reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja w ogole nie prasuje[emoji6]tylko od święta coś eleganckiego. A tak to wszystko jak ze suszarki wyjmę to juz jest wyprasowane, tylko składam albo wieszam[emoji4]

Spark, dla mnie ten pappa to tez jakis niemiarodajny i tak jak mówi Emilka oparty tylko i wyłącznie na statystykach. NIFTY prędzej, to ma sens tylko drogie w cholerę.
Ja zapłaciłam za niego wprawdzie niecałe 200$ ale po zalogowaniu sie na moje ubezpieczenie widzę wiszący rachunek na 14tys$[emoji33] dla mnie do zapłacenia zero No ale sam ten koszt ktorym obciążają insure to jakis śmiech.
No ale co sie dziwić jak za samo pierwsze usg mialam do zapłacenia 950$. A ze muszę w roku wyrobić swoje 2.5 tysia zanim ubezpieczalnia przejmie koszty w 100% No to płace. Zaraz połówkowe pewnie drugi raz tyle to zanim dojadę do szpitala na poród juz sie z moja częścią spokojnie wyrobie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Masakra u nas z ubezpieczeniem , moj M teraz w szkole pracuje i mamy dobre ubezpieczenie ... ale jak to wyjdzie w praniu to sie okaże [emoji20]

reklama
Dziołszki mam pytanko, bo w czw. Prenatalne mam i teraz tak... Pani przez tel. Powiedziała, że prenatalne 250zł, a jak dodatkowo pobieranie krwi to jeszcze 250zł.
To jak? Te badanie krwi to ten Pappa? Robić, nie robić? Przy tych miesięcznych wydatkach jakie miałam 500zł mnie przeraża...
Jezu, jak o staraniach, badaniach itd. Przez te prawie 3 lata trochę już wiedziałam, tak o ciąży... null, zero, nic!!! Dopomóżcie :D
pappa to nie tylko ryzyko wad chromosomowych, mówi też o kondycji łożyska a to bardzo ważne w kontekście rozwoju dziecka, bo można od razu zareagować i wyłączyć leczenie, które zapobiegnie lub zmniejszy IUGR u dziecka

@Spark ja mam wizytę na genetyczne za tydzień. Jeśli będzie ok to na pewno nie robię żadnego testu pappa.

Idę zaraz na spacer. Chodzę praktycznie codziennie 1, 1,5 h nawet jak deszcz kropi to idę do lasu z M. Dzidziuś się cieszy. :)

Piszecie o słodkościach. Ja nigdy jakoś ich nie jadłam, a teraz to aż wstręt mnie bierze jak patrzę na ukochane krówki :( za to owoce mogę jest tonami. Po 2,3 jabłka dziennie, kiwi mmm mango :D

@Spark ja mam wizytę na genetyczne za tydzień. Jeśli będzie ok to na pewno nie robię żadnego testu pappa.

Idę zaraz na spacer. Chodzę praktycznie codziennie 1, 1,5 h nawet jak deszcz kropi to idę do lasu z M. Dzidziuś się cieszy. :)

Piszecie o słodkościach. Ja nigdy jakoś ich nie jadłam, a teraz to aż wstręt mnie bierze jak patrzę na ukochane krówki :( za to owoce mogę jest tonami. Po 2,3 jabłka dziennie, kiwi mmm mango :D

Oj owoce, to ja też pożeram tonami. Najlepiej mi wchodzą mandarynki, pomelo i kiwi :D No i od czasu do czasu mąż rozpieszcza mnie truskawkami :) <3

Masakra u nas z ubezpieczeniem , moj M teraz w szkole pracuje i mamy dobre ubezpieczenie ... ale jak to wyjdzie w praniu to sie okaże [emoji20]

No my tez mamy super bo po tych 2tys mnie juz nic nie interesuje, wszystko jest w 100% pokryte, żadnych copays a duzo badań jest w ogole deductible waived. Tylko śmieszą mnie te kwoty, to jest chore i nieadekwatne w ogole do realiów.
Np w zeszłym roku w styczniu za dwu i poldniowy pobyt w szpitalu z operacja laparoskopową woreczka rachunek być coś ok 60tys.
Renia ale w razie co tobie sie Nifty należy tak jak mi z powodu wieku wiec spoko[emoji106]

Matko oni są nienormalni w tej anglii. Słuchajcie dostałam dziś list z datą pierwszego usg (powinno być pomiędzy 10-14 tyg) uwaga na 13 kwietnia! To byłby 17 tydz!!!!! Oni nie mają jakiś informacji ze ktoś stracił dziecko to było prawie 2tyg kiedy miałam potwierdzona śmierć zarodka a oni mi list wysyłają. Jak można tak ludzi dręczyc!!!!

No my tez mamy super bo po tych 2tys mnie juz nic nie interesuje, wszystko jest w 100% pokryte, żadnych copays a duzo badań jest w ogole deductible waived. Tylko śmieszą mnie te kwoty, to jest chore i nieadekwatne w ogole do realiów.
Np w zeszłym roku w styczniu za dwu i poldniowy pobyt w szpitalu z operacja laparoskopową woreczka rachunek być coś ok 60tys.
Renia ale w razie co tobie sie Nifty należy tak jak mi z powodu wieku wiec spoko[emoji106]

A co to jest Nifty??

reklama
Dziołszki mam pytanko, bo w czw. Prenatalne mam i teraz tak... Pani przez tel. Powiedziała, że prenatalne 250zł, a jak dodatkowo pobieranie krwi to jeszcze 250zł.
To jak? Te badanie krwi to ten Pappa? Robić, nie robić? Przy tych miesięcznych wydatkach jakie miałam 500zł mnie przeraża...
Jezu, jak o staraniach, badaniach itd. Przez te prawie 3 lata trochę już wiedziałam, tak o ciąży... null, zero, nic!!! Dopomóżcie :D

Szparkus mama ginekolog bardzo zaleca Pappa. USG pokazuje jak rozwija sie stricte dzidzius ale nie pokazuje jak funkcjonuje lozysko. Pappa wlasnie jest od lozyska i czy dobrze dziala, a to przeciez dzieki niemu dzidziulek zyje i rosnie.
Mnie jej wypowiedz przekonala do tego badania, bo wczesniej nie bardzo wiedzialam o co kaman i po ciorta to robic.

[emoji22] 67,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

Do góry