reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Emzilka, ja miałam kontrole i nikt mnie wcześniej nie informował. Przyszły dwie panie, sprawdziły moj dowód i kazały się podpisać na liście i to tyle. Wiecej ich nie widziałam [emoji6] a udało mi się bo juz byłam w kurtce i miałam wychodzić ale nie mialam l4 ze wskazaniem do leżenia wiec miałam prawo wyjsć [emoji6] może odwiedzą Cię jeszcze raz [emoji6] a tak jak piszą dziewczyny- zawsze mogłaś się myć albo spać i nie słyszeć

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Potwierdzam, mój teść na zwolnieniu też miał kontrolę, on ma własną firmę i pracuje w domu. Jak przyszli z zusu to otworzył im drzwi, a miał zalecenie leżenia i dostał karę :|

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
@Emzilka oni sprawdzają, ale mój lekarz powiedział, ze praktycznie wszystkie takie kontrole są jak pracodawca Cię podpierniczy. Oni mają obowiązek Ci powiedzieć jaki jest powód kontroli i z czyjego wezwania. Mam nadzieję, ze nie będziesz miała problemów. Może to w ogóle nie był ZUS.

Kochana nie zawsze.. mnie nikt nie podpierniczyl.. ale moje przedszkole miało wtedy mniej niż 20 pracowników i od razu przejął mnie ZUS i to on mi płacił.. jeżeli jest powyżej to płaci pracodawca normalnie jak wypłatę a ZUS im co miesiąc zwraca a ja miałam cyrk na kółkach.. po każdym dostarczonym l4 ZUS miał 30 dni na przelew i wypłatę mialam raz 10tego raz 15stego a czasem płacili w ratach !! Co sie nawkurzałam z nimi to moje ehh

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana nie zawsze.. mnie nikt nie podpierniczyl.. ale moje przedszkole miało wtedy mniej niż 20 pracowników i od razu przejął mnie ZUS i to on mi płacił.. jeżeli jest powyżej to płaci pracodawca normalnie jak wypłatę a ZUS im co miesiąc zwraca a ja miałam cyrk na kółkach.. po każdym dostarczonym l4 ZUS miał 30 dni na przelew i wypłatę mialam raz 10tego raz 15stego a czasem płacili w ratach !! Co sie nawkurzałam z nimi to moje ehh

U mnie jest mniej niż 20 i płacił mi pierwsze 33 dni pracodawca a z ZUSu dopiero dostanę za kawałek marca.

Wiecie co jestem w szoku, wczoraj moj kochany wracał z pracy i poprosiłam aby zaszedł do apteki i kupił mi termometr owulacyjny, najlepiej taki aby poazywał dwie cyfry po przecinku, kobiety go wysmiały w pieciu aptekach !!!! ze od 4 lat owo sie tego nie stosuje ... jestem poirytowana , zamówiłam z allegro !

Głupie pindy, znawczynie sie znalazły te z bym sie zezłościła [emoji36]

@Emzilka oni sprawdzają, ale mój lekarz powiedział, ze praktycznie wszystkie takie kontrole są jak pracodawca Cię podpierniczy. Oni mają obowiązek Ci powiedzieć jaki jest powód kontroli i z czyjego wezwania. Mam nadzieję, ze nie będziesz miała problemów. Może to w ogóle nie był ZUS.

Dzwoniłam do babki z pracy.. Mówi, że jak ma się chodzone L4 to oni raczej nie przychodzą do domu tylko wzywają do siebie..... No ale zobaczymy jak to wyjdzie... Albo powiem, że się myłam, albo powiem, że przez wizjer widziałam obcych chłopów i nie otworzyłam, bo sama w domu byłam.

Dzwoniłam do babki z pracy.. Mówi, że jak ma się chodzone L4 to oni raczej nie przychodzą do domu tylko wzywają do siebie..... No ale zobaczymy jak to wyjdzie... Albo powiem, że się myłam, albo powiem, że przez wizjer widziałam obcych chłopów i nie otworzyłam, bo sama w domu byłam.
Bardzo dobrze. Teraz czytam właśnie o tym, ze chodzone l4 to że po domu możesz chodzić i apteka + wizyta i lekarza a nie ze z domu możesz wychodzić. Głupie to wszystko. A tak możesz powiedzieć. Bardzo dobry argument.

reklama
Do góry