reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@M2b ja dopiero zaczynam swoją przygodę w Olsztynie od stycznia :) Bardzo polubiłam to miasto , ludzie są bardzo życzliwi oraz jest cudownie rozłożone zwłaszcza JAROTY :D
Miałam robioną prolaktyne i TSH w grudniu i wyniki były dobre ? Nie ma to znaczenia że bym robiła jeszcze raz ?

reklama
@Gosiek90 normalnie stresuje sie jak male dziecko ktore ma iść do szkoły , albo jak romozwa o prace :mad::mad:
Gdzieś w głebi serduszka myśle ze sie udało ale to może dlatego ze tego pragne, lecz rozum mówi nie nastawiaj sie bedzie minus awr...

Witajcie kochane ... nie pytajcie ile czasu nadrabiałam [emoji849] ale ... tak się za Wami stęskniłam i nie wyobrażam sobie, zeby coś mnie ominęło [emoji6]

Trzymam za Was mocno kciuki i czekam na kreseczki na testach [emoji7]

@Bulbasek słodki brzusio [emoji4]

@Antonia2016 ciekawe co tam u nas będzie ... staranka w te same dni i tez się zastanawiałam z którego dnia zaskoczyło. A i beta podobna tylko ja robiłam chyba za późno, bo dopiero 19 i 21 dpo.

@cheebay jak tam się czujesz ? Lepiej w 2 trymestrze ?

@Emzilka cudne fotki ... ciekawe czy Wojtus będzie czy Marysia [emoji39]

@NeSSi wiesz już kogo pod serduchem nosisz ?

@KOTEK te testy są dość czule wiec pewnie jutro będzie jeszcze mocniejsza kreseczka

@StorAnia będzie dobrze zobaczysz ... zdążysz przed menopauza na pewno [emoji6]

Ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie, 6t6d według OM a 6t4d według USG. Fasolinka ma 7,4 mm i pięknie widać serduszko ... cudowne uczucie wiedząc, ze bije we mnie jeszcze jedno serce [emoji173]️

Wysyłam fluidki ... i ściskam Was mocno!

Ps. Witam nowe staraczki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Cudownie [emoji173] bardzo się cieszę! Masz zdjęcie??

Hej Emsi,
Drugi trymestr zdecydowanie lepszy, dziekuje[emoji8] a ty jak sie czujesz Słońce?

Dziewczyny ostatni tydzień żyje jak w zwolnionym filmie, dlatego jest mnie tu malo...zginął mój dobry kolega w zeszła sobote wspinając sie na jeden ze szczytów w colorado [emoji26] nawet nie mam siły napisać wiecej szczegółów... mijają dni i powoli sie z tym oswajam ale cholernie mi ciezko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo mi przykro, właśnie widziałam na fb :(

Przykro mi Kochana .... :-( nie wiadomo kiedy co sie stanie ... ech

A dzisiaj moj wykres tez Wam wstawię, ale normalnie to mi sie nie chce mierzyć tej temperatury... nie śpię dobrze, mam głupie sny i padam juz po 18.... i jest masakra...
Wczoraj po pierogach tak mnie przegoniło :-D bo uwielbiam cebule i dlatego :p hehrhrhege
Temperatura ładna, ale widzisz objawy :D zaraz się nakrecisz! Nu nu...ja już Ci nie będę wróżyć, bo nie wychodziło, może jak będę siedzieć cicho, to się uda :D

Witam nowe staraczki, powodzenia [emoji123]
@cheebay współczuję kochana [emoji9]
@Lanvin poproszę o zmianę w tabelce, następna @25.04
O nieeeeee.... Już zmieniam.

Hahahaha biel aż w oczy razi:laugh2: ale ja naiwna.. haha dziś 26 dzień cyklu. Ale mam nowe testy i chciałam wypróbować ;) dziewczyny miłego słonecznego dnia ;)
Na tyłek dostaniesz...ile można mówić, że przed terminem się nie robi? Aaaaa, niegrzeczna!!

Hejka z rana :)

Witam nowe staraczki i życzę powodzenia :)

@marc wykres wygląda super :)

@kotek87 Jak dla mnie to chyba jeszcze nie pozytyw. Pewnie dziś będzie:p

@cheebay Współczuje:(

@StorAnia O ja też uwielbiam słodycze. Miam.. Właśnie w tej chwili wcinam wafelka w czekoladzie [emoji14]

@M2b Potrzeba czasu, aby ta strata może trochę mniej bolała. Trzymaj się i na pewno niedługo zaświeci słoneczko :)

@Lanvin Znam ten ból długich cykli :( mój ostatni trwał też 46 dni :( I weź tu się wstrzel z owu [emoji14] gdyby nie testy to bym w pierwszą ciąże chyba nie zaszła ( w 7cs się udało ) [emoji14]

U mnie 15 dc i od wczoraj zauważyłam płodny śluz ale w niewielkich ilościach. Test owulacyjny negatywny ale kreska wyraźna - Normalnie Dong działa cuda, bo nigdy przy tak długich cyklach nie zdarzyło się mi mieć dni płodnych w 14 dc :szok: I znów mój mąż ma nocki :( dopadnę go jutro rano [emoji14]

Naprawdę żadna nie testuje ? Aż tak dziwnie po ostatnim mega wysypie dwóch kreseczek :)
No coś Ty, już owu? Może jakimś cudem mnie też wywoła, dzisiaj 10 dc :)

Dziękuję kochana! Wy to macie okropnie długie cykle. I weź tu wyczekaj jak ja pamiętam jak nie mogłam się doczekać przy moich 28dniowych cyklach. A szczególnie druga faza cyklu.
A tak poza tym chciałam powiedzieć. Dziewczyny weźcie wrzuccie na luz z tymi piersiami i sutkami. W drugiej fazie cyklu ogólnie często piersi są bardziej nabrzmiale a z własnego doświadczenia wam powiem że w cyklu w którym zaszłam naprawdę do 6-7 tyg nie mialam objawów w ogóle prawie. Nie nakrecajcie się dziewczyny. Wiem że łatwo się mówi ale odkąd jestem na forum to @marc swirujesz z tymi cyckami :)
Popieram [emoji14] niepotrzebne nakrecanie ;) wiem po sobie...

