reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej dziewczyny witam wieczorową porą.ja po aerobiku i taki wycisk dała że jutro zakwasy będą :)ale fajnie bynajmniej czuję ze zyje;)

@StorAnia popieram Emzilke :)
Powodzenia! :)
@marc dalej walczyciie czy odpoczywacie po ciężkim boju?

U mnie beznadziejnie od dwóch dni, w sumie to od trzech, ale 3dni temu myślałam, że to jednorazowe. Mam omdlenia, chwilowe, ale dla mniee to masakra zważając na pracę przy dziecku... ostatnio w sklepie, nagle uderzeniee gorąca, trzęsienie rąk, bladość i miękkie nogi... Pani dała mi wody, usiadłam i lepiej... dzisiaj 2 razy to samo, najpierw w drodze do pracy a później w pracy. Na szczęście był starszy z dzieciaków, otworzył mi okno, przyniósł wodę i czekoladę i zajął się chwilę małą. Jak już mogłam wstać z podłogi musiałam włożyć głowę pod zimną wodę...
Miała tak któraś w ciąży?

Jejku masakra takie omdlenia.A nie masz anemii?może warto się zbadać w tym kierunku.uważaj na siebie skarbie.
Albo faktycznie niskie ciśnienie bo to też niebezpieczne.musisz iść do lekarza koniecznie!!!

Ja też mam nadzieję, ale nie chcę żyć nią! Chcę być pewna, że ma to sens, a nie mieć nadzieję :/ Jeśli nie ma szans, stracę nadzieję i skupię się na czymś innym...
Będzie ciężko, ale chyba dam radę... :( :( :(

Wzajemnie, miłego wieczoru :-*

Wierzę że będzie wszystko dobrze.trzymam kciuki i pamiętaj nie trac nadziejii kochana.

A tak pozatym i nas w koncu cieplo i czuc wiosne.milej i owocnej nocy dziewuszki dobranoc

reklama
Hej dziewczyny witam wieczorową porą.ja po aerobiku i taki wycisk dała że jutro zakwasy będą :)ale fajnie bynajmniej czuję ze zyje;)

Jejku masakra takie omdlenia.A nie masz anemii?może warto się zbadać w tym kierunku.uważaj na siebie skarbie.
Albo faktycznie niskie ciśnienie bo to też niebezpieczne.musisz iść do lekarza koniecznie!!!

Wierzę że będzie wszystko dobrze.trzymam kciuki i pamiętaj nie trac nadziejii kochana.

A tak pozatym i nas w koncu cieplo i czuc wiosne.milej i owocnej nocy dziewuszki dobranoc
Wszystko brnie ku anemii... tak wynika z badań krwii. Anemie miałam przed długi czas, nigdy aż tak to się nie objawialo, ale może ciąża pogarsza jeszcze ten stan i objawy...:)

@StorAnia może i ciśnienie, kto wie, alle mam takie od zawsze, jestem hipotonikiem, brrr, wkurza mniee to

Chyba faktycznie nieciekawe.. Ale już sobie poczytałam i z takim wynikiem tez da się zajść w ciążę... :)
Idź jeszcze na tą drożność, a może akurat cos sie ruszy i zaskoczy :) :* :)
Trzymam kciuki!!! :)

@starania, a na wątku in vitro, dziewczyna z amh 0,2 podchodzi do in vitro. Takze da sie, dziewczyny dalej sie starają przy takich amh. Nie poddawaj sie.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Spark musisz pic ale nie sama wode poczytaj o objawach odwodnienia mialam identyczne objawy przy piciu samej wody temu jak Ci dawali cos do picia odpuszczalo.

@StorAnia popieram Emzilke :)
Powodzenia! :)
@marc dalej walczyciie czy odpoczywacie po ciężkim boju?

U mnie beznadziejnie od dwóch dni, w sumie to od trzech, ale 3dni temu myślałam, że to jednorazowe. Mam omdlenia, chwilowe, ale dla mniee to masakra zważając na pracę przy dziecku... ostatnio w sklepie, nagle uderzeniee gorąca, trzęsienie rąk, bladość i miękkie nogi... Pani dała mi wody, usiadłam i lepiej... dzisiaj 2 razy to samo, najpierw w drodze do pracy a później w pracy. Na szczęście był starszy z dzieciaków, otworzył mi okno, przyniósł wodę i czekoladę i zajął się chwilę małą. Jak już mogłam wstać z podłogi musiałam włożyć głowę pod zimną wodę...
Miała tak któraś w ciąży?
Może coś z cukrem? Chyba trzeba skonsultować

xnw40tc7sy506vxn.png

K. zgodził się na badanie nasienia. Ponawiam więc pytanie czy tzw podstawowe badanie wystarczy? Jeżeli rozszerzone to o jakie parametry? Pomóżcie bo w ogóle się na tym nie znam, a chce kuc żelazo póki się zgodził [emoji6]. Z góry dziękuję [emoji9]

K. zgodził się na badanie nasienia. Ponawiam więc pytanie czy tzw podstawowe badanie wystarczy? Jeżeli rozszerzone to o jakie parametry? Pomóżcie bo w ogóle się na tym nie znam, a chce kuc żelazo póki się zgodził [emoji6]. Z góry dziękuję [emoji9]

Kochana, jak juz odda nasienie to rób ile wlezie tyg badan :D
Ja bym zrobiła:
1. Badanie ogólne nasienia (koniecznie dopytaj czy jest tam tez morfologia, czy osobno trzeba zgłosić ze sie chce)
2. Przeciwciała przeciwplemnikowe

Jakis bakteriologiczny wymaz - jesli to z nasienia robią, bo nie pamietam.

Jesli macie problemy z zajściem to można pokusić sie o wiązanie z hialuronem.
A przy poronieniach - fragmentacja dna (inaczej chromatyna). Ale to juz drozsze badania. My za ogólne, hialuronem i dna zapłaciliśmy 920zl.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Właśnie zawroty głowy takie lekkie miałam wcześniej, teraz po prostu gorąc, trzęsienie rąk i nogi jak z waty... brrr.
Może za ciepło się ubierasz. Ja tak miałam na początku ciąży i były chwile ze odrobiną wysiłku i robiło mi się słabo. Czasem musiałam posiedzieć w łazience bo tam nie mamy ogrzewania a mąż wietrzył mieszkanie żeby temperatura spadla. Raz w autobusie też tak miałam bo siedziałam w kurtce, musiałam az wysiąść.

reklama
Dodam ze anemii nie miałam a i tak się tak działo. Być może również że za mało płynów. Najlepsze podobno są kompoty bo nie przełamują przez człowieka jak woda tylko trzymają się organizmu

Do góry