reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

tak jak obiecalam :)
20170321-102752.jpg

reklama
Ja co miesiąc wkręcam sobie pokalane poczęcie [emoji6]
Może spróbuj z clo? Mi wychodzi na to, że ten cykl będzie 28 dniowy zamiast 35, Twoje cykle są jeszcze dłuższe. Czy narazie próbujesz z samym dongiem?
Na razie tylko dong, teraz do czerwca się nie nakręcam, co będzie to będzie, bo czekam na odbiór mieszkania, remont, więc jak się nie uda, to nie będę rozpaczać, a jak się uda (bo będę zajęta) czym innym, to też dobrze :) clo we wrześniu, jeśli do września nic nie wyjdzie.

qdkkj44j6bi2vbec.png

dzieki, no jakby na drozdzach byl hodowany :D
Super niech rośnie zdrowo!
chyba nie jest polecana ze względu na zaburzanie wchłaniania kwasu foliowego i żelaza, można tylko rooibos, ale dla mnie ona jest okropna w smaku

EDIT: nie wiem czy na tym wątku czy na innym czytałam, że nie zaleca się też ziół rozgrzewających typu mięta i lipa, a poleca się nagietek, ale wydaje mi się, że to już przesada, niedługo okaże się, że tylko woda zostanie ciężarnym, bo nic nie wolno...
Mi się wydaje że to wszystko zależy. Ja uwielbiam ziołowe herbaty jak byłam przez ten krótki okres ciąży w ogóle nie mogłam pić wody a już w ogóle nie przegotowanej. Dziwny smak miała. Jedynie lekko gazowana mi wchodziła. Dziwne ale czasem bywa i tak.
Mi lekarz mówił że mięta melisa są nieszkodliwe. Ale lipa tylko przy przeziębieniu i temperaturze.

Na razie tylko dong, teraz do czerwca się nie nakręcam, co będzie to będzie, bo czekam na odbiór mieszkania, remont, więc jak się nie uda, to nie będę rozpaczać, a jak się uda (bo będę zajęta) czym innym, to też dobrze :) clo we wrześniu, jeśli do września nic nie wyjdzie.

qdkkj44j6bi2vbec.png
A ja mam nadzieję że cię zaskoczy kiedy najmniej się spodziewasz :)

Hej,

Mam takie pytanie: jak to jest z szyjką macicy? Badam swoją rano, ale robi jakieś dziwne akcje... najpierw była jak na owu (otwarta, wysoka i miękka), później zeszła niżej zamknęła się i zaraz powędrowała do góry (dzień po dniu), następnego dnia zeszła na dół (miękka i nie wiem czy otwarta czy zamknięta) a teraz jest tak wysoko że nie mogę jej dosięgnąć. Czy to normalne? :)
Z tego co wiem macica dopiero tuż przed okresem się obniża. Nie grzeb tam za często, żebyś sobie krzywdy nie zrobiła.
Czytałam o tym, nie pamiętam dokładnie dlaczego, ale faktycznie odradzają.

Do dziewczyn, które stosują ten żel concieve plus, macie go w tubie czy w aplikatorach? Jakaś różnica to jest oprócz ceny?
Ja miałam w tubce. Aplikatory masz już proporcjowane i łatwiej je wsadzić do pochwy. Ja używałam strzykawek. Powodzenia, mi pomógł.

reklama
jak się czujesz? dalej senna? kiedy kolejna wizyta? w pracy jeszcze nie mówiłaś?

Hej, dziękuję że pytasz. Wczoraj i dzisiaj całkiem spoko się czuję. Senność jakby ustąpiła. Jutro mam wizytę, mam nadzieję, że serduszko się pojawi i założą mi kartę ciąży. Jeżeli tak będzie, to powiem w pracy na przełomie marca i kwietnia. Miałam czekać do końca 1wzego trymestru, ale przeanalizowałam różne scenariusze i stwierdziłam, że jednak najlepiej będzie teraz. Chcę być fair.

Hej,

Mam takie pytanie: jak to jest z szyjką macicy? Badam swoją rano, ale robi jakieś dziwne akcje... najpierw była jak na owu (otwarta, wysoka i miękka), później zeszła niżej zamknęła się i zaraz powędrowała do góry (dzień po dniu), następnego dnia zeszła na dół (miękka i nie wiem czy otwarta czy zamknięta) a teraz jest tak wysoko że nie mogę jej dosięgnąć. Czy to normalne? :)

A badasz zawsze w tej samej pozycji i o tej samej porze? Badasz delikatnie?

Który dc u Ciebie teraz?

Do góry