ale tylko w kuchni przy otwartym oknie :) Nie ma mowy, by palili przy dzieciach.
Miłego dnia wszystkim.
@Lanvin moja @ przyjdzie później, bo owu mi się przesunęła. Spodziewam się jej ok. 14/15 maja.
Zmieniłam :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Strasznie dziwne widelki ogolnie to sa 2 rodzaje bety jakas beta total i zwykla beta i te widelki sie roznia strasznie. Jesli masz mozliwosc to mozesz gdzie indziej sprawdzic tam gdzie robia zwykla bete

Faktycznie sprawdziłam na stronie jest bata HCG i HCG ilościowe, ja robiłam beta HCG, poczekam na wyniki, zobaczymy co wyjdzie i najwyżej zrobię te drugie.

Witam sie z ranka ...
@basia89 dziekuję i trzymam &&& za ciebie kochana bo niedlugo twoj termin @@@ i oby nie przyszla życzę ci takiego przed urodzinowego prezentu bo skoro moj prezent ma byc w twoje urodziny i tez miesiac przed moimi urodzinami to twoj tez moglby sie troszke pospieszyc :happy::happy::happy:
@judytka777 za Ciebie tez &&&& mocno zaciskam kiedy termin @@ około 24 maja? Przetrzepalas tego twojego męża wczoraj dokładnie mam nadzieje ze tak i juz niedlugo zobaczymy tego skutki :-D
Widzialam ze opisujecie historie Love Story :happy::happy: Ja z moim Ukochanym poznalismy sie 15lat temu na disco party przez caly wieczór tylko chodzil tam gdzie ja ,tanczyl obok mnie ,wciąż spoglądał i sie uśmiechał a do tańca poprosil mnie dopiero na samym końcu gdy praktycznie zbieralam sie z kolezankami do domu no i skonczylo sie tym ze kolezanki wyszly same a ja zostalam z nim do 5.00 rano poczym dowiózl mnie do domu zostawiłam mu numer telefonu a na drugą potancowke poszlismy juz razem i tak juz zostalo do dziś :happy::happy2:
U mnie dziewczynki taka posrana pogoda ze brak mi juz po prostu słów co to za maj pociesza mnie tylko mysl ze druga polowa maja ma byc juz lepsza i oby tak bylo ...:huh:
Tak czy siak mam nadzieje ze dla wielu z Nas ten maj bedzie owocny kochane juz teraz trzymam &&&& za każdą z Was z osobna ... "jeśli wiara czyni cuda-trzeba wierzyc że się uda " :happy::happy2::biggrin2:
@Luxuorius wiem ze pisałaś że synuś rośnie a zdjecia dla forumowych cioc nie wstawilas czy znów mi umknęło pozdrowionka dla Was i buziaki dla maluszka
@gabrika rzadko kiedy mozna sie cieszyc z @@@ ale w twoim przypadku można jak dlugie zwykle miałaś cykle kochana bo @@@ dostalysmy w tym samym czasie wiec jeśli zaczniesz w tym cyklu staranka to może wspolnymi silami uda nam się stworzyc jakis maleńki cud heheh:biggrin2:

Ostatnia edycja:
Ale to są normy dla tygodni od miesiączki, czy po zaplodnieniu, bo są różne? Nie zwracaj na to uwagi, bo każdy lab ma swoje normy. Tutaj masz normy od terminu @:

3. tydzień 5 - 50 mIU/ml

Jeśli poniżej 5 nie ma ciąży, to powyżej 5 jest, u Ciebie zaczyna się od wyższej wartości, dziwnie jakoś.

qdkkj44j6bi2vbec.png

Nie wiem, nigdzie nie jest napisane jak są te normy liczone, jest podany tylko wynik a obok normy bez wyjaśnienia, według tych co podałaś by sie zgadzało , ale te z lab są faktycznie dziwne, zwariuje zaraz :-(

3. tydzień 5 - 50 mIU/ml

A jak masz na imię? :)

Mój z kolei wczoraj mnie męczył jak się położyłam spać. Wkurzył mnie, bo siedział ciągle z tym tabletem, więc położyłam się spać, to ten jak na złość do mnie co chwilę przychodził i zaczął się przymilać, chociaż mu mówiłam, że ma mi dać spokój, bo idę spać [emoji12] może chociaż na coś się przyda, jeśli faktycznie owu była wczoraj [emoji3]

qdkkj44j6bi2vbec.png
No ja korzystałam z dnia owulacji.mam nadzieję że coś z tego będzie wkoncu:)

Ja mojego zauważyłam na mojej studniówkę.siedział przy moim stoliku.jedyna się z nim nie zapoznałam bo wyszłam do ubikacji.I tak zleciala studniówka.tydzień później pojechałam od niechcenia za namową siostry na imprezę i on tam był.spojrzał na mnie a mi serce walilo okropnie.pamiętam to jak dziś.poznaliśmy się i tak się zaczęło.mój pozniej mówił ze też pojechał na te imprezę jako kierowca i od niechcenia.mówi że to przeznaczenie:Dna studniowce jakoś nie zwracalismy na siebie uwagi a na imprezie miłość od pierwszego wejrzenia.Ale powiem wam ze kocham go bardziej niż kiedyś.choć ma też swój charakterek;)

No to dziewczyny ja za niecałe 2 godziny zaczynam prace. Jeju stresuję się po tych 4 miesiącach l4 jak nie wiem. Nawet godzinę wcześniej wstałam i spać nie mogłam....
@MoKa a z jakiego powodu byłaś na zwolnieniu? Przez tą laparoskopię?

Jak samopoczucie?[emoji6]już ok?
Co do fajek- znam ten ból. Moi rodzice też w d...mieli że dziecko mają...mama w ciąży też paliła. To samo teściowa...Mama moja pali raczej w kuchni lub na balkonie. I jakoś tam maskuje ten smród odświeżaczami i perfumami. Ale my u niej raz w roku bo daleko...
Tesciowa i jej mieszkanie przepalone...jak wracam po nocy a ona u nas nocuje bo Zuzi pilnuje to mimo że nie pali w domu u nas to ten zapach z niej wychodzi,z ubrań i cały dom cuchnie więc od razu wietrzenie na maksa i odświeżacz w ruch...no nie ma wyjścia. Życie nam ratuje...

Jestem ciekawa ile Staraczek pali...bo nie uwierzę że żadna[emoji12]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Faktycznie sprawdziłam na stronie jest bata HCG i HCG ilościowe, ja robiłam beta HCG, poczekam na wyniki, zobaczymy co wyjdzie i najwyżej zrobię te drugie.
Właśnie powinnaś robić beta HCG ;)

Nie wiem, nigdzie nie jest napisane jak są te normy liczone, jest podany tylko wynik a obok normy bez wyjaśnienia, według tych co podałaś by sie zgadzało , ale te z lab są faktycznie dziwne, zwariuje zaraz :-(
Każdy lab ma swoje, także spokojnie [emoji8]

@Joaszka, ja akurat nie pale :)

Hej Kochane, u mnie pochmurno i pada co chwile. Kolejna @ - 10.06. :(
Bu :(

qdkkj44j6bi2vbec.png

Do góry