Progesteron, tsh, prolaktyne bym zrobiła jeszcze.
Edit. A ja mimo że nie mieszkam w Polsce bardzo jestem związana z Olsztynem :)
Prolaktyne? Po co? Nie powinno się jej robić w 2-5 dc?

A niżej mój wykres, tempka jak zawsze się waha :) muszę się zaopatrzyć w testy ovu w Rossmannie :)

1490339651-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png

Nie wątpię, że się boisz. Myślę, że każda z nas to przechodzi.. niestety jak się czegoś bardzo pragnie a niestety się nie udaje boli cholernie..ale wierzę, że prędzej czy później każda z nas doczeka się swojego cudu. Chociaż ta droga daje nam po dupie i czasem ciężko wziąć się w garść.

M2b U mnie np od kiedy biorę luteine cycochy nie są żadnym objawem.. bo bolą zawsze. A jak w maju zobaczyłam dwie krechy też byłam w szoku bo żadnych objawów nie było. I już nie wierzę w żadne objawy bo w każdym cyklu mogę stwierdzić że się udało. ;) a to tylko nasze głowy plataja figle
giveyourselftome trzymam kciuki mocno :)
Dokładnie to chciałam powiedzieć w cyklu kiedy sobie nic nie wkrecalam i był skazany na straty okazało się że byłam w ciąży. Więc wrzuccie na luz kobietki.

@M2b ja dopiero zaczynam swoją przygodę w Olsztynie od stycznia :) Bardzo polubiłam to miasto , ludzie są bardzo życzliwi oraz jest cudownie rozłożone zwłaszcza JAROTY :D
Miałam robioną prolaktyne i TSH w grudniu i wyniki były dobre ? Nie ma to znaczenia że bym robiła jeszcze raz ?
Olsztyn kocham! ❤ jak będziesz szukała dobrego gina do polecam Tomasza Hoppe. Moja koleżanka ma prowadzona ciaze u niego i jest bardzo zadowolona a nie na łatwej ciazy. Ja żałuję że nie poszłam do niego bo może by się inaczej to potoczyło.
A i nie powtarzaj tych badań. W ogóle zrób najpierw betę i potem hormony. Już mi się pomieszalo bo myślałam że miałaś test pozytywny a tobie się spóźnia okres długo i testy negatywne. Zrób betę sama najpierw :)

Cudownie [emoji173] bardzo się cieszę! Masz zdjęcie??

Bardzo mi przykro, właśnie widziałam na fb :(

Temperatura ładna, ale widzisz objawy :D zaraz się nakrecisz! Nu nu...ja już Ci nie będę wróżyć, bo nie wychodziło, może jak będę siedzieć cicho, to się uda :D

O nieeeeee.... Już zmieniam.

Na tyłek dostaniesz...ile można mówić, że przed terminem się nie robi? Aaaaa, niegrzeczna!!

No coś Ty, już owu? Może jakimś cudem mnie też wywoła, dzisiaj 10 dc :)

Popieram [emoji14] niepotrzebne nakrecanie ;) wiem po sobie...

Prolaktyne? Po co? Nie powinno się jej robić w 2-5 dc?

A niżej mój wykres, tempka jak zawsze się waha :) muszę się zaopatrzyć w testy ovu w Rossmannie :)

1490339651-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png
Ja myślałam że test był pozytywny pomieszalo mi się. A prolaktyna przecież w 21dc razem z progesteronem się robi.

Kochane potrzebuje rady.
Mój mąż pracuje za gramanica wiec nie możemy w pełni się starać ale działamy. Mam cykle różnie 28-32 dni. Dziś jest 27 dc. Od 15 dc miałam męża w domu ;) co mieisiac jednak wiem kiedy jest owu po sluzie ale w tym m-cu nie było typowego ... 25 dc pojawiło się plamienie bardzo delikatne i skończyło się po 2 dniach. Mam obrzmiale piersi i wrazliwe sutki ale nie wiem czy to objawy czy podświadomość.
Myślicie że mogło się udać ? Ile poczekać jeszcze z testem ?
Zrób test

Lanvin haha wiem, wiem nie krzycz kochana. Nigdy więcej tego nie zrobię. Ale spoko wiedziałam, że tak będzie, więc nie siedzę i nie płacze ;)
A wyobraźcie sobie ( mówiłam że idziemy skonsultować wyniki m do innego androloga ) i uwaga... ma powtórzyć badanie podstawowe bo ta morfologia mogła już się poprawić tym bardziej jak tu jest zaburzony jeden parametr to powrarza się po 2tyg. U nas minęło już 4mc.A na przeciw ciała i DNA stwierdził że tym się nie przejmujemy:wściekła/y: strata pieniędzy tylko na takiego konowała

reklama
Przykro mi Kochana .... :-( nie wiadomo kiedy co sie stanie ... ech

A dzisiaj moj wykres tez Wam wstawię, ale normalnie to mi sie nie chce mierzyć tej temperatury... nie śpię dobrze, mam głupie sny i padam juz po 18.... i jest masakra...
Wczoraj po pierogach tak mnie przegoniło :-D bo uwielbiam cebule i dlatego :p hehrhrhege
Marcjanna ładny wykres

Do góry