reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Szukalam pod roznymi nazwami. Obstawiam, ze w Holandii jest to badanie uznawane za tak specjalistyczne i tak drogie, ze malo kto je mial i przez to niczego nie moge znalezc.

[emoji22] 67,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]
no ponoć u nas jest względnie tanio w porównaniu do innych krajów, ale refundacji też nie ma

reklama
ja bym wolała dokładne usg niż genetyczne, bo na usg widać wady narządów, które nie muszą być spowodowane genetyką a wiele z nich można leczyć już w brzuchu. A to jednak dokładniejsze usg niż standardowe i przynajmniej w PL żeby je robić trzeba mieć specjalny certyfikat, nie każdy gin je zrobi. Nie wiem jak w USA czy innych krajach

W stanach robi sie je od 19 tygodnia. Tzw anatomy scan. Ja idę 7 kwietnia na nie:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Osobiscie niczego nie przeczytalam co by wywolalo u mnie panike. Jak dla mnie babka jest swietna, duzo tlumaczy i ja tam jestem spokojniejsza dzieki niej, wiecej rozumiem i wiecej wiem. No ale mnie wiedza zawsze uspokajala :)

I z calym szacunkiem dla naszego cudownego kraju, ale jak widze komentarze Polek pod jej filmikami czy artykulami to wiekszosci nie dalabym dyplomu ukonczenia liceum. Brak postawowej wiedzy i ogromny problem z uzywaniem takiej umiejetnosci jak "myslenie" ;) Nie dziwie sie, ze potem panika i dzwonienie po innych ginekologach. Zastanawiam sie czy to problem systemu nauczania czy ogolnie ludzie nie lubia myslec ;)

Wybaczcie, jesli sie ze mna nie zgadzacie, mam dosc ciety humor dzisiaj i delikatniej nie umiem napisac, ze wiele Polek zgubila gdzies mozg ;)

I wlasnie o to chodzi.. Ze jedna z druga wezma cos za mocno do siebie i pozniej panika.. Ja podchodze do tego z dystansem, bo inaczej juz dawno w Tworkach bym wyladowala :). Zainteresowalo mnie tylko to o tym Acardzie i zapytalam sie go o to. Powiedzial, ze z jego doswiadczenia nie ma to znaczenia, kiedy jest przyjmowany, ale jesli lepiej bedzie mi na duszy, to moge go wieczorem brac :p
A komentarzy pod jej postami nie czytam, bo to wszystkie czesci ciala na raz opadaja... Mam wrazenie, ze to jakies trolle pisza, a jesli sie myle, to wspolczuje dzieciom takich matek :)

Osobiscie niczego nie przeczytalam co by wywolalo u mnie panike. Jak dla mnie babka jest swietna, duzo tlumaczy i ja tam jestem spokojniejsza dzieki niej, wiecej rozumiem i wiecej wiem. No ale mnie wiedza zawsze uspokajala :)

I z calym szacunkiem dla naszego cudownego kraju, ale jak widze komentarze Polek pod jej filmikami czy artykulami to wiekszosci nie dalabym dyplomu ukonczenia liceum. Brak postawowej wiedzy i ogromny problem z uzywaniem takiej umiejetnosci jak "myslenie" ;) Nie dziwie sie, ze potem panika i dzwonienie po innych ginekologach. Zastanawiam sie czy to problem systemu nauczania czy ogolnie ludzie nie lubia myslec ;)

Wybaczcie, jesli sie ze mna nie zgadzacie, mam dosc ciety humor dzisiaj i delikatniej nie umiem napisac, ze wiele Polek zgubila gdzies mozg ;)

podpisuję się rękami i nogami, a jak patrzę i czytam swoich uczniów to będzie tylko gorzej :p

Ja mam termin na te pierwsze badania genetyczne na 05.05. Gin powiedziała, że to tylko wystarczy zrobić. Co dokładnie to badanie
Oj owoce, to ja też pożeram tonami. Najlepiej mi wchodzą mandarynki, pomelo i kiwi :D No i od czasu do czasu mąż rozpieszcza mnie truskawkami :) <3

Ja jabłka i borówki! Non stop! Właśnie 2 jabłko wcinam w busie :)

A mnie ostatnio moj gin troche sprowadzil na ziemie co do niej :) no ale kazdy ma swoje metody leczenia a ja ufam swojemu i slucham sie jego ;)
To prawda, polecala firme swojego meza jako ta, ktora najdokladniejsze robi te badania
No właśnie tak pamietalam. Jabtez ufam swojemu ginowi. Najważniejsze To czuć, ze jest się w dobrych rękach :) oj te smaki się zmieniają strasznie. Widocznie tak teraz Twój organizm potrzebuje. Ja niestety mam uczulenie na nabiał. Ale na początku ciazy taka mnie chęć naszła, ze zrobiłam sobie serek ze śmietaną i szczypiorkiem. Wszystko Eko a wysypalo mi cały dekolt i plecy :( jakos się tego pozbylam i nie tkne nabiału.

reklama
Do góry