reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

20 czerwca o 15 mam wizyte u poloznej :) jejciu juz za 2 tygodnie!!! Ale ten czas leci.

8tc [emoji7]

Oo super :D oczywiście chwal nam się potem, i niech czas Ci biegnie jak najszybciej :D
Ostatnio gadalam z kumpela która jest 8mc i mówi, że wolałaby żeby ta ciąża jeszcze trwała i trwała bo uwielbia ten stan i wolałaby żeby dłużej to się ciągnęło :) pomyślałam wtedy, ze ja to chyba chciałabym żeby to jednak trwało jak najkrócej :p a Ty jak masz? :D

reklama
No właśnie o to chodzi ze ciężko wyluzować. ale się staram jak mogę.
Iza, zajmij się czymś np. kreatywnym, czymś innym niż myśleniem. Będzie co będzie. W końcu i my doczekamy się 2 kreseczek. Ostatnio wyczytałam, że 80% par zachodzi w ciagu pół roku. Optymistyczne podejście. Ale rzeczywiście nie ma co się spinać. Bardziej mi zależy, żeby było zdrowe, niż żeby było szybko. Przecież to nie wyścigi:-p

Oo super :D oczywiście chwal nam się potem, i niech czas Ci biegnie jak najszybciej :D
Ostatnio gadalam z kumpela która jest 8mc i mówi, że wolałaby żeby ta ciąża jeszcze trwała i trwała bo uwielbia ten stan i wolałaby żeby dłużej to się ciągnęło :) pomyślałam wtedy, ze ja to chyba chciałabym żeby to jednak trwało jak najkrócej :p a Ty jak masz? :D

Jeszcze nie wiem co bym wolala :p w sumie 1 trymestr to moglyby sobie juz minac :p czuje sie dobrze ale nic nie widac jeszcze a bym chciala zeby juz bylo widac brzucholek typowo ciazowy :) bo tak to jakos mi dziwnie, juz kilka osob wie ale z pracy bo musialam powiedziec a nic nie widac :p takie to dla mnie malo realistyczne. JA CHCE JUZ BRZUSZEK !! [emoji16]

8tc [emoji7]

W ogoole Paraplu to rozumiem, że teraz mam wizualizowac, tak ? :D

A pewnie :) nie zaszkodzi a moze pomoc :p ja sobie wizyalizowalam moment zaplodnienia, jak plemniko dopadaja jajeczko, jak jeden zapladnia, jak sobie leci to jajeczko do macicy i sie milo mosci w sciance :)
Warto sprobowac bo na prawde z wiekem coraz bardzoej widze jak ogromna moc ma sila umyslu.

8tc [emoji7]

Iza, zajmij się czymś np. kreatywnym, czymś innym niż myśleniem. Będzie co będzie. W końcu i my doczekamy się 2 kreseczek. Ostatnio wyczytałam, że 80% par zachodzi w ciagu pół roku. Optymistyczne podejście. Ale rzeczywiście nie ma co się spinać. Bardziej mi zależy, żeby było zdrowe, niż żeby było szybko. Przecież to nie wyścigi:-p
Przedewszystkim to zdrowe maleństwo musi być . Zaczynam juz się martwić bo od marca i nic nie wychodzi. Teraz się zastanawiać czy to nie przez moją antykoncepcje. Ogólnie miałam już nie mieć dzieci bo mam synka i córeczkę ale tak mnie naszło ze chcem jeszcze jedno ze sama w szoku jestem.

Izus a kiedy przestalas brat anty?
U mnie organizm potrzebowal 3 cykli na dojscie to siebie a 4 cykl juz wygladal normalnie i z biego mamy Robaczka :)

8tc [emoji7]

Ja dzisiaj rozmawialam z J. Ustaliliśmy, ze jezeli sie nie uda do paz/listopada to idziemy na szkolenie adopcyjne :) bedziemy się oczywiscie starac dalej, ale jesli nie mozemy nic zdzialac to chcemy adoptowac kogos kto nie moze miec rodzicow ;) musimy najpierw przebrnac przez wesele... Dzisiaj zamowilam torta i ciasta :x

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Przedewszystkim to zdrowe maleństwo musi być . Zaczynam juz się martwić bo od marca i nic nie wychodzi. Teraz się zastanawiać czy to nie przez moją antykoncepcje. Ogólnie miałam już nie mieć dzieci bo mam synka i córeczkę ale tak mnie naszło ze chcem jeszcze jedno ze sama w szoku jestem.
Tak, jak Paraplu napisała trzeba odczekać conajmniej 3 miesiące po pastylkach, czasem lepiej dłużej, żeby organizm doszedł do równowagi hormonalnej.

reklama
Ja dzisiaj rozmawialam z J. Ustaliliśmy, ze jezeli sie nie uda do paz/listopada to idziemy na szkolenie adopcyjne :) bedziemy się oczywiscie starac dalej, ale jesli nie mozemy nic zdzialac to chcemy adoptowac kogos kto nie moze miec rodzicow ;) musimy najpierw przebrnac przez wesele... Dzisiaj zamowilam torta i ciasta :x

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Odważna, dojrzala i poważna decyzja :) gratuluję :)
Choć życzę, żeby się jednak udało :)

Do góry