reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Któras pisała żeby podesłać słoneczko[emoji295] [emoji295]mój piecho już zaczyna opalanie na balkonie;*
1490364385-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Matko oni są nienormalni w tej anglii. Słuchajcie dostałam dziś list z datą pierwszego usg (powinno być pomiędzy 10-14 tyg) uwaga na 13 kwietnia! To byłby 17 tydz!!!!! Oni nie mają jakiś informacji ze ktoś stracił dziecko to było prawie 2tyg kiedy miałam potwierdzona śmierć zarodka a oni mi list wysyłają. Jak można tak ludzi dręczyc!!!!
Masakra tam ta opieka zdrowotna :(. I rozdrapuja rany, które się jeszcze nie zaczęły goic :(

A co to jest Nifty??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Badanie genetyczne z krwi, super nowoczesne. Z 99% pewności wyklucza choroby genetyczne i podaje płeć dziecka, wykonywane od 10tygodnia, separuja dziecka dna z krwi matki. Po 35rz ubezpieczalnie wyrażają zgodę bez problemu na to badanie.

Badanie genetyczne z krwi, super nowoczesne. Z 99% pewności wyklucza choroby genetyczne i podaje płeć dziecka, wykonywane od 10tygodnia, separuja dziecka dna z krwi matki. Po 35rz ubezpieczalnie wyrażają zgodę bez problemu na to badanie.

No widzisz jak ja mało wiem o zyciu hahahaha dzieki super wiadomosc , pewnie płeć od razu robia

No widzisz jak ja mało wiem o zyciu hahahaha dzieki super wiadomosc , pewnie płeć od razu robia

Ja zamawiałam bez płci bo chcieliśmy mieć niespodzianke a i tak przysłali. Wiec męczyłam sie ponad tydzień, peklam i poprosiłam o kopertę z wynikiem plci[emoji16]

W Polsce kosztuje 2500-3000 zl. A co smieszniejsze w Holandii nie znalazlam ZADNYCH informacji o mozliwosci zrobienia tego badania!

Prosze, tutaj macie fragment z linku cathla o Pappa. No jak dla mnie ocena funkcjonowania lozyska jest bardzo wazna informacja, przy nieprawidlowych wynikach mozna wspomoc lekami lozysko, zadne USG nie powie nam czy dobrze ono pracuje czy nie.
693800c110713c38fc4ff879a2c6951a.jpg

[emoji22] 67,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

Matko oni są nienormalni w tej anglii. Słuchajcie dostałam dziś list z datą pierwszego usg (powinno być pomiędzy 10-14 tyg) uwaga na 13 kwietnia! To byłby 17 tydz!!!!! Oni nie mają jakiś informacji ze ktoś stracił dziecko to było prawie 2tyg kiedy miałam potwierdzona śmierć zarodka a oni mi list wysyłają. Jak można tak ludzi dręczyc!!!!

Szok[emoji33][emoji35]

Zgadzam sie co do łożyska z testem pappa, natomiast jeżeli chodzi o wynik genetyczny to sam fakt ze ponad 70% przypadków dzieciaczków ktorym w papie wyszło coś zle okazuje sie zupełnie zdrowych i bez wad to dla mnie mówi samo za siebie...

reklama
Ja lubię mameginekolog, ale tutaj jej nie popieram. Tym bardziej, ze w jednym z filmów podaje konkretną nazwę i firmę tego testu, bo o ile dobrze pamiętam jej mąż je sprowadza. To mi się po prostu nie spodobało.
Ale każdy robi jak uważa ;)

Mowisz o PAPPA czy wolnym plodowym DNA? Bo spotkalam sie tam tylko z nazwami tego drugiego i to w spisie tych dostepnych w Polsce.

[emoji22] 67,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

Do góry