reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

U mnie bole owulacyjne wczoraj i dzisiaj :) ale temp dzisiaj jeszcze nie skoczyla, wiec chyba dzisiaj ta owu..
swoją droga nie wiem czy moge sie starac biorac ten antybiotyk, ale trudno... koncze go brac jakos 9-10dpo. Ale po nim mam zaczac przeciwgrzybiczy lek.. No nic to, raczej cud sie nie stanie nagle ze zajde. wazne zeby sie wyleczyc przed ivf.

Obniża wchłanianie kwasu foliowego

Raczej nie cofną, jak juz wejdzie w zycie, aczkolwiek powiedzialabym o ciazy dopiero w polowie kwietnia, zeby nie bylo ze w pierwszy dzien na nowym stanowisku im oznajmisz :)
A jaką rolę teraz obejmiesz? Byłaś PMem, tak? a teraz?
Oj tam oj tam. Spark też miała nie zaciążać w cyklu z lekiem[emoji12] . Może tak sobie mów żeby głowa odpoczęła[emoji4]

@gabrika dobrze myślisz jak chcesz wrócić do tej pracy po porodzie to powiedz przed awansem. Daj znać jutro po wizycie[emoji110]

Co do ziół w ciąży: trzeba uważać, bo nie wszystkie można. Ale te wymienione jak najbardziej można. Wiadomo, nie w ilościach 5 litrowych dziennie[emoji4] Rumianek nadaje się super do podmywania jak są jakieś infekcje pęcherza, bo ma właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne. Żeby lipa szkodziła to niesłyszałam nigdy[emoji15] .
Pokrzywa jest moczopędna, dobra dla nerek i wogóle dla całego ciała.

reklama
Jeszcze 1[emoji2]. Jak byłam w szpitalu to w bufecie był rząd herbatek do wyboru dla pacjentek. Same ziołowe, żadnej czarnej, zielonej.
Zielona herbata ma kofeinę. Gdzieś czytałam, że w suchych liściach zielonej herbaty jest więcej kofeiny niż w ziarnach kawy...

Tak, dobrze pamiętasz :) Ale masz pamięć ;) Ma on wejść w życie od 01.04.2017. więc lada dzień. Nie dostałam dokumentów jeszcze, ale jak rozumiem to nadal aktualne.

Zastanawiałam się, czy mogą mi cofnąć awans ze względu na ciążę, ale to raczej nie możliwe. Co myślicie?
Nie mogą cofnąć awansu :)

Witam kochane po przerwie ostatnio dużo się działo tęsknilam za wami. U nas już 9 tydzień ciąży serce pięknie bije mqm nadzieję że wszystko będzie ok.
Jakieś usg? Brzuszek? Cokolwiek?

To jest po prostu awans tzw w pionie, czyli będe dalej PM, ale bardziej senior. Do Lead'a albo Manager'a jeszcze długa droga, ale może kiedyś się uda :)

No to może powiem w klejnym tygodniu? Oczywiście jeżeli jutrzejsza wizyta pójdzie ok. Nie chcę czekać do połowy kwietania, bo wcześniej będe miała już narzucone cele roczne. Wolałabym żeby uwzględniały mój stan i to, że pewnie będę pracować tylko do września/października. No i nie wspomnę, że muszą znaleźć kogoś na moje miejsce w zastępstwie...

No nic, pomyślę jeszcze.
Ja bym nie mówiła zanim nie dostaniesz awansu, bo możesz go nie dostać. Poczekaj chociaż tydzien-poltora jak już podpiszesz dokumenty :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Dzien dobry znowu tyle do nadrobienia. U mnie dzisiaj owulacja i wczoraj działaliśmy juz z tym żelem , dzisiaj powtórka ... tyle ze mam troche nerwow .. wczoraj jeden test w szkole z psychologi miałam i dzisiaj z anatomi mam także zaraz uciekam od was . Sprawdzalam temperaturę i mi spadła ... także 100% owulka . Miłego dnia [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry znowu tyle do nadrobienia. U mnie dzisiaj owulacja i wczoraj działaliśmy juz z tym żelem , dzisiaj powtórka ... tyle ze mam troche nerwow .. wczoraj jeden test w szkole z psychologi miałam i dzisiaj z anatomi mam także zaraz uciekam od was . Sprawdzalam temperaturę i mi spadła ... także 100% owulka . Miłego dnia [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
I jak z tym żelem?

reklama
Dziękuję :happy: Pierwszą córcie urodziłam w 28 tyg ciąży. Żyła miesiąc Przedwczesny poród spowodowany był szwem Mc Donalda. Druga córcia urodziła się w 37 tyg zdrowiutka!:-) :) W grudniu ubr skończyła 9 lat. Całą ciążę leżałam i miałam założony passer. Teraz jak by się udało podejrzewam, że będzie podobnie. Tyle tylko, że moja szyjka po porodzie naturalnym jest w fatalnym stanie i lekarz nie wie jak się zachowa w ciąży :frown: Ale jestem dobrej myśli. Dajemy sobie z mężem rok ;)

Do góry