reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Witam Kochane :)

Pierwszy raz od tygodni wstałam 8;50 :D zawsze oko otwieralam najwcześniej 10:30 hehe tak ze mnie dzidziuś wyciska :)

Właśnie odebrałam swoje witaminki prenatalne z USA dla kobiet. Podobno najlepsze jakie mogą być :) naturalne, pozyskiwane z warzyw, owoców, alg itd.

@Docia1975 dziękuję Kochana, u mnie świetnie. Wszystko fajnie, dzidziuś rośnie, dotleniamy się. Już wstępnie patrzyłam na wózki hehe :) Ale bliżej wakacji coś się będzie ogarnialo, nie wcześniej :) a Ty kiedy testujesz? :*
A co to za witaminki, jeśli można wiedzieć i skąd zamawiałaś??

Jaki wózek póki co masz na oku? :)

Kurcze, ja sobie nie wyobrażam jak to będzie w ciąży, ja przy młodym to nie dam rady tyle spać i leżeć [emoji17]

Dzień dobry Kochane, ja wcinam śniadanie i sterta prania na mnie czeka :) Słońca brak jak na razie. Mój w pracy, więc pewnie włączę serial i będę składała i prasowała. :)
Na hasło "prasowanie" mam odruch wymiotny... [emoji43][emoji43][emoji32]

Pięknie ciemnieje :)

Dzień doberek :-)

Tak wiec - byłam na badaniach :-)
4 fiołki wow wow wow ..... rano poszłam do swojej lekarki po skierowanie na te podstawowe i w okienku wykupiłam tsh i prolaktyne :-)
No i wyniki moze jutro bedą....
ręka mnie boli... ponoć ciśnienie mi mega spadło bo krew przestała lecieć :-) wymęczyła mnie ta babka jak nie wiem :-)
Teraz siedzę i pije w centrum handlowym bo czekam na 10 - muszę zamienić koszule męża :-) potem jakieś zakupy :-) kwiatka chyba muszę kupić na klatkę schodowa :-D

Ogólnie jest spoko :-) pogoda piękna :-) miało by.mc chłodniej, a tu słońce i juz 15 stopni :-D
No w końcu będzie na czym bazować :) po co Ci kolejny kwiatek? [emoji12] Wy mieszkacie w domu, czy mieszkaniu??

Matuchno, ja mam dzisiaj taki dzień, że ledwo siedzę. Wczoraj dzialalismy przed 23, więc poszłam spać koło 23 30, a o 5 M dzwonił budzik, bo jechał do tej Warszawy, więc już praktycznie nie spalam. Jeszcze młody rano mnie tak wkurzył, teraz siedzę, głowa mi pęka, muszę sobie jakąś kawę zrobić, bo oszaleje.

qdkkj44j6bi2vbec.png

@Lanvin dziękuję, że pytasz! Najgorszy był poniedziałek, wyłam z bólu... ale już wczoraj i dzisiaj jest całkiem ok. Mam tylko zawroty głowy. Muszę spytać lekarza, czy nie powinnam brać żelaza. Jutro idę na kontrolę, modlę się, aby obyło się bez łyżeczkowania...

Jednym zdaniem: żyję, ale co to za życie? W ciągu jednego dnia wszystko się zmieniło i straciło większy sens... Mam 2 tygodnie L4 podczas których muszę się jakoś ogarnąć... Staram się myśleć pozytywnie, ale przychodzi to z trudem.

@Izabela90 gratuluję Ci z całego serduszka! Niech fasolka rośnie zdrowo i szczęśliwie!

A co to za witaminki, jeśli można wiedzieć i skąd zamawiałaś??

Jaki wózek póki co masz na oku? :)

Kurcze, ja sobie nie wyobrażam jak to będzie w ciąży, ja przy młodym to nie dam rady tyle spać i leżeć [emoji17]

Na hasło "prasowanie" mam odruch wymiotny... [emoji43][emoji43][emoji32]

Pięknie ciemnieje :)

No w końcu będzie na czym bazować :) po co Ci kolejny kwiatek? [emoji12] Wy mieszkacie w domu, czy mieszkaniu??

