reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ania myślę że owu będzie koło 17,19,kup paski owu,i po 3dniach wyższych temp powinna być owulacja 6dni przed dużym skokiem masz już plodne i 2 dni po
Owu jest z reguły w dniu gdy temp jest najniższa, czyli w przededniu skoku.
Owszem, moze sie zdarzyć ze jednak jest ciut pozniej, jak juz wzrośnie temp, ale raczej jest przed skokiem.
"Dni płodne" to dla mnie pojęcie ktore dla uproszczenia używają książki, artykuły zeby wskazać zasadę, ze skoro plemniki żyją do ok 5 dni, przy gorszych wiatrach 2 lub 3 dni, to znaczy ze te 5 do przed owu sa dni płodne. Oczywiście zeby dac szanse tym plemnikom to tez środowisko musi sprzyjać - czyli np śluz.
Po owulacji jajo jest zdolne do zapłodnienia tylko 12 godzin! Wiec nie ma czegoś takiego ze 2 dni po owu sa jeszcze płodne. To znowu skrót myślowy, bo a nuz sie owu przesunie, dlatego można założyć ze moze jeszcze te 2-3 dni po potencjalnej owu jeszcze moze sie przesunąć.

@cheebay piękny brzusio [emoji4] jeśli chodzi o imię to strasznie podoba mi się Emma ale nie odważę się w pl tak dać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi tez sie Emma podoba :)

@Docia1975 @kotek87 dzięki dziewczyny bo kompletnie nie wiem o co kaman ;)
@Docia1975 od 16 dc mam brać duphaston to jeśli nie będzie skoku to zablokuje owulację? O ile ona ma zamiar być...

Ja bym nie ryzykowała blokowania, moj gin zawsze dla pewności każe brac dupka od 3dpo zeby nic nie zablokować. Wiec lepiej mierz temp i po trzeciej wyższej temp zacznij brac...

Docia, ale faza lutealna zaczyna się po owu, a nie kilka dni po owu.

qdkkj44j6bi2vbec.png

Potwierdzam.

Traktuje Was jak bliskie mi osoby dlatego chciałabym podzielić się z Wami moim nieszczęściem ... wczoraj mój świat rozpadł się na milion kawałków, utracił wszystkie kolory... został tylko czarny i biały.

Mojemu maleństwu przestało bić serduszko... [emoji24][emoji24][emoji24]

Jak się dowiedziałam? Byłam na wizycie wczoraj w związku ze słabymi wynikami z moczu i gin zrobiła mi przy okazji usg... niestety z bardzo złym wynikiem. Zarodek zmalał i nie ma akcji serca... To jak wyrok... Czułam się dobrze, nie miałam plamień ani bólu... Nie wiem dlaczego mnie to spotkało... mam ochotę zapaść się pod ziemię....[emoji24][emoji24][emoji24]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Gabrika, tak mi przykro :( wiem co czujesz.... :( :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze, tak siedzę i myślę o gabrice i tak mi przykro :( robię obiad, ale nie chce mi się jeść z tego wszystkiego... Statystyki są straszne, większość z Was poroniła chociaż raz. Boję się zachodzić w ciążę...

qdkkj44j6bi2vbec.png

@Lanvin mam tak samo I bardzo chce I zarazem sie bardzo boje :-( :-(
@gabrika tak mi przykro tak bardzo ! To wszystko jest takie niesprawiedliwe I nieprzewidywalne teraz cos masz a za chwile tego nie masz :-( :(:hmm:

reklama
Do góry