Matuchno, ja mam dzisiaj taki dzień, że ledwo siedzę. Wczoraj dzialalismy przed 23, więc poszłam spać koło 23 30, a o 5 M dzwonił budzik, bo jechał do tej Warszawy, więc już praktycznie nie spalam. Jeszcze młody rano mnie tak wkurzył, teraz siedzę, głowa mi pęka, muszę sobie jakąś kawę zrobić, bo oszaleje.

qdkkj44j6bi2vbec.png

W domu takim bliźniaku :-)
Jak chcecie mogę Wam pózniej zdjęcia porobić :-) bo mam kilka dziur nie ogarniętych a moze jakoś pomysł fajny wrzucicie na rozwiązanie tego :-)

Na pewno, ja chyba też niedługo będę musiała powtórzyć tsh bo mam za wysokie ale muszę się zapisać do endokrynologa.

Pytajcie swoich lekarzy też o badanie ft3 & ft4. Samo tsh nie pokazuje wszystkiego.

Kuzynka mojego M miała świetne wyniki badań, również tsh w normie. Dopiero gdy poroniła ciążę lekarz zlecił jej dodatkowe badania tarczycy, które pokazały nieprawidłowości i chorobę hashimoto, która najprawdopodobniej była przyczyną poronienia... Nie rozumiem dlaczego lekarze nie przepisują pełnego pakietu, przecież lepiej dmuchać na zimne...

@marc a jakie badania zrobiłaś?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Prolaktyne, tsh, i morfologię tam na skierowaniu było chyba tez sa elektrolity i te co moze lekarz wypisać :-) nie przyglądałam sie :-)

Ale dla mnie chyba najważniejsze jest tsh i ta prolaktyna co moze miec duży wpływ czuje, ze coś z tym moze byc je tak :-)

Progesteron zrobię tydzień po owulacji ....bo tak ponoć sie robi... :-)

@Lanvin dziękuję, że pytasz! Najgorszy był poniedziałek, wyłam z bólu... ale już wczoraj i dzisiaj jest całkiem ok. Mam tylko zawroty głowy. Muszę spytać lekarza, czy nie powinnam brać żelaza. Jutro idę na kontrolę, modlę się, aby obyło się bez łyżeczkowania...

Jednym zdaniem: żyję, ale co to za życie? W ciągu jednego dnia wszystko się zmieniło i straciło większy sens... Mam 2 tygodnie L4 podczas których muszę się jakoś ogarnąć... Staram się myśleć pozytywnie, ale przychodzi to z trudem.

@Izabela90 gratuluję Ci z całego serduszka! Niech fasolka rośnie zdrowo i szczęśliwie!
Kochana trzymaj się. Dużo odpoczywaj! Mam nadzieję że twój mężczyzna cie wspiera. Ja bym nie dała rady bez męża. Pamiętaj jestem z Tobą [emoji8]

Pytajcie swoich lekarzy też o badanie ft3 & ft4. Samo tsh nie pokazuje wszystkiego.

Kuzynka mojego M miała świetne wyniki badań, również tsh w normie. Dopiero gdy poroniła ciążę lekarz zlecił jej dodatkowe badania tarczycy, które pokazały nieprawidłowości i chorobę hashimoto, która najprawdopodobniej była przyczyną poronienia... Nie rozumiem dlaczego lekarze nie przepisują pełnego pakietu, przecież lepiej dmuchać na zimne...

Dokładnie... dzisiaj sie dowiedziałam, ze badanie tsh nie kazdy lekarz ma pozwolenie na wypisanie skierowania - bezsensu ...
Co jeden lekarz moze, a drugi nie i trza płacić ...
Tsh3 i tsh4 zrobię za tydzień bo juz bym tam chyba umarła :-) na fotelu

reklama
Kochana trzymaj się. Dużo odpoczywaj! Mam nadzieję że twój mężczyzna cie wspiera. Ja bym nie dała rady bez męża. Pamiętaj jestem z Tobą [emoji8]

Oj bardzo mnie wspiera! Jak nikt inny! Dobrze, że Go mam i chyba wcześniej nie doceniałam tego tak jak powinnam!

Do góry